Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Οι διαδηλώσεις στο Μπαχρέιν αναβάλλουν την πρεμιέρα της Formula 1

Οριστικά και αμετάκλητα, το Μπαχρέιν δε θα φιλοξενήσει φέτος αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Έτσι, η πρώτη καρό σημαία θα πέσει στις 27 Μαρτίου στην Αυστραλία.

Το τελευταίο διάστημα, οι διαδηλώσεις είναι καθημερινό φαινόμενο στο μικρό κρατίδιο του Περσικού Κόλπου και η ανησυχία για αν θα μπορέσει τελικά να φιλοξενηθεί ο πρώτος αγώνας της χρονιάς εκφράστηκαν εδώ και βδομάδες.

Η τελική απόφαση ανήκε στον πρίγκιπα του Μπαχρέιν, Χαμάντ αλ Χαλιφα, ο οποίος τη Δευτέρα ενημέρωσε το «αφεντικό» της Formula 1, Μπερνι Έκλστόουν, ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν για τη χώρα του πιο σημαντικά πράγματα από το Grand Prix.

«Πρέπει να επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον μας σε θέματα εθνικού ενδιαφέροντος και να αφήσουμε το Grand Prix για αργότερα. Μετά τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας, η προτεραιότητά μας είναι να ξεπεράσουμε την τραγωδία και τη διαίρεση και να βρούμε ξανά τον τρόπο να ενώσουμε τη χώρα», δήλωσε ο πρίγκιπας του Μπαχρέιν.

« Είναι λυπηρό το γεγονός ότι το Μπαχρέιν έπρεπε να αποσυρθεί από τον αγώνα. Ευχόμαστε σε όλο το έθνος τα καλύτερα ξεκινώντας να επουλώνουν τα προβλήματα της χώρας τους», σχολίασε ο Μπέρνι Εκλστόουν από την πλευρά του.

Ο αγώνας του Μπαχρέιν, με τον οποίο θα άνοιγε η νέα χρονιά για το πρωτάθλημα της Formula 1, ήταν προγραμματισμένος για τις 13 Μαρτίου. Μετά τις εξελίξεις, όμως, η πρεμιέρα μετατίθεται για δυο εβδομάδες και ο πρώτος αγώνας του 2011 θα γίνει στις 27 Μαρτίου, στην Αυστραλία. Δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν το Grand Prix του Μπαχρέιν θα γίνει αργότερα μέσα στη σεζόν ή θα βγει τελείως από το καλεντάρι του 2011.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε