Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Οι μάγκες με τα πράσινα έκαναν και την Μπάρτσα να υποκλιθεί!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός έσπασε την έδρα των πρωταθλητών Ευρώπης και απέκτησε το  δικαίωμα με δύο νίκες στην Αθήνα να πάει ξανά στην Βαρκελώνη για να διεκδικήσει το έκτο αστέρι.

Μία από τις  σημαντικότερες νίκες της ιστορίας του πανηγυρίζει ο Παναθηναϊκός μετά το 75-71 επί της Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη, με το όποιο έσπασαν το προβάδισμα έδρας στα ππροημιτελικά της Ευρωλίγκας.

Παρόλαυατα οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν ξεκίνησαν καλά το ματς. Βρέθηκαν από την αρχή πίσω στο σκορ, ενώ στα μέσα του δευτέρου  δεκαλέπτου η διαφορά υπέρ της Μπαρτσελόνα έφτασε τους 16 πόντους. Όμως όπως έχει δείξει πολλάκις η φανέλα του Παναθηναϊκού είναι τόσο βαριά που δεν επιτρέπει ούτε στους μπλαουγκράνα να την υποτιμήσει.

Η αντεπίθεση ξεκίνησε στο τρίτο δεκάλεπτο με ηγέτες τους Διαμαντίδη και Σάτο και οι πράσινοι έφτασαν να προηγούνται με 8 πόντους τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Με τραβηγμένες προσπάθειες του Ναβάρο οι Καταλανοί μπήκαν ξανά στο ματς, το οποίο κρίθηκε στο άστοχο τρίποντο του Λάκοβιτς, τρία δεύτερα πριν το τέλος με την διαφορά στον πόντο.

Πλέον ο Παναθηναϊκός φέρνει την τύχη της σειράς στην Αθήνα και έχει την ευκαιρία με δύο νίκες στο ΟΑΚΑ να αφήσει εκτός το μεγάλο φαβορί και να πάει στην Βαρκελώνη αυτή την φορά για να διεκδικήσει το έκτο ευρωπαϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 17-10, 38-28, 57-56, 71-75.
 
Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάντα, Ρούμπιο 6, Λάκοβιτς 5(1), Ναβάρο 19(3), Πέροβιτς 2, Βάσκεζ 11, Ινγκλς, Ν’Ντονγκ 10, Μόρις, Λόρμπεκ 7(1), Άντερσον 11(2), Γκριμάου.
 
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 1, Περπέρογλου, Μπατίστ 14, Φώτσης 3, Σάτο 18(4), Νίκολας 10(1), Τσαρτσαρής 4, Διαμαντιδης 17(3), Βουγιούκας, Καλάθης 8(1), Καϊμακόγλου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε