Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι…αιχμές των Αμερικανών και η “αντεπίθεση” για Σιγουέν Γε

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Υπόνοιες για τις επιδόσεις της Σιγουέν Γε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου άφησε ο Αμερικανός προπονητής, Τζον Λέοναρντ. “Εμείς ποτέ δεν αμφισβητήσαμε τα οκτώ χρυσά του Φελπς στο Πεκίνο”, απάντησε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Αντι-ντόπινγκ της Κίνας, ενώ και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή άφησε να εννοηθεί ότι η αθλήτρια δεν έχει βρεθεί “θετική” σε απαγορευμένες ουσίες.

Ο Αμερικανός τεχνικός εμφανίστηκε δύσπιστος αναφορικά με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε η 15χρονη κολυμβήτρια στα 400 μικτής Γυναικών, όπως και τον χρόνο της στα τελευταία 50 μέτρα της κούρσας που ήταν καλύτερο από τον αντίστοιχο του Ράιαν Λόχτε στους Άνδρες!

“Ο χρόνος που πέτυχε είναι απίστευτος και κυριολεκτώ. Είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι μια αθλήτρια αυτής της ηλικίας μπορεί να κάνει μια τέτοια επίδοση”, ήταν τα λόγια του Λέοναρντ.

Όπως ήταν φυσικό, κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να μείνει… αναπάντητο!
Η νεαρή Ολυμπιονίκης βρήκε υπεράσπιση τόσο από την κινεζική επιτροπή αντιντόπινγκ, όσο και από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΔΟΕ, Μαρκ Άνταμς.

Ο Γιανγκ Ζιξούε, επικεφαλής της καταπολέμησης του ντόπινγκ στην ασιατική χώρα, έκανε λόγο για προκατάληψη εναντίον των Κινέζων αθλητών: “Τα μέλη της αποστολής μας έχουν περάσει πάνω από 100 ελέγχους για ντόπινγκ από τη μέρα που ήρθαμε στο Λονδίνο. Δεν είναι σωστό να ξεχωρίζουμε τους Κινέζους αθλητές όποτε έχουν καλά αποτελέσματα και να τους κατηγορούμε. Είναι καθαρή προκατάληψη”, τόνισε ο Ζιξούε, ο οποίος στη συνέχεια υπήρξε αποστομωτικός: “Εμείς ποτέ δεν αμφισβητήσαμε τα οκτώ χρυσά του Φελπς στο Πεκίνο…”.

Ερωτηθείς εάν ο έλεγχος ντόπινγκ, στον οποίο υποβλήθηκε η Γε μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, είναι θετικός ή αρνητικός, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΟΕ, Μαρκ Άνταμς, δήλωσε: “Θα σχολιάζαμε μόνο αν είχαμε κάποιο δυσμενές εύρημα. Δεν σχολιάζω, επομένως μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας”.

Να τονίσουμε πως οι πρώτοι πέντε αθλητές σε κάθε αγώνισμα υποβάλλονται σε έλεγχο ντόπινγκ μετά τις συμμετοχές τους, καθώς και άλλοι δύο από την τελική κατάταξη, καθώς η ΔΟΕ προσπαθεί να… ξετρυπώσει τους αθλητές που έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις των Ολυμπιακών Αγώνων στην ειδική σελίδα του NewsIt

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε