Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι Έλληνες του Πρίγκιπα και το casus belli του Τσάκα

Το ΔΣ του Παναθηναϊκού δίνει σήμερα την έγκριση στην “Arboris Capital”, την ώρα που Βλάσης Τσάκας κάνει λόγο για αιτία πολέμου και ο Πρίγκιπας καταστρώνει τον μεταγραφικό του σχεδιασμό με Έλληνες παίκτες.
Στην τελική τους ευθεία έχουν μπει οι εξελίξεις στα διοικητικά του Παναθηναϊκού με τον πρίγκιπα να βρίσκεται προ των πυλών. Ο δικηγόρος του Σουλτάν Αλ Σαούντ έχει ζητήσει να γίνει ο οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ μέχρι τις 16 Νοεμβρίου, καθώς είναι δύσκολο να προλάβουν μέχρι τη γενική συνέλευση στις 4 Νοεμβρίου και να βάλει τώρα τα 15 εκατ. ευρώ, αλλά να μη χρησιμοποιηθούν μέχρι να αλλάξει το ΔΣ με τον ορισμό ατόμων της επιλογής του. Τα δύο αυτά ζητήματα αναμένεται να αποδεχθεί ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.
 
Όπως όλα δείχνουν το αργότερο μέχρι αύριο θα πέσουν οι υπογραφές στο μνημόνιο συνεργασίας και ο Παναθηναϊκός θα αλλάξει χέρια.
 
Μάλιστα ο πρίγκιπας έχει βάλει στο μυαλό του ήδη την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, έχοντας στην λίστα του αρκετούς Έλληνες παίκτες. Ο Γιώργος Τζαβέλλας της Άιντραχτ Φρανκφούρτης , ο Σωτήρης Κυριάκος της Βόλφσμπουργκ αλλά και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος της Τζένοα είναι περιπτώσεις που εξετάζονται.
 
Την ίδια ώρα η κατάσταση περιπλέκεται στο σημερινό ΔΣ, το οποίο αναμένεται με εξαίρεση την οικογένεια Γιαννακόπουλου να δώσει την συγκάταθεση ώστε να φέρει πρόταση από υποψήφιο επενδυτή η “Arboris Capital”.
 
Η κίνηση αυτή, ωστόσο, ενοχλεί την πλευρά του πρίγκιπα, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εκπομπή “Δίκη” στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του Βλάσης Τσάκας.
 
Αναλυτικά μίλησε :
 
Για την έγκριση του ΔΣ στην “Arboris”¨: «Μια τέτοια απόφαση του συμβουλίου θα αποτελέσει casus belli με αυτούς που θα πάρουν την απόφαση. Θα είναι εναντίον μας και είναι αιτία πολέμου. Έτσι κι αλλιώς δεν είναι κανείς στα πλάνα μας από αυτούς που βρίσκονται τώρα στο συμβούλιο. Θα ζητήσουμε αλλαγή και μάλιστα άμεσα. Εκτός από τον πρίγκιπα θα είναι άλλοι δύο Σαουδάραβες στο συμβούλιο. Οι υπόλοιποι επτά θα είναι Έλληνες, αλλά εκτός από τον εαυτό μου, δεν μπορώ να μιλήσω για άλλο όνομα. Συγκεντρώνουμε βιογραφικά για τη στελέχωση της ΠΑΕ που εξετάζονται από μια ομάδα. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με κανέναν μέτοχο, αφού οι business είναι business και ο ισχυρός ή τους παρασέρνει ή τους ακολουθεί. Θα μπούμε στην αύξηση των 15 εκατομμυρίων και περιμένουν άλλα 55. Αν θέλουν να ακολουθήσουν, ας ακολουθήσουν».

Την αμφισβήτηση που έχει εισπράξει από το ξεκίνημα της υπόθεσης: «Έχω την αίσθηση ότι όταν μπουν τα πρώτα 15 εκατομμύρια, θα ψάχνουν για τα επόμενα 55. Όταν μπουν αυτά, θα ψάχνουν το γήπεδο κι όταν γίνει αυτό, θα μιλάνε για το… δίχτυ. Αυτή η αρρώστια που επικρατεί ξεκίνησε τα τελευταία τρία χρόνια, επεκτάθηκε στους φιλάθλους κι εμείς θα προσπαθήσουμε να ηρεμήσουμε τα πράγματα και να τη φτιάξουμε».
 
Το γιατί να μην κατατεθούν άμεσα τα 15 εκατομμύρια σε λογαριασμό του Παναθηναϊκού και να αποσυρθούν αν δεν προχωρήσει το deal: «Εμείς λέμε κάτι πιο απλό. Μπορούμε να δείξουμε ότι έχουμε τα λεφτά, να μείνουν εκεί που είναι και μετά να τα φέρουμε και αυτά. Και αν έχει γυαλίσει το μάτι κάποιων για λεφτά, ας απευθυνθούν στον… Βενιζέλο. Η πρόταση του Βαρδινογιάννη λέει συμμετοχή στην αύξηση και τρεις μέρες μετά κατάθεση. Συμφωνήσαμε, αλλά αλλάξαμε λίγο τις μέρες. Να ολοκληρωθεί πρώτα ο έλεγχος και ζητήσαμε ένα χρονικό περιθώριο κάποιων ημερών για να μπουν τα λεφτά. Η αρχική πρόταση είχε διαφορετική φιλοσοφία αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε. Ζητούσαμε να καταθέσουμε από την αρχή εγγυητική 20 εκατομμυρίων».
 
Το γιατί να κρατήσει τόσο ο έλεγχος: «Ο τελευταίος έλεγχος του Βγενόπουλου κράτησε δυόμισι μήνες κι είχε προηγηθεί αυτός της Delloitte. Εμείς ζητάμε δύο εβδομάδες από τη στιγμή που θα μπούμε να ελέγξουμε».
 
Τις υπόλοιπες επενδύσεις που προτίθεται να κάνει ο πρίγκιπας στην Ελλάδα: «Δεν θα αναφερθούμε σε άλλες επενδύσεις. Υπάρχει πλάνο για επενδύσεις στην Ελλάδα από ένα γκρουπ Αράβων επενδυτών. Πρόκειται για μια ελκυστική χώρα και σε μια πολύ καλή στιγμή. Δεν είναι κατεστραμμένη η Ελλάδα, αλλά ελκυστική για έναν επενδυτή».
 
Το γιατί επενδύει σε ένα αναξιόπιστο πρωτάθλημα: «Δεν ξέρω τι γινόταν παλιότερα, ξέρω όμως ότι ο Καλόπουλος είναι… περσινός. Όταν έρχεσαι να κάνεις μια επένδυση περίπου 300 εκατομμυρίων, τότε θα κάνεις αυτά που πρέπει για να θωρακίσεις την επένδυσή σου».
 
Το γήπεδο του Βοτανικού: «Έχουμε εκφράσει ενδιαφέρον να προσλάβουμε την αμερικάνικη εταιρεία Populous που είναι νούμερο 1 στον κόσμο για το design του γηπέδου».
 
Την οικονομική κατάσταση του πρίγκιπα: «Μόλις υπογραφεί το MOU, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θα πάρει στα χέρια του τους τραπεζικούς λογαριασμούς του πρίγκιπα που θα αποδεικνύουν την οικονομική του κατάσταση».
 
Το πότε θα έρθει ο πρίγκιπας: «Θα προγραμματίσουμε να έρθει την άλλη εβδομάδα, ώστε να έχει την χαρά να δει και το παιχνίδι με την ΑΕΚ».
 
Το με το ασχολείται ο ίδιος: «Ασχολούμαι με οτιδήποτε μπορεί να αποφέρει χρήματα».
 
Το αν θα έχει σκεφτεί τον εαυτό του πρόεδρο του Παναθηναϊκού: «Όχι. Το έχουμε ξεκαθαρίσει ήδη αυτό. Πρόεδρος θα είναι ο πρίγκιπας, το έχουμε πει αυτό. Και δεν αποκλείεται να έρθει να εγκατασταθεί στην Ελλάδα. Όσο κι αν ακούγεται περίεργο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ο τρόπος ζωής στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ελκυστικός».
 
Τις μεταγραφές που θα γίνουν: «Εξαρτάται πώς θα βάλεις τα λεφτά σου. Πλάνο τρία χρόνια μετά το Βοτανικό, εξόφληση και κερδοφόρα χρήση. Ονόματα θα ακουστούν πάρα πολλά. Για εμάς έχει πολύ πιο ενδιαφέρον ο Τζαβέλλας από τον Τέβες. Ο Τέβες δεν πρόκειται να έρθει, ο Τζεβέλλας είναι 23 ετών, πολύ εξελίξιμος και μπορεί να έρθει. Με αυτό θέλω να περιγράψω το στίγμα των παικτών που θα έρθουν. Έχουμε λίστα με πέντε διεθνείς στις χώρες τους που θα έρθουν τον Ιανουάριο και θα είναι έτοιμοι να βοηθήσουν άμεσα, όπως για παράδειγμα ο Σικαμπάλα. Δεν έχουμε σκοπό να πετάξουμε λεφτά. Θα γίνει μια μεγάλη μεταγραφή, με λεφτά που θα δώσουν δύο χορηγών από τη Σαουδική Αραβία, ο ένας από τους οποίους είναι μεγάλη ξενοδοχειακή εταιρεία».
 
Την αντίληψη ότι η πλευρά του πρίγκιπα καθυστερεί να απαντήσει, ενώ η αντίστοιχη του Βαρδινογιάννη απαντάει εντός της ημέρας: «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα, Οποιαδήποτε πρόταση έχουμε πρέπει να επικοινωνήσουμε με τη Σαουδική Αραβία και μετά να πάρουμε την απάντηση. Ο κ Βαρδινογιάννης αποφασίζει μόνος του και απαντά άμεσα. Αλλά και πάλι, αυτό είναι σχετικό. Δεν απαντάει και αμέσως. Μην τρελαθούμε, κιόλας. Αν δείτε τις τελευταίες εξελίξεις, σήμερα Δευτέρα εμείς έχουμε στείλει ένα προσύμφωνο. Να δούμε πότε θα πάρουμε την απάντηση. Αν αύριο γίνει αποδεκτό και όλα πάνε καλά, τότε την Τετάρτη θα οριστεί η μέρα υπογραφής».
 
Το νέο γήπεδο και το θέμα με την Παιανία: «Η δουλειά που έχει γίνει από την ΓΗΠΕΛ εξαιρετική. Απλώς επιλέγουμε τη συγκεκριμένη εταιρεία που κατασκευάζει το γήπεδο στο Κατάρ. Δεν υπάρχει πρόβλημα με την Παιανία, έχουμε δει το τίμημα, απλώς θέλουμε να υπογράψουμε εμείς την καινούρια σύμβαση και όχι να τη βρούμε έτοιμη. Αυτή ήταν η διαφωνία που υπήρχε στο MOU και έγινε δεκτή από τον κύριο Βαρδινογιάννη».
 
Το αν υπάρχει σκέψη για την αντιμετώπιση του παρασκηνίου: «Δεν έχουμε κάνει κάτι ως τώρα, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να μην υπάρχουν παιχνίδια έξω από τα γήπεδα. Η απόφαση της Superleague είναι για γέλια. Δεν είναι δυνατό να ανεβαίνει ο Λεβαδειακός που εμπλέκεται στο πιο καραμπινάτο στημένο παιχνίδι και να μένει εκτός η Λάρισα που έχει κάνει μια μεγάλη και σοβαρή επένδυση».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε