Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Οδηγίες στις ομάδες για την γρίπη

Εμβολιασμό όλων των παικτών συνιστά η Ουέφα, ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Γιατροί από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών και εξέδωσαν οδηγίες σε όλα τα κλαμπ.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Λοζάννη της Ελβετίας και οι δύο πλευρές συζήτησαν το ενδεχόμενο πανδημίας.

 
Αναλυτικά οι οδηγίες που δόθηκαν στις ομάδες :

Οι παίκτες στους οποίους έχει διαγνωσθεί (από εξειδικευμένα εργαστήρια) η νέα γρίπη πρέπει να αποσυρθούν από κάθε αθλητική δραστηριότητα για χρονικό διάστημα επτά ημερών από την ημερομηνία των πρώτων συμπτωμάτων.

Συνιστάται ο εμβολιασμός με μία δόση του εμβολίου κατά του ιού της γρίπης AH1N1, ως μέτρο προφύλαξης. Οι παίκτες που θα εμβολιασθούν δεν πρέπει να έχουν πριν κάποιο σύμπτωμα. Οι παίκτες που έχουν αλλεργία σε μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη του αυγού πρέπει να συμβουλευτούν κάποιον ειδικό πριν από τον εμβολιασμό.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές, αλλά και το περιβάλλον τους θα πρέπει να υιοθετήσουν μια σειρά μέτρων υγιεινής, όπως το πλύσιμο των χεριών, πετσέτες, αλλά και μπουκάλια νερού μιας χρήσης, και να αποφεύγουν την επαφή με μολυσμένα άτομα
Οι παίκτες στους οποίους θα διαγνωσθεί η γρίπη, αποσύρονται από τις υποχρεώσεις και η ομάδα θα πρέπει να απομονωθεί για να μην εξαπλωθεί ο ιός.

Η UEFA δεν συνιστά την αναστολή των εγχώριων και διεθνών διαγωνισμών. Ωστόσο, εάν οι συνθήκες για την υγεία των ανθρώπων, παγκοσμίως, επιδεινωθούν, και υπάρξει πανδημία, τότε θα υπάρξει και διακοπή.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν έχει ζητήσει ακόμα κανέναν περιορισμό στις διοργανώσεις, ενώ και η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου είναι αντίθετη στην αναβολή των αγώνων.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε