Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Οι ομάδες “σπάνε” την απεργία των παικτών

ΦΩΤΟ ΕUROKINISSI.

Οι ΚΑΕ έλαβαν απόφαση να κινηθούν δυναμικά και να δώσουν τέλος στην απεργία του ΠΣΑΚ. Οι περισσότερες ομάδες έχουν ήδη ενημερώσει ότι θα αγωνιστούν κανονικά το Σαββατοκύριακο.

Από αυτές μόνο ο Πανελλήνιος έχει τη σύμφωνη γνώμη των παικτών:

“Η ιδιοκτησία και η Διοίκηση της ΚΑΕ Πανελλήνιος παρακολουθούν με ιδιαίτερη ανησυχία τα τεκταινόμενα στον χώρο του μπάσκετ τον τελευταίο καιρό, τα οποία εν πολλοίς υποθηκεύουν το μέλλον του αθλήματος και οδηγούν το μπάσκετ σε τεράστια κρίση, πολύ χειρότερη και από αυτή που μαστίζει τον ελληνικό αθλητισμό τα τελευταία χρόνια.
Το ελληνικό μπάσκετ δεν μπορεί να είναι ισχυρό χωρίς ισχυρές ομάδες, συγκροτημένη δομή, ισχυρούς χορηγούς και υποστηρικτές, τηλεοπτική προβολή, διεθνείς διακρίσεις και κυρίως συνέπεια, αξιοπιστία, κύρος και σοβαρότητα απέναντι σε όλους τους εμπλεκομένους στη διαδικασία λειτουργίας του και διεξαγωγής του πρωταθλήματος και όσους επενδύουν στη δυναμική του.
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώσαμε σήμερα το υψηλού επιπέδου αίσθημα ευθύνης των Ελλήνων καλαθοσφαιριστών του Πανελληνίου, οι οποίοι, αφουγκραζόμενοι το κοινό αίσθημα, τις κρίσιμες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, τις ανάγκες της Νεολαίας της χώρας και το κύρος της Εταιρείας απέναντι σε όλους τους συνεργάτες της, γνωστοποίησαν ομαδικά στη Διοίκηση, ότι θα αγωνιστούν κανονικά την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, στη Θεσσαλονίκη.

Χαιρετίζουμε την απόφασή τους και διαβεβαιώνουμε ότι η ΚΑΕ Πανελλήνιος θα είναι αρωγός στη θεσμοθέτηση κάθε δικαίου αιτήματος των μελών του Π.Σ.Α.Κ, αλλά και απέναντι σε οποιονδήποτε, υπό οιαδήποτε ιδιότητα θα προτάξει το ατομικό ή όποιο άλλο συμφέρον απέναντι σε αυτό που μας ενώνει όλους, δηλαδή το ΜΠΑΣΚΕΤ.”

Πανιώνιος, Ολυμπιακός ,Καβάλα, Μαρούσι, Ίκαρος και Περιστέρι εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες γνωστοποιούν το ότι θα κατέβουν κανονικά το Σαββατοκύριακο στους αγώνες. Ο Άρης έβγαλε σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του αγώνα κόντρα στους ερυθρόλευκους, ο Κολοσσός Ρόδου για την αναμέτρηση με το Περιστέρι και η ΑΕΚ για το ματς με τον Ίκαρο.

Η ανακοίνωση της Καβάλας:

“H KAE Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, ανακοινώνει ότι η Ομάδα θα συμμετέχει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Α1, με αντίπαλο τον Ηλυσιακό, το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010 στο ΔΑΚ της Καλαμίτσας.”

Η ανακοίνωση του Περιστερίου:

“Η ΚΑΕ του Γυμναστικού Συλλόγου Περιστερίου ανακοινώνει ότι συντάσσεται με γενικότερη απόφαση όλων των φορέων του αθλήματος –πλην του ΠΣΑΚ- και ως εκ τούτου θα ταξιδέψει στη Ρόδο για το Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Κολοσσό.”

Η ανακοίνωση του Ικάρου:

“Ο Ίκαρος Καλλιθέας ανακοινώνει πως τη Κυριακή 24 Οκτωβρίου θα παραταχθεί με πλήρης σύνθεση στο κλειστό του Ελληνικού για να αγωνισθεί απέναντι στην ΑΕΚ για τη πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της A1. Άλλωστε η ομάδα μας ήταν η μόνη που ζήτησε από το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ να “κατέβει” στο πρωτάθλήμα από το προηγούμενο Σάββατο 16 Οκτωβρίου, αρχική ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος.”

Αυτό που απομένει είναι η απάντηση του ΠΣΑΚ που πριν βγουν οι ανακοινώσεις των ΚΑΕ είχε επαναλάβει ότι η απεργία ισχύει κανονικά.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε