Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Πιστόριους καταγγέλει αθλητή με μεγαλύτερα πρόσθετα μέλη (ΦΩΤΟ&VIDEO)

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Ο Όσκαρ Πιστόριους έχασε το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα των Παραολυμπιακών Αγώνων από τον Άλαν Ολιβέιρα και μετά το τέλος της κούρσας κατηγόρησε τον Βραζιλιάνο ότι έχει μακρύτερα πρόσθετα μέλη και γι’ αυτό τον νίκησε.

Ο πρώτος αθλητής με πρόσθετα μέλη που έλαβε μέλος σε Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει το χρυσό στους Παραολυμπιακούς. Μάλιστα όταν στα ημιτελικά έκανε νέο Παγκόσμιο ρεκόρ όλοι ήταν σίγουρη για την επικράτηση του.

Ο Άλαν Ολιβέιρα όμως έκανε εκπληκτικό τελευταίο κατοστάρι και κάλυψε τη μεγάλη διαφορά που είχε ο Πιστόριος, αρπάζοντας στο νήμα το χρυσό.

Δείτε την κούρσα

Ο Νοτιοαφρικανός αθλητής δεν δέχτηκε την ήττα του και μετά το τέλος της κούρσας έκανε λόγο για άδικο αποτέλεσμα αφού ο αντίπαλος του… ψήλωσε σε σχέση με πέρυσι.

“Δεν τρέξαμε ένα δίκαιο αγώνα. Οι κανονισμοί αναφέρουν ότι μπορείς να γίνεις όσο ψηλός θέλεις. Θεωρώ ότι ο Ολιβέιρα είναι καταπληκτικός αθλητής αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να έρθει πίσω απο τα 8 μέτρα και να κερδίσει. Γνωρίζαμε για τα ψηλότερα μέλη εδώ και ένα μήνα. Το ανέφερα στην Παραολυμπιακή Επιτροπή αλλά δεν έγινε τίποτα . Πιστεύω στην δικαιοσύνη του αθλήματος πιστεύω στο σωστό ύψος.

Αν δείτε τα βίντεο της περασμένης χρονιάς ο Άλαν ήταν πιο κοντός απο μένα και τώρα είναι πιο ψηλός απο μένα . Δεν διαψεύδω τις επιδόσεις τους .Πιστεύω ότι είναι πολύ καλοί αθλητές.Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι αυτοί οι αθλητές έχουν μεγάλα πρόσθετα μέλη.”

Πηγή φωτογραφιών: REUTERS

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε