Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ολυμπιακός: Φιλική τεσσάρα με Πίνο

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο Ρέντη, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-1 της Καλλιθέας, με τον Χουάν Πάμπλο Πίνο να κλέβει τις εντυπώσεις.

Ο Κολομβιανός άσος ήταν ο πρωταγωνιστής των “ερυθρόλευκων” στην τελευταία υποχρέωση της ομάδας για το 2012. Ο Πίνο μπορεί να μην σκόραρε αλλά άφησε άριστες εντυπώσεις στο φιλικό με την Καλλιθέα που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με διάταξη 4-3-3. Ο Κάρολ ήταν στο τέρμα. Από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα ήταν οι Ντιακιτέ, Παπάζογλου, Κοντρέρας και Χολέβας. Ο Φέισα ήταν μπροστά τους, με τους Γκρέκο και Μασάντο να «κλείνουν» την τριάδα του κέντρου. Στα άκρα από αριστερά έβγαινε ο Πίνο, από δεξιά ο Φετφατζίδης και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Πάντελιτς.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο πρώτο μέρος, δείχνοντας για τα καλά την ανωτερότητά του έναντι του αντιπάλου του. Στο 14′ ο Πίνο άλλαξε παιχνίδι από αριστερά προς τα δεξιά για τον Ντιακιτέ, εκείνος σέντραρε ωραία και ο Πάντελιτς μέσα στη μικρή περιοχή «τσίμπησε» την μπάλα, η οποία έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στο 19ο λεπτό έγινε το 1-0 για την ομάδα μας. Ο Φέισα πέρασε κάθετα στον Μασάντο. Εκείνος έκανε το ένα-δύο με τον Πάντελιτς, πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και με σουτ νίκησε τον Κατσούλη, ανοίγοντας το σκορ. Ένα λεπτό μετά, στο 20′, ο Πίνο έκανε ένα καλό σουτ από αριστερά και ο Κατσούλης μπλόκαρε.

Στο 23′ η ομάδα μας έφτασε σε δεύτερο γκολ. Ο Πίνο έκανε ωραία αλλαγή παιχνιδιού ξανά από αριστερά προς τα δεξιά, προς τον Φετφατζίδη. Εκείνος έκανε ωραίο κοντρόλ και με ντρίμπλα απέφυγε τον αντίπαλό του πλάσαρε ψύχραιμα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Πίνο είχε ακόμη ένα καλό σουτ στο 31′, το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο Κατσούλης.

Ο Ντακόλ στο 40ο λεπτό εκτέλεσε απευθείας φάουλ, με τον Κάρολ να εκτινάσσεται και να διώχνει σε κόρνερ με ωραία προσπάθεια. Το 3-0 ήρθε λίγη ώρα αργότερα για την ομάδα μας. Στο 44′ ο Φετφατζίδης πάσαρε ωραία στον Πάντελιτς και ο Σέρβος με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Καλλιθέας, για το 3-0. Σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο μέρος ο Λεονάρντο Ζαρντίμ προχώρησε σε αλλαγές. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους στο γήπεδο πέρασαν οι Μέγιερι, Τοροσίδης, Μανωλάς, Μοδέστο, Ζαραδούκας, Μανιάτης, Φουστέρ, Βλαχοδήμος, Τζιμπούρ και Μήτρογλου. Ο μόνος που έμεινε στον αγωνιστικό χώρο από το πρώτο μέρος ήταν ο Λεάντρο Γκρέκο, ο οποίος διατηρήθηκε στον άξονα. Ο Ολυμπιακός έπαιξε με 4-4-2. Στον άξονα ήταν οι Μανιάτης και Γκρέκο, από αριστερά έβγαινε ο Βλαχοδήμος, από δεξιά ο Φουστέρ και μπροστά ήταν οι Τζιμπούρ και Μήτρογλου.

Ο ρυθμός του αγώνα συνέχισε να είναι «υπόθεση» των παικτών του Ολυμπιακού, οι οποίοι έκαναν πολύ πιο κοντρολαρισμένο παιχνίδι και προσπαθούσαν να απλώνουν το παιχνίδι στα άκρα. Πολύ κεφάτος ήταν ο Βλαχοδήμος, ο οποίος είχε ωραίες προσωπικές ενέργειες, ενώ στην επίθεση έδειξαν να συνδυάζονται καλά οι Τζιμπούρ και Μήτρογλου.

Η Καλλιθέα μείωσε το σκορ στο 83′ με τον Σιμόν, ο οποίος βγήκε στην κόντρα και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Δύο λεπτά μετά, στο 85′, ο Βλαχοδήμος στάθηκε άτυχος, αφού έκανε εκπληκτική ενέργεια από αριστερά και σουτ με το δεξί, αλλά είδε την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι! Αμέσως μετά, Μοδέστο και Μήτρογλου έκαναν ένα εξαιρετικό ένα-δύο, με τον δεύτερο να σουτάρει από θέση διαγώνια δεξιά μέσα στην περιοχή και τον Αφουξενίδη να αποκρούει.

Ένα λεπτό πριν από το φινάλε του αγώνα, ο Βλαχοδήμος άρχισε μία ακόμη ωραία προσπάθεια. Από αριστερά συνέκλινε και συνδυάστηκε με τον Φουστέρ, ο οποίος πέρασε την μπάλα στον Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός βρήκε πανέμορφα τον Μήτρογλου και εκείνος με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 4-1, σε μία φάση κατά την οποία φάνηκε ξανά η ωραία συνεργασία των δύο σέντερ φορ της ομάδας μας.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Χολέβας, Ντιακιτέ, Κοντρέρας, Παπάζογλου, Φέισα, Γκρέκο, Μασάντο, Πίνο, Φετφατζίδης, Πάντελιτς.

Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν και οι Μέγιερι, Μανωλάς, Μοδέστο, Τοροσίδης, Ζαραδούκας, Μανιάτης, Φουστέρ, Βλαχοδήμος, Τζιμπούρ, Μήτρογλου.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Κατσούλης, Φραγκής, Μουστακίδης, Πίκολο, Χριστοφιλέας, Κατσικογιάννης, Σταύρου, Ατματσίδης, Ματσούκας, Ντακόλ, Μαρουκάκης.

Αγωνίστηκαν και οι Μιχελής, Αρβανίτης, Χαροντάκης, Αμπλάι, Καλτσάς, Κολοφώτης, Σιμόν, Θεολόγου, Δημητρίου, Λιόσης, Σεμπέκος, Αφουξενίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στους 100 πιο πλούσιους συλλόγους ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε