weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Ολοταχώς για… πτώχευση ο ΠΑΟ; – Οι διάλογοι μέσα στο Δ.Σ της ομάδας

Ολοταχώς για… πτώχευση ο ΠΑΟ; – Οι διάλογοι μέσα στο Δ.Σ της ομάδας

Οι εξελίξεις στον Παναθηναϊκό είναι ραγδαίες. Η ΠΑΕ οδεύει ολοταχώς προς διοίκηση Πρωτοδικείου και πτώχευση μετά τις χθεσινές δραματικές εξελίξεις στο ΔΣ της.

Η παραίτηση τριών μελών του συμβουλίου (Τζήμας, Χατζηνικολάου και Λουμίδης), που ήταν προσκείμενα στην πλευρά του «Τζίγκερ» ουσιαστικά αχρήστεψε την παρούσα διοίκηση, ώθησε σε παραίτηση τον Δημήτρη Γόντικα, ενώ Ανδρέας Βγενόπουλος και Αδαμάντιος Πολέμης απέσυραν τα χρήματα που είχαν αποφασίσει να βάλουν στην ομάδα, μη θέλοντας να επωμιστούν τις ευθύνες του μεγαλομετόχου. Παράλληλα, πληροφορίες θέλουν τον Γιάννη Αλαφούζο να επικοινώνησε με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και ο τελευταίος να τον απέτρεψε να βάλει λεφτά στην ομάδα. «Μην μπλέξεις με τον Παναθηναϊκό, θα χάσεις τα λεφτά σου», λέγεται πως του είπε, σύμφωνα με τη SportDay.

Ορίστηκε γενική συνέλευση για τις 18 Απριλίου, αλλά με τα υπάρχοντα δεδομένα και την αδιαλλαξία που υπάρχει από όλες τις πλευρές, ουδείς εκ των μετόχων δεν θα ορίσει συμβούλους για τη διοίκηση. Ακόμη κι αν ο Ερασιτέχνης αναλάβει πρωτοβουλία για κάτι τέτοιο, θα οριστεί διοίκηση πρωτοδικείου, αλλά δίχως μετόχους που θα βάλουν χρήματα η διάλυση θα είναι αναπόφευκτη και ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί να αγωνίζεται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Και φυσικά ούτε καν λόγος θα γίνεται πλέον για αποφυγή της τιμωρίας από την UEFA, αφού σύμφωνα με τον Δημήτρη Γόντικα τον Ιούνιο θα χρειαστούν 19 εκατ. ευρώ για την τελική άδεια…

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχε τονίσει μέσω επιστολής στον Δημήτρη Γόντικα πως αν αλλάξουν τα δεδομένα στο Δ.Σ. να μην χρησιμοποιηθούν τα χρήματα που έδωσε για την ΑΜΚ και μετά τις παραιτήσεις και την διάλυση του Συμβουλίου, ο «Βγενό» ενημερώθηκε από τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ πως τα χρήματα δεν μπορούν να επιστραφούν.

Τότε ο Βγενόπουλος, σε ανοιχτή ακρόαση, ξεκαθάρισε πως θα κινηθεί δικαστικά αν τα χρήματα που κατέθεσε δεν υπάρχουν και ότι θα είναι και πάλι… ενεργά μόλις δημιουργηθεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Γόντικας: «Καλέσαμε σχετικά με την επιστολή. Υπάρχει ένα νομικό θέμα. Από τη στιγμή, που τα λεφτά είναι για ΑΜΚ, δεν μπορούν να επιστραφούν».

Βγενόπουλος: «Δημήτρη, από την Δευτέρα με την επιστολή που σου έστειλα σε είχα ενημερώσει, ότι τα χρήματα που έβαλα θέλω να χρησιμοποιηθούν μόνο αν μείνεις εσύ και το υπάρχων Δ.Σ. Από τη στιγμή που υπάρχουν παραιτήσεις, θέλω τα χρήματα να μη χρησιμοποιηθούν, να επιστραφούν και να δοθούν στο νέο Δ.Σ. Μετά από συνεννόηση δική μου. Αν έχετε ξοδέψει τα χρήματα, τότε αυτό ισοδυναμεί με υπεξαίρεση και θα κινηθώ δικαστικά εναντίον σας».

Γόντικας: «Δεν έχουν ξοδευτεί τα χρήματα. Έχουμε απόθεμα στο ταμείο, που το δώσαμε στους παίκτες και αυτά τα χρήματα προοριζόντουσαν για τον φόρο και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις. Άρα δεν υπάρχει θέμα».

«Φοβάστε μη τα χάσετε;»

Ένταση στο Διοικητικό Συμβούλιο υπήρξε και όταν συζητήθηκε το θέμα με την πρόθεση του Αδαμάντιου Πολέμη να μη βάλει τα χρήματα που είχε υποσχεθεί, με αποτέλεσμα ο Λεωνίδας Πολέμης να τα… ακούσει από τους Θανάση Γιαννακόπουλο, Μίμη Δομάζο και Βασίλη Κωνσταντίνου. Οι διάλογοι που δημοσιεύει το gazzeta.gr είναι χαρακτηριστικοί:

Λεωνίδας Πολέμης: «Μετά και όσα έχουν γίνει με τις παραιτήσεις, αλλά και τα επεισόδια στο ντέρμπι αποσύρουμε το δάνειο των 750.000 ευρώ».

Βασίλης Κωνσταντίνου: «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά που λες. Το 1963 όταν ακόμα ήσουν αγέννητος, γκρεμίστηκε η Λεωφόρος. Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε, αλλά μετά αναγεννήθηκε. Τι πάει να πει λέω και ξελέω. Φοβάσαι μη δεν σου δώσει τα λεφτά πίσω ο Παναθηναϊκός;».

Λ. Πολέμης: «Δεν τα εγκρίνατε στο προηγούμενο Δ.Σ. Δεν πήρατε απόφαση».

Β. Κωνσταντίνου: «Δεν τα λες καλά. Εσείς δεν ήσασταν νομικά εντάξει και για αυτό δεν έγινε η τυπική έγκριση».

Μίμης Δομάζος: «Λόγια, βγάζατε φωτογραφίες, λέγατε ότι θα βάλετε λεφτά και τα παίρνετε πίσω»

Θανάσης Γιαννακόπουλος: «Τι δάνειο; Ή βάζετε ή δεν βάζετε. Και την άλλη φορά τα πήρατε πίσω, ενώ εμάς δεν μας τα έδωσαν»

«Σπόντα» Θανάση για Τζίγκερ

Παράλληλα, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ρωτούσε γιατί δεν έχει δώσει το «παρών» ο Τζίγκερ και να ακολουθεί ο διάλογος με τον Ελευθεράκη.

Θ.Γ. :«Έχω βάλει λεφτά και είμαι εδώ. Δεν φεύγω, όπως κάνουν άλλοι, ούτε παίρνω πίσω τα λεφτά μου. Και ο μεγαλομέτοχος που είναι;»

Κ.Ελ. :«Όταν έβαζε τα λεφτά του ο Βαρδινογιάννης ήταν καλά; Μην ξεχνάμε την προσφορά»

Θ.Γ. :«Ο Βαρδινογιάννης τα λεφτά του τα έβαζε στην επιχείρησή του. Ήταν υποχρεωμένος να το κάνει και το έκανε».

Τα… έψαλαν και στον Τζήμα

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος και ο Βασίλης Κωνσταντίνου δεν μπορούσαν να μη σχολιάσουν τις παραιτήσεις και την τοποθέτηση του Τζήμα που είπε ότι ντρέπεται για την ομάδα.

Τζήμας: «Ντρέπομαι που είμαι Παναθηναϊκός. Αυτά που έζησαν τα παιδιά μας την Κυριακή είναι απίστευτα».

Θ.Γ. :«Ποιος είσαι εσύ ρε που ντρέπεσαι; Τι έχεις προσφέρει στην ομάδα; Εμείς έχουμε ματώσει και είμαστε εδώ. Δεν την κοπανάμε σαν τα ποντίκια».

Β.Κ. :«Τι έχεις κάνει εσύ για τον Παναθηναϊκό και λες ότι ντρέπεσαι;»

Θ.Γ. :«Τόσες παραιτήσεις μαζί, δεν είναι σοβαρά πράγματα. Κάτι τρέχει εδώ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δραματικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό – Κίνδυνος για πτώχευση και πρωτοδικείο

«Καμπάνα» και… για του χρόνου! – Βαριά η τιμωρία του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια στο ντέρμπι

#TAGS MM