Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Οι κλήσεις του Σάντος – “Όλα γίνονται για να υπάρχει ισορροπία”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Πορτογάλος τεχνικός ανακοίνωσε τα ονόματα των που ποδοσφαιριστών που θα συμμετάσχουν στην αποστολή της Εθνικής ομάδας για το φιλικό με τον Καναδά (09/02) στο “AEL FC Arena”.

Αναλυτικά οι παίκτες που επέλεξε ο ομοσπονδιακός προπονητής είναι οι: Μιχάλης Σηφάκης, Κώστας Χαλκιάς, Λουκάς Βύντρα, Βασίλης Τοροσίδης, Νίκος Σπυρόπουλος, Γιώργος Τζαβέλλας, Βαγγέλης Μόρας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Δημήτρς Σιόβας, Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Καραγκούνης, Σωτήρης Νίνης, Γιάννης Φετφατζίδης, Γρηγόρης Μάκος, Γιώργος Σαμαράς, Κώστας Μήτρογλου, Νίκος Λυμπερόπουλος, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Παναγιώτης Κονέ, Παντελής Καφές και Γιώργος Γεωργιάδης.

Αναλυτικά, η συνέντευξη Τύπου του Φερνάντο Σάντος:

Για τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Γιώργο Καραγκούνη, τους οποίους συμπεριέλαβε στις επιλογές του, είπε:

«Ο αγωνιστικός ρυθμός είναι βασική προϋπόθεση για να παίξει κάποιος στην Εθνική, αλλά μιλάμε για δύο ξεχωριστές περιπτώσεις. Ο Καραγκούνης δεν έχει την αγωνιστικό ρυθμό, το σκέφτηκα πολύ όμως, γιατί μιλάμε για μια περίοδο μετάβασης από την παλιά στη νέα φουρνιά. Η παρουσία του αρχηγού είναι πολύ σημαντική για το κλίμα και τη φιλοσοφία της Εθνικής. Για αυτό είναι μαζί μας είναι σημαντικός ο ρόλος του μέσα κι έξω από το γήπεδο. Για την επόμενη αποστολή θα δούμε αν θα είναι μέσα. Αυτή τη στιγμή αντισταθμίζεται από το ότι δεν έχει ματς στα πόδια του. Για τον Παπασταθόπουλο, ουσιαστικά μέχρι πριν από 2-3 βδομάδες ήταν δύσκολη η κλήση, όμως έπαιξε 2 συνεχόμενα ματς με τη Μίλαν. Αν όμως μέχρι το Μάρτιο δεν έχει ματς, θα είναι δύσκολο να κληθεί.

Ο κ. Σάντος μίλησε και για τους παίκτες που βρίσκονται στον προθάλαμο της Εθνικής και βρίσκονται υπό παρακολούθηση:

«Υπάρχουν παίκτες που παρακολουθούμε και θα μπορούσαν να παίξουν στην Εθνική Ανδρών, όπως ο Κώστας Μανωλάς, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Φορτούνης. Θεώρησα ότι είναι καλύτερα να μείνουν στην Ελπίδων από τη στιγμή που δεν μπορώ να τους δώσω χρόνο συμμετοχής. Θα τους παρακολουθήσω στο φιλικό με τη Γερμανία».

Για τους υπόλοιπους παίκτες που βρίσκονται στα πλάνα του, τόνισε:

«Τόσο ο Φωτάκης, όσο και ο Τζιόλης θα ήταν μαζί αν είχαν ρυθμό. Οι τραυματισμοί δεν μας επιτρέπουν όμως να τους έχουμε. Παρακολουθούμε 4-5 ματς την εβδομάδα με τους συνεργάτες μου. Εάν οποιοσδήποτε μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες θα κληθεί στην Εθνική χωρίς να μας νοιάζει ομάδα και ηλικία. Έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, Η Εθνική δεν είναι σύλλογος. Σε κάθε θέση έχεις δυο παίκτες, δεν μπορείς να φέρεις όσους θέλεις. Π.χ Δεν κάλεσα τον Χριστοδουλόπουλο τον οποίο υπολογίζω και πιθανότατα θα είναι στην αποστολή τον Μάρτιο. Όλα γίνονται για να υπάρχει ισορροπία».

Ο Φερνάντο Σάντος ξεκαθάρισε ότι ούτε οι θέσεις των τερματοφυλάκων θα πρέπει να θεωρούνται κλεισμένες από κανέναν:

«Επειδή το ματς είναι φιλικό είναι προτιμότερο να πάρω δύο γκολκίπερ. Ο Τζόρβας και ο Κωνσταντόπουλος είναι κοντά στην πόρτα της ομάδας. Υπάρχουν 4 τερματοφύλακες τους οποίους υπολογίζω και πιστεύω. Κάλεσα τώρα Σηφάκη και Χαλκιά, καθώς στο προηγούμενο ματς είχαν κληθεί οι άλλοι δύο. Δεν σημαίνει ότι αυτοί έχουν προβάδισμα για το επίσημο ματς με τη Μάλτα (26/03). Όλοι ξεκινούν από την ίδια αφετηρία».

Για το σύστημα που θα χρησιμοποιήσει κόντρα στον Καναδά, είπε:

«Θέλουμε να δούμε μια καλή συνέχεια και αγωνιστική πρόοδο της ομάδας. Θα κάνουμε κάποιες δοκιμές. Θέλουμε να τεσταρουμε κάποια πράγματα στο κέντρο της άμυνας. Ο Μορας θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα. Η φιλοσοφία της ομάδας δεν αλλάζει».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε