Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ο “Ζορό” τον… σκότωσε στο φινάλε

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Δύο αλλαγές του Χιμένεθ, ο Ντιόπ και ο Μπλάνκο συνεργάστηκαν στις καθυστερήσεις και η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε χάσει πέναλτι νωρίτερα με τον Ντουντού. Αιχμές για την διαιτησία από Αδαμίδη, Παναθηναϊκό και απάντηση με σκληρά λόγια από τον Μώραλη. Δείτε το βίντεο.

Το LIVE του αγώνα

Μπλάνκο: Είμαστε εδώ!

Κομινάκης: Αν δεν μπορείς να βάλεις την μπάλα μέσα…

Βαλβέρδε: Θα πρέπει να κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες

Αραμπατζής: Στα ντέρμπι πάμε καλά

Μάκος: Κερδίσαμε δίκαια

Χιμένεθ: Αφιερωμένο στο κόσμο – Ήμασταν καλύτεροι

Μώραλης: Στο τέλος θα πάρουμε το πρωτάθλημα

Φουστέρ: Πιο δίκαιη η ισοπαλία

“Έγκλημα κατά της Ελλάδας

Μώραλης: Περαστικός ο Αδαμίδης – Δεν ξέρει ούτε να κερδίζει

Καταγγελίες Ολυμπιακού!

Το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι δεν είχε να παρουσιάσει τίποτα σπουδαίο. Η ΑΕΚ εμφανίστηκε πιο ψυχωμένη και κατάφερε να απειλήσει για πρώτη φορά σοβαρά την εστία του Πάρντο στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με την κεφαλιά του Λεονάρντο. Ο Ολυμπιακός έχασε στο 22΄με θλάση τον Ριέρα, ο Ιμπαγάσα μπήκε στη θέση του και δέκα λεπτά αργότερα έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Μιραλάς, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Αραμπατζή.

 
Στην επανάληψη η είσοδος του Πάντελιτς αντί του μέτριου Φουστέρ άλλαξε τα δεδομένα. Οι “ερυθρόλευκοι” ανέβασαν την απόδοση τους και έφτασαν μια “ανάσα” από το να πάρουν το προβάδισμα, όταν ο Ντουντού αστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Πάντελιτς από τον Λεονάρντο στο 57΄.
 
Η εξέλιξη αυτή δεν επηρέασε τον αγώνα καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο. Η ΑΕΚ έδειχνε να έχει περισσότερες δυνάμεις στο φινάλε και κατάφερε να πάρει τελικά το ματς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η δεύτερη αλλαγή του Χιμένεθ, ο Ντιόπ, πέρασε ακόμα και το καπνογόνο που είχε πέσει στην περιοχή του Ολυμπιακού και έδωσε την μπάλα στον αφύλαχτο Μπλάνκο, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πάρντο. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν την ευκαιρία να πάρουν την ισοπαλία στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Πάντελιτς βρέθηκε σε θεση τετ α τετ μετά το λάθος του Δέλλα, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Αραμπατζή.
 
Με αυτή τη νίκη η ΑΕΚ μείωσε στους 8 βαθμούς την διαφορά της από τον Ολυμπιακό και έδειξε πως αν είχε πάρει κάποια, θεωρητικά, πιο εύκολα παιχνίδια θα μπορούσε να βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση σχετικά με την διεκδίκηση του πρωταθλήματος.
 
Από την άλλη ο Ολυμπιακός έχασε και το δεύτερο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ και πλέον περιμένει να μάθει το αποτέλεσμα της κυριακάτικης αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Κέρκυρα για να δει αν θα βρίσκεται μόνος του στην κορυφή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

AΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς, Μάκος(78′ Γκερέιρο), Γκέντσογλου, Σκόκο(72′ Ντιοπ), Λεονάρντο, Μπερνς (58′ Μπλάνκο), Λυμπερόπουλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, Μοντέστο, Μοϊσές, Ντουντού, Ριέρα (23′ λ.τ. Ιμπαγάσα), Ρόμενταλ(86′ Φετφατζίδης), Φουστέρ (46′ Πάντελιτς), Μιραλάς

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε