Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο σκηνοθέτης στο Newsit: Φώναζαν “εδώ είναι λιμάνι” και πήγαν να κάψουν το θέατρο!

– Σκηνές σοκ περιγράφει στο Newsit o Κωστής Καπελωνης. “Θα μπορούσε να έχει πεθάνει άνθρωπος” λέει ο υπάλληλος που ξυλοκοπήθηκε..

Μιλώντας στο Newsit την επόμενη της πρωτοφανούς επίθεσης χούλιγκαν στο Θέατρο Τέχνης, ο Κώστής Καπελώνης αναφέρει ότι όπως φαίνεται ήταν ένα πολύ οργανωμενο “ντου” κατά την παράστασης, επειδή στον τίτλο είχε τη λέξη “ΠΑΟΚ”, αλλά.. καμία σχέση με ποδόσφαιρο.

“Ήταν 25 με 30 άτομα. Έσπασαν τις γυάλινες προθήκες της εισόδου και μετά μπήκαν στο θέατρο. Πέταξαν ό,τι βρήκαν στο φουγιέ και έπιπλα” λέει. Στη συνέχεια, όπως λέει “ανέβηκαν στη σκηνή και πέταξαν φωτοβολίδα” η οποία έβαλε φωτιά. Οι άνθρωποι του θεάτρου έσβησαν την πυρκαγιά με πυροσβεστήρα μόνοι τους μπροστά στα μάτια των έντρομων θεατών. Ο κ. Καπελώνης αναφέρει επίσης ότι το μένος των χούλιγκαν ήταν τέτοιο που κατέβασαν την ταμπέλα και τη χαράκωσαν.

“Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο σε ένα θέατρο σαν το δικό μας, με τέτοιες σχέσεις με την κοινωνία και τέτοιο παρελθόν. Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία. Αυτά γίνονταν μόνο στη χιτλερική Γερμανία όπου έκαιγαν βιβλία και από φανατικούς μουσουλμάνους”.

Ο σκηνοθέτης προσθέτει ότι το έργο καμία απολύτως σχέση δεν έχει με ποδόσφαιρο. Το θέμα του είναι κοινωνικό και περιγράφει το ταξίδι δύο κοριτσιών από την βόρεια Ελλάδα προς την Αθήνα. “Θα συνεχίσουμε την παράσταση, δεν πρέπει να σταματάμε σε τέτοια πράγματα” λέει ο κ. Καπελώνης προσθέτοντας ότι αν ξαναγίνουν επεισόδια περιμένει από την αστυνομία να τους προστατεύσει. “Ας έρθει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού να δει την παράσταση” καταλήγει ο κ. Καπελώνης, επαναλαμβάνοντας ότι δεν είναι ποδοσφαιρό το θέμα της, πράγμα που μάλλον είναι … ψιλά γράμματα.

Για τους δράστες αναφέρει ότι φαίνεται πως ήταν οπαδοί του Ολυμπιακού, γιατί – όπως αναφέρει – “κάτι έλεγαν για πειραιά”, και “εδώ είναι λιμάνι” ενώ φώναζαν συνθήματα εναντίον του ΠΑΟΚ.

Ο σκηνοθέτης μίλησε στο Newsit από τη ΓΑΔΑ όπου κατέθεσε για τα χθεσινά επεισόδια. Σημειωτέον δεν έγινε ούτε μία σύλληψη από την αστυνομία.

Παρέμβαση του ΥΠΠΟ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, θα καλυφθούν από αυτό οι ζημιές που προκλήθηκαν. “Ανεπίτρεπτη η βία στα θέατρα. Δεν θα περάσουν αυτές οι συμπεριφορές” δήλωσε ο υπουργός Παύλος Γερουλάνος.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γερουλάνος θα παρακολουθήσει την παράσταση του “Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ” στο ιστορικό θέατρο, αμέσως μετά την επιστροφή του από το ταξίδι του στο Ισραήλ. Την αποψινή παράσταση θα παρακολουθήσει ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής.

Διαβάστε ακόμη: 

Μολότοφ και άγριο ξύλο σε παράσταση για τον ΠΑΟΚ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε