Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ολοκληρώθηκε η Γ.Σ. της ΑΕΚ: Πρόταση επενδυτή, διορία Αδαμίδη

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
Στη κρίσιμη για το μέλλον της Ένωσης Γενική Συνέλευση βρέθηκεο εκπρόσωπος του υποψήφιου νέου επενδυτή, Γιάννης Βλάχος. Διαβάστε όλα όσα έγιναν από το πρωί της Παρασκευής στα Σπάτα.
 
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ΓΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία γίνεται υπό την παρουσία του μεγαλομέτοχου της ομάδας, Νίκου Νοτιά.
 
Επιβεβαιώθηκε ότι ο άνθρωπος που εκπροσωπεί τον υποψήφιο ξένο επενδυτή είναι ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος.
 
Ο εκπρόσωπος του υποψηφίου επενδυτή είναι γνωστός δικηγόρος της Αθήνας, που μεταξύ άλλων έχει και δράση στο ΠΑΣΟΚ (ήταν υποψήφιος στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές), ενώ είχε υπερασπιστεί μεταξύ άλλων τους αδερφούς Ξηρούς στη δίκη της “17 Νοέμβρη”.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα του επενδυτή δεν έχουν γίνει γνωστές

 
Στην Γ.Σ. συμμετέχουν οι Νοτιάς, Αδαμίδης, Κοσμάτος, Καπετανάκης, Κασνακίδης, εκπρόσωποι Supporters και μικρομέτοχοι. Στον χώρο βρίσκεται και ο πρώην πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Ανδρέας Ανατολιωτάκης.
Ο νομικός Γιάννης Βλάχος που εκπροσωπεί στη Γενική Συνέλευση τον υποψήφιο νέο επενδυτή πήρε το λόγο και ενώπιον όλων είπε: “Θέλουμε το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ ΑΕΚ, με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ο επενδυτής είναι ξένος. Δεν εκπροσωπούμε Τούρκους, αλλά κάποιον με μεγάλη οντότητα”.

Το όνομά του πάντως δεν αποκαλύφθηκε πάντως, με τον Σταύρο Αδαμίδη να παίρνει στην πορεία το λόγο και να τονίζει: “Δεν υπάρχει καμία πρόταση από Τούρκους. Το νέο Δ.Σ. έχει 45 μέρες να μελετήσει τυχόν προτάσεις”.

Σ’ αυτές τις 45 ημέρες η ΑΕΚ θα πορευθεί με την υπάρχουσα μεταβατική διοίκηση (προς παραμονή στην προεδρία ο Σταύρος Αδαμίδης, μέχρι να προχωρήσουν οι επαφές), στην οποία δεν θα βρίσκονται οι κ.κ. Καπετανάκης και Καψής, οι οποίοι παραιτήθηκαν.

“Δίνουμε το 51% με δέκα εκατομμύρια”, δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΕΚ, ενώ ο Νίκος Νοτιάς τόνισε (για πολλοστή φορά) ότι “έμεινα μόνος μου, δεν μπορώ άλλο να βάζω χρήματα. Δεν αντέχω”
 

Απ’ την μεριά του, ο Γιάννης Βλάχος απέφυγε να πει ποια είναι η εταιρεία που εκπροσωπεί -παρά τον καταιγισμό ερωτήσεων που δέχτηκε- και δήλωσε: “Δεν υπάρχει ακόμα κάποια έγγραφη πρόταση. Ο επενδυτής θέλει πρώτα να ξεκινήσει άμεσα οικονομικός έλεγχος, από την επόμενη βδομάδα και ελπίζει να τελειώσει νωρίτερα”.
 
Εν συνεχεία τόνισε πως θα μελετηθούν τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ και θα τελειώσει η συμφωνία μέσα σε 45 μέρες ενώ επισήμανε πως δεν υπάρχει σκέψη για συγκεκριμένα άτομα στο Διοικητικό Συμβούλιο από τον επενδυτή.
 
Ο Γιάννης Βλάχος εκτός από το γεγονός ότι δεν έχει γραπτή πρόταση στα χέρια του, δεν έχει ούτε καν κάποιο πληρεξούσιο μαζί του. Ο δικηγόρος “ανακρίνεται” από τους μετόχους και λοιπούς παρευρισκομένους στη γενική συνέλευση, αλλά δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα του επενδυτή.

Αναφέρει όμως ότι στα σχέδιά του επενδυτή είναι να αποδεσμεύσει τις μετοχές από τη Morgan Stanley και να προχωρήσει το θέμα κατασκευής γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Σταύρος Αδαμίδης δεσμεύτηκε πως θα γίνουν κάποιες πληρωμές προσεχώς (πιθανότατα από χρήματα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο).

Ο κ. Βλάχος ξεκαθάρισε πως ο υποψήφιος επενδυτής δεν πρόκειται να βάλει λεφτά στην ομάδα μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να περάσουν οι μετοχές στην κατοχή του.

Τις θέσεις των Καπετανάκη και Καψή στο ΔΣ, πήραν δυο supporters Μπουρσιανός και Γρυσμπολάκης, ενώ έκτακτο μέλος θα είναι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ένωσης, Σαραφίδης.

Ο Σταύρος Αδαμίδης πριν ολοκληρωθεί η Γ.Σ επιβεβαίωσε ότι ο υποψήφιος επενδυτής έχει ελεγχθεί σε ότι αφορά την φερεγγυότητα και την οικονομική του δύναμη κι από ότι προκύπτει υπάρχουν απτές αποδείξεις για την οικονομική του επιφάνεια.

Από την ΑΕΚ  δηλώνουν πως ουσιαστικά η Γ. Σ. έχει ολοκληρωθεί αλλά έχουν παραμείνει Νοτιάς, Αδαμίδης, Βλάχος προκειμένου να βγάλουν την ανακοίνωση

Δηλώσεις του Σταύρου Αδαμίδη
 
“Η ΑΕΚ είναι σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για να εξευρεθεί επενδυτής τις τελευταίες ημέρες.
 
Ο μοναδικός που έδειξε ενδιαφέρον είναι ο κύριος Βλάχος που τον γνωρίζουμε καλά. Ξεκινάει άμεσα οι οικονομικός έλεγχος και μπορεί μέσα σε 45 ημέρες να ολοκληρωθεί και η μεταβίβαση
 
Η νέα διοίκηση μετά την παραίτηση των δύο μελών, έχει μοναδικό έργο να προχωρήσει τις διαδικασίες με τον ενδιαφερόμενο επενδυτή. Παράλληλα η ΑΕΚ είναι ανοιχτή όλο αυτό το διάστημα σε προτάσεις…
 
Ο εντολέας του κυρίου Βλάχου έχει ζητήσει μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις να μην αποκαλυφθεί το όνομα του. Μετά θα το αποκαλύψει, Πάντως εγώ και ο κύριος Νοτιάς το γνωρίζουμε και ξέρουμε ότι είναι υπαρκτή και σοβαρή οντότητα
 
Μετά από 45 μέρες θα προκηρύξουμε νέο Δ.Σ. Το τωρινό Δ.Σ. έχει μοναδική εντολή να προχωρήσει τις διεργασίες με τον υποψήφιο επενδυτή. Η ερασιτεχνική ΑΕΚ ζήτησε οικονομική βοήθεια από τον ενδιαφερόμενο επενδυτή και νομίζω ότι ο κύριος Βλάχος θα μεταφέρει στον ίδιο αυτό το θέμα”

Σε ερώτηση για το διάστημα των 45 ημερών και το ποιος θα πληρώνει ο Αδαμίδης είπε: “Σε αυτό το διάστημα θα συνεισφέρει ο κύριος Νοτιάς, ενώ θέλω να πιστεύω ότι θα βοηθήσουν και οι οπαδοί. Η ομάδα είναι 2η και ελπίζω να πάνε όλοι στο γήπεδο…”

Δηλώσεις Γιάννη Βλάχου:

“Παραβρέθηκα στη ΓΣ της ΠΑΕ μεταφέροντας το ζωηρό ενδιαφέρον από επενδυτή που θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μέσω της διαδικασίας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Ο χρόνος δεν έχει ξεκαθαριστεί. Όλες οι πλευρές επιθυμούν να είναι σύντομος για να αποφευχθούν διάφορες εικασίες. Γι’ αυτό υπάρχει απόλυτη εχεμύθεια.

Η ΓΣ αποφάσισε μέσα σε 45 μέρες το ΔΣ να έχει ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με το δικό μου εντολέα ή και οποιονδήποτε άλλο πιθανό. Ελπίζουμε να υπάρχει αίσιο τέλος για να λυτρωθεί και ο κόσμος της ΑΕΚ. Έχουμε κάνει εδώ και μέρες πολύ ανοικτές συνομιλίες με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Σίγουρα το γήπεδο είναι μεγάλη προτεραιότητα. Ίσως αποτελεί το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της επενδυτικής πρότασης. Περιμένουμε την ενημέρωση, τον διαχειριστικό έλεγχο γιατί μιλάμε για επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τα οικονομικά στοιχεία είναι σημαντικά. Εφόσον τα οικονομικά στοιχεία είναι τέτοια και βρεθούν όλες οι παράμετροί που θα ικανοποιούν και οι δύο πλευρές, θα προχωρήσει η συμφωνία.

Δεν είναι ώρα να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε πιο συγκεκριμένη εικόνα. Δεν είμαστε μάντεις. Άνθρωπος που δεν του αρέσει το ποδόσφαιρο δεν θα έκανε το βήμα να εμπλακεί με αυτό. Δεν είναι πάντως μέσα στα γνωστά ονόματα που έχουν εμπλακεί στο χώρο. Είναι ενήμερος και για τις αγωνίες του κόσμου και θέλει να δώσει μία διέξοδο. Πρόκειται για επενδυτική πρόταση όμως”.

Δηλώσεις Νίκου Νοτιά:

“Η ΑΕΚ είναι σε μία πάρα πολύ δύσκολη θέση οικονομικά. Κάναμε ό,τι μπορούμε. Ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα είναι ο κόσμος της. Να έρθουν στο γήπεδο όσοι μπορούν για να δούμε μια καλύτερη μέρα. Εγώ θα κάνω ό,τι μπορώ. Ήδη έχω κάνει πάρα πολλά τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά και τα προηγούμενα.

Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, να είμαστε πρώτα ΑΕΚ. Η ομάδα είναι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση κι έχουμε 45 μέρες να βρούμε τη λύση. Γνωρίζω το όνομα του επενδυτή και πως έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Δεν μπορώ να πω το όνομά του. Εγώ δεν ξέρω τι θα κάνω. Είναι ανάλογα με τις προθέσεις του επενδυτή. Μόνος μου δεν μπορώ να σηκώσω την ΑΕΚ”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε