Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο ΣΕΓΑΣ για την απουσία του προπονητή του Λεμπέση από το Λονδίνο

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο 7ος Ολυμπιανίκης στον ακοντισμό, Σπύρος Λεμπέσης αγωνίστηκε χωρίς τον προπονητή του Αντώνη Παπαδημητρίου και ο ΣΕΓΑΣ εξήγησε τους λόγους της απουσίας του.

Η ελληνική ομοσπονδία στίβου αφού ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν αρκετές οι θέσεις για τους προπονητές όλων των αθλητών της αποστολής, στη συνέχεια άφησε αιχμές για τον τρόπο που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια ο Αντώνης Παπαδημητρίου σε σχέση με τον ΣΕΓΑΣ.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:

“Ο ΣΕΓΑΣ δεν τοποθετήθηκε μέχρι σήμερα στα σχόλια και τις δηλώσεις σχετικά με την μη παρουσία του προπονητή, Αντώνη Παπαδημητρίου, στο Λονδίνο, σεβόμενος το γεγονός ότι η προσπάθεια του αθλητή συνεχιζόταν. Η ομοσπονδία είναι, όμως, υποχρεωμένη, μετά και την επιστροφή της ομάδας στην Ελλάδα, να πάρει θέση.
Οι θέσεις προπονητών που η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή διέθεσε στον ΣΕΓΑΣ για την ομάδα των 23 αθλητών ήταν 11, συμπεριλαμβανομένων και του αρχηγού αποστολής, του αρχιπροπονητή και των μελών της υγειονομικής υπηρεσίας.
Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο αριθμός των προπονητών των αθλητών μας δύσκολα θα μπορούσε να ξεπεράσει τους έξι με επτά.

Τελικά, μετά από συντονισμένες προσπάθειες και με την κατανόηση και συνεργασία του αρχηγείου της ΕΟΕ, αλλά και με την ενοικίαση δωματίων με δαπάνη του ΣΕΓΑΣ σε ξενοδοχείο της βρετανικής πόλης, στο Λονδίνο παραβρέθηκαν, προκειμένου να υποστηρίξουν τους αθλητές τους, 18 προπονητές στίβου.

Αυτό πράγματι αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, αρκεί να ανατρέξει κανείς στις συνθέσεις των αντίστοιχων Ολυμπιακών αποστολών προηγμένων αθλητικών χωρών.

Σε ό,τι αφορά στον συγκεκριμένο προπονητή, παρά το γεγονός ότι η ομοσπονδία του εξασφάλισε απόσπαση, η επαφή και η συνεργασία του με την Τεχνική Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ ήταν από ανεπαρκής έως ανύπαρκτη, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εικόνα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο αθλητής.

Κατά δεύτερον, στην αποστολή υπήρχε προπονητής, με ειδίκευση, μάλιστα, στον ακοντισμό, που θα μπορούσε, όπως και έγινε, να υποστηρίξει με επάρκεια τον αθλητή μας στην προσπάθεια του στο Λονδίνο, ενώ ταυτόχρονα, λόγω επαγγελματικής κατάρτισης, να παρακολουθήσει τους υπόλοιπους αθλητές ρίψεων.

Τέλος, είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Παπαδημητρίου, με δική του πρωτοβουλία και δικό του αίτημα, δεν ακολούθησε πέρυσι τον αθλητή του στο κορυφαίο γεγονός, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στο Νταεγού. Ο ίδιος προπονητής ακύρωσε τη συμμετοχή του αθλητή στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι, επικαλούμενος πρόβλημα τραυματισμού, ενημερώνοντας τελευταία στιγμή την ομοσπονδία.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε