Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Οι Τούρκοι πάνε… για χρυσό

ΦΩΤΟ REUTERS.

Μία Τουρκία από… άλλο πλανήτη έκανε “σμπαράλια” την Σλοβενία και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τους “4”. Εκεί περιμένει η παρέα του Τεόντοσιτς.

Αν εξαιρέσει κανείς τα πρώτα λεπτά του αγώνα όταν τα σουτ των Σλοβένων ήταν εύστοχα, σε κανένα άλλο σημείο δεν τέθηκε θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας των Τούρκων.

Με εκπληκτική άμυνα, εγκλώβισαν τους αντιπάλους τους και έφτασαν εύκολα στο τελικό 95-68 εν μέσω αποθέωσης από τους συμπατριώτες τους.

Ο Τούρκογλου κάνει το καλύτερο τουρνουά της καριέρας του, ο Ιλιασόβα μιλάει όποτε χρειάζεται και οι υπόλοιποι ακολουθούν στον ρυθμό που χαράζει από τον πάγκο ο Τάνιεβιτς.

Αν συνεχίσουν έτσι μοιάζει απίθανο να σταματήσουν κάπου. Σίγουρα απέναντι στη Σερβία, που νωρίτερα “πέταξε” έξω τους Ισπανούς με τρίποντο – μαχαιριά του Τεόντοσιτς, τα πράγματα δεν θα είναι τόσο απλά. Αν όμως η Τουρκία πιάσει αντίστοιχη απόδοση τότε ούτε οι Σέρβοι δείχνουν ικανοί να τους σταματήσουν.

Τα δεκάλεπτα: 27-14, 50-31, 71-43, 95-68

Τουρκία: Ακιόλ 2, Γκιουλέρ 12, Ονάν 10, Ιλιασόβα 19 , Ερντέν 6, Τουντσερί 10, Σαβάς 8, Γκονλούμ 4, Αρσλάν 5, Ασίκ 9, Τούρκογλου 10

Σλοβενία: Σλόκαρ 10, Λάκοβιτς 8, Μπετσίροβιτς 16, Νάχμπαρ 16, Ντράγκιτς 5, Γιαγκόντνικ, Ζούπαν 3, Βίντμαρ, Μπρέζετς 10

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε