Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Οι Σέρβοι είναι -κάτι παραπάνω- από φίλοι μας

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Στο Μέγαρο Μουσικής βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι Σέρβοι προπονητές και παίκτες που μεγαλούργησαν στον ελληνικό αθλητισμό. Δημότης Αθήνας ανακηρύχθηκε ο Ομπράντοβιτς, δημότης Πειραιά ο Ίβκοβιτς. Διαβάστε τι δήλωσαν.

Η εκδήλωση με τίτλο “Οι Σέρβοι στον Ελληνικό Αθλητισμό” είχε τεράστια απήχηση και μεγάλη επιτυχία, καθώς πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Μέγαρο Μουσικής για να τιμήσει τους Σέρβους ανθρώπους του μπάσκετ που έκαναν καριέρα στην Ελλάδα.

Δύο εμβληματικές φιγούρες ήταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς για τον Παναθηναϊκό και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς για τον Ολυμπιακό. Οι δύο τους άλλωστε πρόσφεραν και δούλεψαν επί πολλά χρόνια στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκαν Δημότης Αθηναίων ο πρώτος και Δημότης Πειραιά ο δεύτερος.

Για την προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό βραβεύτηκαν επίσης οι: Σάβα Γκροζντάνοβιτς, Στιέπαν Μπόμπεκ, Μπράνκο Στάνκοβιτς, Τοντόρ Βεσελίνοβιτς, Νίκολα Στάμενιτς, Ζόραν Γκάιτς, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Ζάρκο Πάσπαλι, Ζέλικο Ρέμπρατσα, Ντέγιαν Μπρντγιόβιτς, Ζέλικο Τανάσκοβιτς, Ιβάν Μίλκοβιτς, Ντάρκο Κοβάσεβιτς, Μπράνισλαβ Πρέλεβιτς, Πέταρ Τρμπόγιεβιτς, Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς, Βλάντο Τζούροβιτς, Γκόραν Μακσίμοβιτς, Ντράγκαν Σάκοτα, Μίλαν Τόμιτς, Ντέγιαν Τομάσεβιτς, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Ιλια Ιβιτς, Ντράγκαν Τάρλατς

Στην εκδήλωση προβλήθηκε ταινία που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για να τιμήσει τους βραβευθέντες και ήταν αφιερωμένη στα επιτεύγματα και στις κορυφαίες στιγμές της καριέρας των Σέρβων αθλητών και προπονητών στην Ελλάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς

«Δεν περίμενα ποτέ να μου γίνει αυτή η τιμή, όταν πρωτοήρθα το 1999. Ούτε στα όνειρά μου. Ήδη έχω έρθει 5 φορές το καλοκαίρι. Νιώθω την Αθήνα σαν δεύτερο σπίτι μου. Έζησα εδώ πολά ευτυχισμένα χρόνια. Αυτό δε θα αλλάξει ποτέ στο μυαλό και στην καρδιά μου» είπε λίγο πριν απ’ την έναρξη της εκδήλωσης «Οι Σέρβοι στον ελληνικό Αθλητισμό.
Ήταν μία εύκολη απόφαση για εμένα να απέχω, απ’ τη στιγμή που δε συνέχισα στον Παναθηναϊκό. Έτσι ήταν στο μυαλό μου. Αυτοί οι μήνες ήταν δημιουργικοί, αφού έκανα πράγματα τα οποία δεν είχα τη δυνατότητα να κάνω όσο προπονούσα ομάδες. Είδα φίλους μου, που είχα να δω χρόνια ή δε συναντούσα συχνά. Είμαι πολύ χαρούμενος για όλα όσα έζησα εδώ επί 13 χρόνια. Θέλω ακόμη μία φορά να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους με τους οποίους δούλεψα μαζί, την οικογένεια Γιαννακόπουλου κι όλους τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ περί ΝΒΑ πρόσθεσε πως «δεν ξέρω ποιος το έγραψε. Εγώ κι ο Δημήτρης (σ.σ. Ιτούδης) έχουμε εξαιρετική σχέση με τους Πίστονς, τους επισκεπτόμαστε συχνά, αλλά δεν υπάρχει κάτι περισσότερο»

Ντούσαν Ίβκοβιτς

«Ούτε φανταζόμουν πριν από 33 χρόνια, που ‘χα τις πρώτες επαφές μου με τον Άρη, όχι ότι θα έφθανε αυτή η βραδιά, αλλά ούτε πως θα ζούσα όλα όσα έζησα. Το είπα και το μεσημέρι: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου.

Είναι καλό ότι ο Ολυμπιακός κράτησε τον κορμό του. Είμαι σίγουρος πως θα τα πάει καλά και φέτος. Ο Θεός με ευλόγησε και με βοήθησε να κοουτσάρω δύο φορές αυτή την ομάδα (σ.σ. μόνο στον Ολυμπιακό δις) και να κατακτήσω δύο φορές μαζί της την Α1 και την Ευρωλίγκα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε