Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ο τελικός του Κλόζε και του Φορλάν

ΦΩΤΟ REUTERS
Μπορεί ο μικρός τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου να χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ανούσιος αλλά για τους δύο επιθετικούς ίσως είναι το ματς της καριέρας τους.

Ο Μίροσλαβ Κλόζε με τα τέσσερα τέρματα που έχει σημειώσει στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής έχει φτάσει τα 14 συνολικά σε Παγκόσμια Κύπελλα και θέλει ακόμα ένα για να φτάσει τον Ρονάλντο και δύο για να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Μουντιάλ. Λόγω της ηλικίας του ο επιθετικός της Μπάγερν πιθανότατα δεν θα δώσει το παρών στην Βραζιλία σε τέσσερα χρόνια και ο μικρός τελικός με την Ουρουγουάη είναι η τελευταία του ευκαιρία για να μείνει στην ιστορία.
 
Από την άλλη ο Ντιέγκο Φορλάν μπορεί να μην κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του μέχρι τον τελικό, ωστόσο έχει την ευκαιρία να βγει πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Βρίσκεται ένα γκολ πίσω από τον Βίγια που έχει πέντε και στόχος του είναι να τον ξεπεράσει. Για τον Φορλάν αυτό θα είναι το τελευταίο παιχνίδι σε Παγκόσμιο Κύπελλο και επιθυμεί να αφήσει το στίγμα του.
 
Αγωνιστικά οι δύο ομάδες δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα. Ο Όσκαρ Ταμπάρες θα έχει στη διάθεσή του τους Σουάρες, Φουτσίλε και Λουγκάνο που απουσίασαν από τον ημιτελικό και θα τους χρησιμοποιήσει όλους βασικούς, επαναφέροντας το 4-3-1-2. Μοναδική απουσία ο τραυματίας μέσος Λοντέιρο. Πλήρης θα παραταχθεί η Γερμανία, αφού ο Τόμας Μίλερ εξέτισε την ποινή του στον ημιτελικό και επιστρέφει στη βασική εντεκάδα. Ο Γιοακίμ Λεβ θέλει από τους παίκτες του να παρουσιαστούν πιο επιθετικοί σε σχέση με την αναμέτρηση με την Ισπανία και να επιβάλλουν το ρυθμό τους.
 
Πιθανές ενδεκάδες:
 
Ουρουγουάη(4-3-1-2): Μουσλέρα, Κάσερες, Λουγκάνο, Γκοντίν, Φουτσίλε, Πέρες, Αρέβαλο, M. Περέιρα, Φορλάν, Καβάνι, Σουάρες.
 
Γερμανία (4-3-3): Νόιερ, Λαμ, Μερτεζάκερ, Φρίντριχ, Γιάνσεν, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ, Μίλερ, Ποντόλσκι, Κλόζε

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε