Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Οι “δράκοι” στην κορυφή – Στην Πόρτο η κούπα του Γιουρόπα Λιγκ

ΦΩΤΟ REUTERS
Το πρώτο Ευρωπαϊκό τρόπαιο της χρονιάς βρήκε τον νέο του κάτοχο. Η Πόρτο επικράτησε της Μπράγκα με 1-0 στο Δουβλίνο, χάρις το τέρμα του Φαλκάο και κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ.
Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Τον τέταρτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία της πανηγυρίζει η Πόρτο, που επικράτησε την Μπράγκα στο στο «Dublin Arena» με 1-0, σε μία αναμέτρηση με λιγοστές καλές στιγμές. Ο 33χρονος Βίλας Μπόας έτσι έγινε ο νεώτερος σε ηλικία προπονητής που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο!

Η Μπράγκα κατόρθωσε να κρατήσει χαμηλά τον ρυθμό του αγώνα στο πρώτο τέταρτο και απειλήθηκε μόνο από τα σουτ των Κουστόδιο και Χουλκ. Η Πόρτο, αν και είχε την κατοχή της μπάλας, δεν κατάφερε να διασπάσει την καλοστημένη άμυνα των παικτών του Ντομίνγκος.
 
Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν ισόπαλες στα αποδυτήρια, μια φάση έφτασε στην Πόρτο να πάρει το προβάδισμα, με σκόρερ τον Φαλκάο. Ο Γκουαρίν έκλεψε μπάλα στο κέντρο, με ντρίμπλα απέφυγε δυο παίκτες των αντιπάλων, έκανε μακρινή ζυγισμένη σέντρα στο πέναλτι, όπου ήταν ο Φαλκάο, που με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Αρτούρ.

 
Στην αρχή της επανάληψης η Μπράγκα κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό (την βοήθησαν και οι αλλαγές που έγιναν), καθώς είχε περιορίσει τα επιθετικά ατού των “δράκων”. Απ’ την άλλη, η Πόρτο, έχοντας το προβάδισμα, δε ρισκάρει ιδιαίτερα (χρειάστηκε να φτάσουμε στο 86′ για να δούμε μια καλή φάση, με τον Φερνάντο Μπελούτσι).
 
Ο αγώνας κύλησε σε αυτό το τέμπο, με τους “δράκους” να ελέγχουν από τα μέσα του ημιχρόνου και μετά τον αγώνα και έτσι να φτάνουν στην κατάκτηση του τροπαίου.
 

Πόρτο: Έλτον – Σαπουνάρου, Ρολάντο, Οταμέντι, Άλβαρο Περέιρα – Γκουαρίν (73′ Μπελούτσι), Φερνάντο, Μουτίνιο – Χουλκ, Φαλκάο, Βαρέλα (79′ Τζέιμς Ροντρίγκες).

Μπράγκα:
Αρτούρ – Μιγκέλ Γκαρσία, Παουλάο, Ροντρίγκες (46′ Κακά), Σίλβιο – Κουστόδιο, Βαντίνιο – Πάουλο Σέζαρ, Ούγκο Βιάνα (46′ Μοσορό), Αλάν – Λίμα (66′ Μεγιόνγκ Ζε).

Διαιτητής:
Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε