Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Οι ποδοσφαιριστές “κροίσοι”

Ο Μπέκαμ είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο.
Ο Μπέκαμ είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο.

Τι κι αν η παγκόσμια κρίση ταλαιπωρεί όλο τον πλανήτη, κάποιοι ποδοσφαιριστές εξακολουθούν να αμοίβονται πλουσιοπάροχα. Ο Μπέκαμ παραμένει στην κορυφή της “χρυσοφόρας” λίστας.

Ο Άγγλος σούπερ σταρ μπορεί να μην διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του μετά και το σοβαρό τραυματισμό που του στερεί τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ, όμως εξακολουθεί να είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στον κόσμο σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, με ετήσιες απολαβές 30 εκατομμυρίων ευρώ από συμβόλαια και διαφημίσεις.

Δείτε τα 10 ωραιότερα γκολ του Μπέκαμ

Δεύτερος στη λίστα είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος που “αναάγκασε” την Ρεάλ να δώσει το αστρονομικό ποσό των 98 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσει, εισπράττει συνολικά 22 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε για ποιο λόγο η Ρεάλ άδειασε τα ταμεία της για τον Ρονάλντο

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Κακά, ο Βραζιλιάνος που δεν έχει προσφέρει όσα περίμεναν οι άνθρωποι της Ρεάλ βάζει κάθε χρόνο στον τραπεζικό του λογαριασμό 17,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ροναλντίνιο δεν κατάφερε να οδηγήσει την Μίλαν στην κατάκτηση του Σκουντέτο όμως ο ίδιος δεν πρέπει να στεναχωρέθηκε ιδιαίτερα αφού θα εισπράξει 17,5 εκατομμύρια τη φετινή σεζόν.

Έκπληξη μπορεί να αποτελεί η πέμπτη θέση του Ανρί αφού βρίσκεται σε κάμψη η καριέρα του όμως οι πολλές διαφημήσεις στις οποίες πρωταγωνιστεί ο Γάλλος ανεβάζουν το εισόδημα του στα 16 εκ. ευρώ.

Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη, Λιονέλ Μέσι μπορεί να μην έχει καταφέρει να βρίσκεται στην κορυφή και της “χρυσής” λίστας αλλά έχει χρόνια μπροστά του για να αναρριχηθεί. Φυσικά δεν πρέπει να αισθάνεται παραπονεμένος με τα 14 εκατομμύρια ευρώ που εισπράττει.

Ο Φρανκ Λάμπαρντ είναι ο πρώτος Άγγλος στη σχετική λίστα αφού κέρδισε τη μάχη από τους Τέρι και Τζέραρντ. Ο παίκτης της Τσέλσι φιγουράρει στην έβφομη θέση με εισόδημα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πιο ακριβοπληρωμένος αμυντικός στον κόσμο είναι ο αρχηγός της Τσέλσι, Τζον Τέρι. Ο Άγγλος αν και η δημοτικότητα του έπεσε κατακόρυφα μετά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο με την πρώην σύντροφο του Μπριτζ, εντούτοις αυτό δεν του στοίχισε χρηματικά αφού αμοίβεται με 11 εκατομμύρια ετησίως.

Ο Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς μετεγγράφηκε το καλοκαίρι στην Μπαρτσελόνα και ανέβασε κατακόρυφα της μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Ο Σουηδός θα λάβει 11 εκατομμύρια επειδή γνωρίζει να κλωτσάει καλά τη μπάλα.

Τελευταίος αλλά σίγουρα όχι καταϊδρωμένος στη λίστα με τους 10 πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές στον κόσμο είναι ο αρχηγός της Λίβερπουλ Στίβεν Τζέραρντ. Πρωτάθλημα μπορεί να μην έχει δει ακόμη όμως έχει αρκετά χρήματα για βρει τρόπους να το ξεπεράσει.

Αναλυτικά η λίστα

1. Ντέιβιντ Μπέκαμ (Λ.Α. Γκάλαξι, Μίλαν) 30 εκ. ευρώ
2. Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης) 22 εκ. ευρώ
3. Κακά (Ρεάλ Μαδρίτης) 17.5 εκ. ευρώ
4. Ροναλντίνιο (Μίλαν) 17.5 εκ. ευρώ
5. Τιερί Ανρί (Μίλαν) 16 εκ. ευρώ
6. Λίονελ Μέσι (Μπαρτσελόνα) 14 εκ. ευρώ
7. Φρανκ Λάμπαρντ (Τσέλσι) 12 εκ. ευρώ
8. Τζον Τέρι (Τσέλσι) 11 εκ. ευρώ
9. Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Μπαρτσελόνα) 11 εκ. ευρώ
10. Στίβεν Τζέραρντ (Λίβερπουλ) 10.5 εκ. ευρώ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε