Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ολυμπιακός για… γέλια αποκλείστηκε από την Ευρώπη – Τεράστια οικονομική ζημιά – Βαλβέρδε προ των πυλών

ΦΩΤΟ, EUROKINISSI
Οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στο Ισραήλ για… διακοπές, ηττήθηκαν από την Μακάμπι με 1-0 και η Ευρώπη γι΄ αυτούς τελείωσε από τον Αύγουστο. O Λίνεν φεύγει, ο Βαλβέρδε έρχεται. Μεγάλη οικονομική ζημιά. Έξαλλος ο Μαρινάκης, τέλος και ο Ντιόγκο.

Το LIVE του αγώνα

Η εμφάνιση στο πρώτο αγώνα αλλά και στα φιλικά με Εργοτέλη και Αστέρα Τρίπολης είχαν χτυπήσει το «καμπανάκι», όμως στον Πειραιά κανείς δεν το άκουσε. Οι παίκτες και ο προπονητής του Ολυμπιακού «χάρισαν» στον σύλλογο μία από τις πιο ντροπιαστικές βραδιές της ιστορίας του. Η τραγική εμφάνιση και οι επιλογές του Λίνεν έφεραν την ήττα από την Μακάμπι Τελ Αβίβ και τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις Αυγουστιάτικα.

Εκτός από το πρεστίζ του συλλόγου όμως αυτός ο αποκλεισμός πλήττει σε μεγάλο βαθμό και τα ταμεία της ομάδας. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης που έκανε μεγάλο «άνοιγμα» στο μεταγραφικό παζάρι προφανώς είχε υπολογίσει τα χρήματα που θα έμπαιναν στην ομάδα από την συμμετοχή της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού ήταν έξαλλος μετά το ματς και φέρεται να είπε στον Μώραλη την φράση: “Πες τους να μην γυρίσουν πίσω”. Τέλος ο Ντιόγκο.

Η κάκιστη εικόνα των Πειραιωτών στα τελευταία παιχνίδια και η μεγάλη οικονομική ζημιά που υπέστη ο σύλλογος με τον αποκλεισμό στο Γιουρόπα Λιγκ ήταν οι αιτίες που οδήγησαν στην απόλυση του Γερμανού τεχνικού. Άλλωστε ο Λίνεν ήταν επιλογή της προηγούμενης διοίκησης. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακοινώσεις που έπονται δεν θα έχουν να κάνουν μόνο με το «διαζύγιο» αλλά και με την επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Ο Ισπανός τεχνικός αποτελεί εδώ και καιρό διακαή πόθο του Βαγγέλη Μαρινάκη και τις επόμενες μέρες θα βρίσκεται στην χώρα μας για να πιάσει δουλειά.

Στον αγώνα, τώρα, οι παίκτες των «ερυθρόλευκων» δεν μπήκαν ποτέ. Στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσαν να οργανώσουν μία επίθεση της προκοπής, ενώ στην επανάληψη απείλησαν μόνο στο 54΄με τον Ντιόγκο. Το γκολ του Κολαούτι στο 42΄ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη – πρόκριση στους ψυχωμένους Ισραηλινούς και να βάλει νωρίς τέλος στην ευρωπαϊκή πορεία των «ερυθρόλευκων».

Στις καθυστερήσεις ο Ντιόγκο δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νευρά του και χτύπησε εκτός φάσης των τερματοφύλακα της Μακάμπι με αποτέλεσμα να δει απευθείας την κόκκινη κάρτα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Γιόσι Μισράχι): Στράουμπερ, Γκάφνι, Νιβάλντο, Στρουλ, Σαμπάν, Σιντιμπέ, Γιένι, Ιτζχάκι (80′ Άβιντορ), Ζιβ, Μεντούνγιανιν, Κολαούτι (68′ Μπουζάγκλο).

Ολυμπιακός (Έβαλντ Λίνεν): Νικοπολίδης, Χολέμπας, Αβ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοντέστο (46′ Τοροσίδης), Ντουντού, Μαρέσκα (70′ Μήτρογλου), Ζαϊρί (58′ Ιμπαγάσα), Ρόμενταλ, Όσκαρ, Ντιόγο

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε