Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ

Τριάντα χρόνια συμπληρώθηκαν από τον πρώτο αγώνα του Νίκου Γκάλη στην Ελλάδα.
Τριάντα χρόνια συμπληρώθηκαν από τον πρώτο αγώνα του Νίκου Γκάλη στην Ελλάδα.

Σαν σήμερα πριν από τριάντα χρόνια ο Νίκος Γκάλης έπαιξε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

2 Δεκεμβρίου 1979, ο 22χρονος τότε Γκάλης φορώντας την φανέλα του Άρη σημείωσε 30 πόντους κόντρα στον Ηρακλή και ξεκίνησε την τεράστια καριέρα του στην Ελλάδα. Ο ίδιος με δηλώσεις του στον NovaΣπορ Fm θυμήθηκε το συγκεκριμένο παιχνίδι.

“Παρόλο που έχουν περάσει τριάντα χρόνια από τότε, θυμάμαι το συγκεκριμένο παιχνίδι σαν να ήταν χθες. Είχε πάρα πολύ κόσμο στις εξέδρες και είχα κάποιο τρακ, αφού ήταν το πρώτο μου παιχνίδι στην Ελλάδα. Έβαλα τριάντα πόντους, αλλά δεν είχα παίξει καλά. Η μπάλα έμπαινε και έβγαινε στο καλάθι και αυτό με είχε αγχώσει. Θυμάμαι πως το ματς είχε κριθεί στο τελευταίο σουτ όταν έκοψα τον Σακελλαρίου και πήραμε τη νίκη με 79-78.”

Ο Νίκος Γκάλης άλλαξε την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Όπως δηλώνει ήρθε στην Ελλάδα με στόχο να την κατακτήσει…

Είχα έρθει με τρομερή αυτοπεποίθηση. Έλεγα ότι εγώ θα κατακτήσω αυτή τη χώρα. Θυμάμαι τα πάντα. Όλες τις στιγμές. Ήθελα να αποδείξω πολλά πράγματα, όπως και οι συμπαίκτες μου. Στις προπονήσεις “σκοτωνόμασταν”. Γινόταν “πόλεμος” αφού και εγώ ήθελα να αποδείξω ποιος είμαι, αλλά και τα παιδιά που ήταν ήδη στην ομάδα ήθελαν να δείξουν πόσο καλοί παίκτες είναι. Και αυτό μόνο καλό έκανε στην ομάδα.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε