Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Οι “ήρωες” του Ομπράντοβιτς

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Με τα καλύτερα λόγια για την προσπάθεια των παίκτων του στους προημιτελικούς με την Μπαρτσελόνα μίλησε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, ενώ χαρακτήρισε ηγέτη της ομάδας τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

.Η συνέντευξη του Zέλικο Ομπράντοβιτς στην εφημερίδα “Goal”:
 
Για τους παίκτες του: “Οι παίκτες µου είναι ήρωες και είµαι περήφανος γι’ αυτούς. Φαινόταν στα µάτια των παικτών, το έβλεπα καθαρά… Η οµάδα που είναι έτοιµη και το πιστεύει φαίνεται από µακριά. Από την πρώτη µέρα, µε τον Δηµήτρη Ιτούδη, τον Ανδρέα Πιστιόλη και τον Δηµήτρη Πεγιούδη βγάλαµε το πλάνο το οποίο πρέπει να ακολουθήσουµε. Είπαµε στους παίκτες ότι αν θέλουµε να νικήσουµε την Μπαρτσελόνα, αυτός είναι ο τρόπος… Και τον ακολουθήσαµε. Θέλω όµως να επισηµάνω κάτι: Ολοι µιλάνε για την τακτική που είχαµε και η οποία αποδείχθηκε σωστή. Για να εφαρµοστεί όµως χρειάζεται να έχεις και τους παίκτες. Σε µια τακτική οι παίκτες είναι οι πιο σηµαντικοί… Για το λόγο αυτόν επιµένω ότι οι παίκτες µου είναι ήρωες. Είµαι πολύ περήφανος γι’ αυτούς, για τον τρόπο που δουλεύουν και για τα όσα πέτυχαν. Πραγµατικά, η κατάσταση είναι ίδια µε την Μπολόνια αλλά και πάλι θα προσθέσω ότι αν δεν λειτουργήσουν οι παίκτες σωστά, η τακτική δεν µπορεί από µόνη της να κάνει το παραµικρό”.
Για Καλάθη: “Δεν ήταν µόνο η άµυνα που έπαιξε, η οποία ήταν εξαιρετική. Ο Καλάθης έπαιξε πολύ έξυπνα και στην επίθεση. Προσπαθήσαµε να του εξηγήσουµε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος προκειµένου ν’ αντεπεξέλθει στο ρόλο του και στο επίπεδο του αγώνα και να βοηθήσει την οµάδα. Εκανε λάθη, αλλά όχι σαν εκείνα των… προηγούµενων αγώνων. Ο Καλάθης έδειξε ότι διαθέτει προσωπικότητα και χαρακτήρα, καθώς στη διάρκεια των αναµετρήσεων µε την Μπαρτσελόνα πήρε τις σωστές αποφάσεις. Με τον τρόπο αυτόν ο Καλάθης έγινε πολύ σηµαντικός για τον Παναθηναϊκό σε όλους τους αγώνες µε την Μπαρτσελόνα και περιµένουµε να συνεχίσει µε τον ίδιο τρόπο”.
Για Διαμαντίδη και συνολική εικόνα: “Βρήκαµε τον τρόπο να µείνουµε στο µατς χωρίς τον Διαµαντίδη και τον Νίκολας. Οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο έδωσαν λύσεις και έπαιξαν σηµαντικό ρόλο. Θα πω κάτι που πιστεύω: Ο Διαµαντίδης είναι ο MVP της σειράς των πλέι οφ χωρίς δεύτερη κουβέντα, είναι ο ηγέτης µας. Οµως δεν είναι µόνο ο… Διαµαντίδης! Ολοι βοήθησαν κι αυτό φάνηκε καθαρά. Τώρα όλος ο κόσµος µιλά για τον Καλάθη, µε τον τρόπο που έπαιξε τόσο στην άµυνα όσο και στην επίθεση. Ο Μπατίστ, ο Ντρου, που τραυµατίστηκε στο τέταρτο µατς, ο Σάτο ήταν εκπληκτικοί. Ο Τσαρτσαρής και ο Φώτσης έκαναν πολύ µεγάλα παιχνίδια. Αυτά όλα σηµαίνουν ”οµάδα”… Και είµαι περήφανος γι’ αυτούς”.
Για την αγάπη του για το μπάσκετ: “Αυτός είναι ο τρόπος µου: να έχω υψηλό κίνητρο. Αγαπάω το µπάσκετ και τη δουλειά µου και διασκεδάζω κάθε αγώνα. Δεν ξέρω αν µπορώ να το εξηγήσω καλύτερα, πέρα από το να πω ότι για µένα κάθε αγώνας είναι γιορτή. Ετσι τον αντιµετωπίζω γιατί πραγµατικά τον διασκεδάζω, µου αρέσει πολύ. Οταν σταµατήσω να αισθάνοµαι έτσι, είναι απλό, θα σταµατήσω αυτό που κάνω. Πρέπει ν’ αρχίζει κάθε µέρα της ζωής σου µε το κίνητρο να βρίσκεται στα ουράνια. Διότι όταν έχεις κίνητρο, µπορείς να πετυχαίνεις τα πάντα. Με τον τρόπο αυτόν πρέπει να συνεχίζεις όχι απλώς στη δουλειά σου αλλά και στη ζωή σου γενικότερα. Να είσαι πάντα έτοιµος να παλέψεις, διότι µόνο έτσι µπορείς να νικήσεις τον οποιονδήποτε”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε