Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ο Ολυμπιακός του Ζαρντίμ όταν πιεστεί…θυμάται τον Βαλβέρδε

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Οι ερυθρόλευκοι πήραν για πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ 2 συνεχόμενες νίκες κόντρα στην ίδια ομάδα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και διατήρησαν ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Ο Ολυμπιακός του Ζαρντίμ έχει δύο βασικά στοιχεία που του επιτρέπουν να παίρνει αποτελέσματα στην Ευρώπη. Έχει υπομονή και μεγάλη προσήλωση στην άμυνα. Μπορεί να μην ικανοποιεί όλους τους φίλους της ομάδας αλλά η ουσία είναι ότι παίρνει το αποτέλεσμα.

Οι “ερυθρόλευκοι” έβαλαν γκολ από τα αποδυτήρια, όμως δεν εκμεταλλεύτηκαν την ορμή που τους έδωσε ο κόσμος και το γρήγορο τέρμα. Δεν το έκαναν διότι η φιλοσοφία του προπονητή τους είναι διαφορετική. Ο Ζαρντίμ δεν θέλει να είναι χαμογελαστός για 70 λεπτά και στο τέλος να ψάχνει τους λόγους της αποτυχίας. Προτιμά να ακούει τη γκρίνια της εξέδρας αλλά στο φινάλε αυτός να είναι “καβάλα στ’ άλογο”.

Ο Ολυμπιακός των προηγούμενων χρόνων έπνιγε τον αντίπαλο του μέσα στο Γ. Καραϊσκάκης, αλλά στο τέλος έμενε από δυνάμεις και είτε κινδύνευε να δεχτεί γκολ είτε το δεχόταν.

Ο φετινός αφήνει την πρωτοβουλία στον αντίπαλο, όπως έκανε και κόντρα στη Μονπελιέ, χτυπάει στις αντεπιθέσεις και όταν στραβώσει το ματς, “θυμάται” τον τρόπο παιχνιδιού του Βαλβέρδε.

Είναι εντυπωσιακό το πως άλλαξε η εικόνα του αγώνα μέσα σε ένα λεπτό. Από το 60′ μέχρι το 66′ η Μονπελιέ έμοιαζε… Μπαρτσελόνα. Είχε συνεχώς τη μπάλα στα πόδια της, οι παίκτες του Ολυμπιακού μόλις την έκλεβαν την έδιωχναν όπως όπως και το γκολ ήταν θέμα χρόνου. Όταν όμως σκόραραν οι Γάλλοι, οι παίκτες του Ζαρντίμ μεταμορφώθηκαν. Ο Χολέμπας που μέχρι τότε είχε ανέβει μόνο για να εκτελέσει κόρνερ, ήταν συνεχώς πάνω από το κέντρο, ενώ Μανιάτης και Γκρέκο είχαν αφήσει μόνο του τον Μοντέστο να προσέχει την άμυνα και μάρκαραν ψηλά.

Η Μονπελιέ αδυνατούσε να κρατήσει τη μπάλα λόγω της πίεσης του Ολυμπιακού ο οποίος έκανε αμέσως ευκαιρίες με Μήτρογλου, Αμπντούν και λίγο αργότερα βρήκε τα δύο γκολ που του έδωσαν τη νίκη.

Ο Ζαρντίμ σχεδιάζει με συγκεκριμένο τρόπο τα παιχνίδια, είτε αρέσει είτε όχι στον κόσμο της ομάδας και από τη στιγμή που στο τέλος παίρνει το αποτέλεσμα, το σίγουρο είναι ότι το πλάνο του είναι πετυχημένο. Τα δύσκολα είναι μπροστά του αφού η αναμέτρηση με τη Σάλκε στη Γερμανία θα κρίνει το μέλλον του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μένουμε…Ευρώπη! – Έσπασε με τριάρα τη γαλλική “κατάρα” ο Ολυμπιακός

Μαρινάκης: Απάντηση στα σκουπίδια!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε