weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Ο Σαμαράς ξεκίνησε τον… χορό των παραιτήσεων στον Παναθηναϊκό

Ο Σαμαράς ξεκίνησε τον… χορό των παραιτήσεων στον Παναθηναϊκό
ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
Ο Βαγγέλης Σαμαράς αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό μετά από μια δεκαετία συνεχούς παρουσίας στο Δ.Σ. της “πράσινης” ΠΑΕ, ενώ εντός των προσεχών ωρών αναμένεται να ακολουθήσει και ο Αργύρης Μήτσου.
 
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή, καθώς μέχρι τότε αναμένεται να έχουν υποβάλει την παραίτησή τους και τα έξι μέλη που εκπροσωπούν την οικογένεια Βαρδινογιάννη στο Δ.Σ. της ΠΑΕ.
 
Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης του κ. Σαμαρά:
 
“ΠΡΟΣ Κύριο Δημήτρη Γόντικα
 
Πρόεδρο ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
 
Μαρούσι 6 Σεπτεμβρίου 2011
 
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
 
Μετά από δέκα χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας παραιτούμαι σήμερα από το Δ.Σ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
 
Παράλληλα με την παραίτησή μου, θεωρώ υποχρέωσή μου να αναφερθώ στο θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού το οποίο αποτέλεσε και αποτελεί όνειρο των εκατομμυρίων φίλων του ιστορικού συλλόγου μας. Πρόκειται για μια προσπάθεια καθόλη τη διάρκεια της οποίας, η αγάπη και η στήριξη του κόσμου αποτελούσε κινητήριο δύναμη και μας εμψύχωνε σε όλες τις δύσκολες φάσεις.
 
Αφήνουμε παρακαταθήκη ένα έργο το οποίο ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις και με υψηλές προοπτικές, διεκόπη δε αιφνιδίως χωρίς δική μας υπαιτιότητα και ευθύνη.
 
Ύστερα από πολύχρονες και επίπονες προσπάθειες είχαμε εξασφαλίσει τα ακόλουθα:
 
– Τις απαραίτητες άδειες κατασκευής του Νέου Γηπέδου του Παναθηναϊκού
 
– Την εξασφάλιση χρηματοδότησης από σύμπραξη τραπεζών με συμφωνημένους οικονομικούς όρους
 
– Την οριστική και αμετάκλητη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ με την οποία κρίθηκε απολύτως συνταγματικό το Νέο Γήπεδο
 
– Τον σχεδιασμό της εμπορικής ανάπτυξης του γηπέδου με κλεισμένες εμπορικές συμφωνίες γεγονός που καθιστούσε το έργο βιώσιμο και αυτοχρηματοδοτούμενο, με προφανή οφέλη για τα μελλοντικά έσοδα της ομάδας.
 
– Μια άρτια ομάδα τεχνικού σχεδιασμού, μάρκετινγκ και λειτουργίας του γηπέδου με τη συμβολή και τη συμμετοχή διακεκριμένων εταιρειών από το εξωτερικό
 
– Την απόλυτη στήριξη της UEFA η οποία ενέκρινε τα σχέδια και ενέταξε το Νέο Γήπεδο στην ανώτερη κατηγορία αξιολόγησης, την κατηγορία ELITE.
 
– Την υλοποίηση του έργου από μεγάλη τεχνική εταιρεία η οποία έχει έτοιμες τις μελέτες εφαρμογής και έχει πραγματοποιήσει ήδη προχωρημένες εργασίες εργοταξίου και εργασίες εκσκαφών
 
Θεωρώ χρέος μου να ευχαριστήσω τον κ. Γιάννη Β. Βαρδινογιάννη για την τιμή που μου έκανε και την εμπιστοσύνη που μού έδειξε όλα αυτά τα χρόνια, αναθέτοντας μου την ευθύνη του έργου. Κυρίως τον ευχαριστώ για την αμέριστη στήριξή του και καταλυτική παρέμβασή του σε κρίσιμες στιγμές του έργου.
 
Επιπλέον να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες που συμμετείχαν στην ομάδα εργασίας και αντεπεξήλθαν πλήρως πολλές φορές σε έκτακτες και αντίξοες συνθήκες.
 
Εύχομαι ολόψυχα σύντομα να συνεχιστεί το έργο, ώστε ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει το σπίτι που του αξίζει.
 
Με εκτίμηση,
 
Βαγγέλης Σαμαράς”
#TAGS MM