Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο “βασιλιάς” Λέτο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το εγκώμιο του Σεμπαστιάν Λέτο “πλέκει” το ισπανικό περιοδικό “Don Balon”, που τον χαρακτηρίζει χαρισματικό και “βαρύ πυροβολικό” του Παναθηναϊκού, μεταξύ άλλων.

“Είναι ο βασιλιάς της Ελλάδας. Σε διάστημα δύο ετών κατάφερε να διπλασιάσει τα τρόπαια του. Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και δύο κύπελλα. Τα μισά με τον Ολυμπιακό και τα υπόλοιπα με την ομάδα του Παναθηναϊκού, δύο σύλλογοι οι οποίοι είναι… αιώνιοι αντίπαλοι”, αναφέρει η έκδοση.

Στη συνέχεια, αναλύει τις αρετές του Αργεντινού ποδοσφαιριστή των “πρασίνων”: “Αγωνίζεται καλά. Η αριστερή πτέρυγα συγκαταλέγεται στις αρμοδιότητες του. Σε αντίθεση με τον διασκελισμό του είναι ταχύς και δημιουργικός. Διαθέτει μεταβιβάσεις ακριβείας στα αντίπαλα καρέ και είναι το βαρύ πυροβολικό του Παναθηναϊκού. Ο διασκελισμός του, οι αντοχές του και η καλή φυσική κατάσταση που τον διακρίνει, μας αναγκάζει να τον παρομοιάσουμε με τον πρώην παίκτη της Μαγιόρκα, Γιόνας Γκουτιέρες”.

Στο αφιερωματικό άρθρο, ο Λέτο χαρακτηριζεται “εξτρέμ με σπάνια χαρίσματα” και στην μικρή αναδρομή στην καριέρα του τονίζεται ότι ο παίκτης αποκτήθηκε από τη Λίβερπουλ, έπειτα από πρωτοβουλία του Ράφα Μπενίτεθ, αλλά ένα πρόβλημα με το διαβατήριο δεν του επέτρεψε να κάνει το ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ, με συνέπεια να πάει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε