Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Μπάμπεργκ: Dream on! Ορθιοι και συνεχίζουν οι “ερυθρόλευκοι”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Dream until your dreams come true… Δέκα αγωνιστικές πριν από το τέλος και ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να ονειρεύεται τη συμμετοχή του στα πλέι οφ της νέας Ευρωλίγκας, παρά τα κατά διαστήματα στραπάτσα που καταγράφει σε αυτή τη μαραθώνια πορεία, όπως το προχθεσινό με την Αρμάνι Μιλάνο. Απόψε, ήταν νικητής. Επικράτησε της Μπάμπεργκ 83-77 στο ΣΕΦ. 

Το live.

To απρόοπτο της τελευταίας στιγμής δεν μπλόκαρε τον Ολυμπιακό. Ο Πρίντεζης αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη μέση του, έκανε ένεση μα οι «ερυθρόλευκοι» δεν πήραν το ρίσκο και δεν τον χρησιμοποίησαν. Εμεινε στον πάγκο με θερμοφόρα στη μέση του προκειμένου να μειωθεί ο πόνος του…

Η ξαφνική απουσία του “Πρι” δεν επηρέασε τους “ερυθρόλευκους”, οι οποίοι διατήρησαν την υπεροχή που είχαν από την αρχή του αγώνα ως το τέλος. Ωστόσο, ο Σφαιρόπουλος είχε παράπονα από την άμυνα των παικτών του στην γ’ περίοδο και δικαίως, καθώς έβαλαν την Μπάμπεργκ στο παιχνίδι για τα καλά στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Μπιρτς (15π., 14ρ.) ήταν αυτός που καθάριζε τις φάσεις σε άμυνα και επίθεση στα τελευταία κρίσιμα λεπτά και απεσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός μετρά 14 νίκες – 6 ήττες, παραμένει στη δεύτερη θέση, ενώ η Μπάμπεργκ έχει πλέον ρεκόρ 7 – 13. Ο Σπανούλης σημείωσε 15 πόντους, 13 ο Λοτζέσκι και 12 ο Παπανικολάου. Πρώτος σκόρερ των Γερμανών ήταν ο Νικολο Μέλι με 14 πόντους, ενώ από 13 πέτυχαν οι Ζήσης και Μίλερ.

 

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά στον αγώνα, έπαιξε ομαδικά με τον Σπανούλη (8π. στην 1η περίοδο) και τον Μάντζαρη στην περιφέρεια, θετικός ήταν ο Παπαπέτρου που κάλυψε τον Πρίντεζη και υπέροχος ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος συνέχισε εξαιρετικά και στο δεύτερο δεκάλεπτο…

Ο Ολυμπιακός εμφάνισε εκ νέου πρόβλημα στα επιθετικά ριμπάουντ, αλλά η Μπάμπεργκ δεν φαινόταν ότι μπορεί να του κάνει τη ζημιά. Τεσσάρι γύρισε και ο Αγραβάνης για 4 λεπτά στη 2η περίοδο και οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να τα καταφέρνουν μια χαρά κόντρα στην Μπάμπεργκ που το… είχε χάσει. Ως εκεί όμως.

 

 

Διότι στην 3η περίοδο, η ομάδα του Τρινκιέρι άρχισε να βρίσκει σιγά σιγά λύσεις, ωστόσο τότε άρχισε να ζεσταίνεται το χέρι του Λοτζέσκι, ο οποίος εμπόδισε την αντίπαλο του Ολυμπιακού να τον πλησιάσει και το σκορ έκλεισε στο 64-56 στο 30ο λεπτό.

 

 

Η Μπάμπεργκ μείωσε σε 69-66 με τρίποντα από τους Στρέλνιεκς και Μέλι, αλλά ένα αποφασιστικό ριμπάουντ του Κεμ Μπιρτς και ένα δικό του καλάθι τη διατήρησε σε απόσταση (όχι ασφαλείας)… Ο Ματ Λοτζέσκι διαμόρφωσε το 73-69 και ο Καναδός συνέχισε να δίνει ανάσες. Πέτυχε τους επόμενους 4 πόντους, 77-69, έπειτα οι «ερυθρόλευκοι» μπόρεσαν να κρατήσουν τη διαφορά και να νικήσουν (83-77). Ο Αντρέα Τρινκιέρι ζήτησε τα… ρέστα από τους διαιτητές, στο τέλος.
 

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 41-32, 65-56, 83-77
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 4, Μπιρτς 15, Γιανγκ, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 15, Ουότερς 7, Αγραβάνης 3, Μιλουτίνοφ 2, Παπανικολάου 12 (1), Μάντζαρης 6 (2), Λοτζέσκι 13 (1).
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ (Αντρέα Τρινκιέρι): Κοσέρ 12, Μελι 14 (1), Ζήσης 13, Στάιγκερ, Τάις 2, Λο 2, Στρέλνιεκς 12 (2), Βερεμένκο 3, Μίλερ 13 (1), ΜακΝιλ, Χέκμαν, Ραντόσεβιτς 6.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε