Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ο Πάντελιτς και η ερυθρόλευκη “αυτοκρατορία”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο Σέρβος επιθετικός θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός είναι το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο, ενώ πιστεύει ότι αυτή η ομάδα μπορεί να επαναλάβει τα κατορθώματα της προηγούμενης.

Σε συνέντευξη του στο Goal ο Μάρκο Πάντελιτς μίλησε:

Για τη μέχρι τώρα πορεία του Ολυμπιακού

“Όταν ήρθα στον Ολυμπιακό δεν ήταν καθόλου εύκολα τα πράγματα όχι μόνο για μένα, αλλά γενικότερα για την ομάδα. Ήταν όλοι καινούργιοι, από τη διοίκηση, τον προπονητή και τους παίκτες. Έπρεπε να βρεθούμε όλοι μαζί, πολλοί διαφορετικοί χαρακτήρες μαζί και πολλοί νέοι παίκτες στην ομάδα, έπρεπε να κάνουμε, όσοι έχουμε πείρα πρώτα από όλα και παίκτες που είναι χρόνια στην ομάδα, όπως ο αρχηγός Νικοπολίδης και οι Αβραάμ, Τοροσίδης μια καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα. Και πάνω από όλα βέβαια ο προπονητής μας. Στα αποδυτήρια ξεκινούν όλα και αυτό φαίνεται στην προπόνηση, στους αγώνες μετά, στον κόσμο. Αν τα αποδυτήρια είναι καλά, τότε όλα πάνε καλά. Τώρα μετά από έξι μήνες βλέπουμε πως έχουμε καταφέρει να γίνουμε ομάδα σε όλους τους τομείς. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό γιατί μιλάμε για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Ήταν δύσκολη η δουλειά που κάναμε, όμως τα παιδιά όλα στην ομάδα έχουν εξαιρετικό χαρακτήρα, είμαστε πραγματικά οικογένεια.”

Για τη μάχη του τίτλου:

“Εγώ το έλεγα και στο -2 ότι εμείς θα το πάρουμε και είμαστε φαβορί. Δεν θα το πω τώρα που είμαστε μπροστά με μια μεγάλη διαφορά; Ακόμα και πίσω να ήμασταν τώρα το ίδιο θα σου έλεγα. Θεωρώ ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Είναι απλά τα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Είναι ομαδικό άθλημα, άρα πρέπει όλοι να δουλεύουμε για την ομάδα και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τον κόσμο μας και τον σύλλογό μας. Και το κάνουμε καλά μέχρι τώρα, γίνεται πραγματικά καλή δουλειά στην ομάδα γι αυτό και είμαι σίγουρος πως εμείς θα είμαστε οι πρωταθλητές.”

Για το αν μπορεί να χτιστεί νέα ερυθρόλευκη “αυτοκρατορία”

“Μα αυτό ακριβώς είναι ουσιαστικά ο μεγάλος μας στόχος. Το θέμα είναι σε αυτή την ομάδα που είναι καινούργια να τη βάλουμε σε έναν δρόμο. Δουλεύουμε σκληρά για να επαναφέρουμε τον Ολυμπιακό στην κορυφή και να ξεκινήσουμε κάτι καλό. Δεν δουλεύουμε για να είμαστε 6 μήνες όπως τώρα ή μέχρι το καλοκαίρι στην κορυφή. Δεν είναι το +7 ή το +10 ή το +4, είναι να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο για 5 χρόνια. Να δημιουργήσουμε μια νέα αυτοκρατορία για τον Ολυμπιακό. Όπως πήρε τα 12 πρωταθλήματα σε 14 χρόνια, όπως είχε τα 7 σερί τα 5 σερί, έτσι να βάλουμε από φέτος που είμαστε μια νέα ομάδα τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Αυτή η ομάδα πρέπει να είναι η αρχή για έναν μεγάλο Ολυμπιακό. Να τη βάλουμε σε έναν δρόμο και όσο έρχονται άλλα παιδιά να συνεχίζουν με τον ίδιο τρόπο, έχοντας όμως έτοιμη δουλειά. Αυτό είναι το πιο δύσκολο, να συνεχίσουμε με σοβαρότητα για να πετύχουμε κάτι πολύ σημαντικό. Όχι μόνο για έναν Ολυμπιακό που θα παίρνει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, που έχει πολύ μεγάλη σημασία, αλλά μεγάλο πράγμα θα είναι η Ευρώπη. Δεν γίνεται κατευθείαν να παίξεις μεγάλο ρόλο στην Ευρώπη, αλλά το θέμα είναι να τα δίνεις όλα για να βελτιώνεσαι συνεχώς με τρόπο που ο Ολυμπιακός θα γίνει σφιχτή ομάδα και θα μας αντιμετωπίζουν με σεβασμό. Και θα πρέπει να ιδρώνουν τη φανέλα για να παίρνουν αποτέλεσμα. Η Ευρώπη θα δώσει μια μεγάλη ώθηση στον σύλλογο. Έτσι φτιάχνεις μια ομαδάρα. Πρέπει να δουλεύεις για να φτάνεις παντού στην κορυφή.”

Για το ενδιαφέρον από τη Γερμανία:

“Όταν ήρθα εδώ το καλοκαίρι δεν σκεφτόμουν να φύγω. Δεν έχω στο μυαλό μου αυτή τη σκέψη. Όμως πιστεύω πως στο ποδόσφαιρο τα συμβόλαια δεν είναι τίποτα. Είναι άλλα πράγματα που μετράνε. Εγώ είμαι σίγουρος αλλά δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Μετά από αυτή τη σεζόν θα κάνω σίγουρα άλλα τρία χρόνια σε αυτόν τον ρυθμό που παίζω. Τι θα γίνει δεν με απασχολεί τώρα, είμαι καλά πολύ καλά στον Ολυμπιακό. Το πρώτο πράγμα που με ενδιαφέρει και το είπα με το που ήρθα στην ομάδα με σιγουριά, είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Να το γυρίσουμε στον Πειραιά, με αυτή την ιδέα ήρθα και έχω στο μυαλό μου όλο το χρόνο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό και όταν αυτό θα γίνει θα δούμε τι θα συμβεί. Αυτά που είπα με τον πρόεδρο έμειναν στο δωμάτιο που τα είπαμε. Αυτό που θέλουμε και οι δύο είναι το πρωτάθλημα. Δεν ασχολούμαι με αυτά με το τι ακούγεται και τι γράφεται.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε