Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Ολυμπιακός: Νίκη και μόνο νίκη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Να υπερασπιστεί το 2-1 του πρώτου αγώνα στο “Καραϊσκάκη”, καλείται ο Ολυμπιακός, απέναντι στην Μακάμπι (21:00). Λίνεν: “Δεν υπάρχει άλλος στόχος, παρά μόνο η πρόκριση”.

Στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου, εν όψει του κρίσιμου αγώνα, για το “εισιτήριο” στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λίγκ,
ο Γερμανός τεχνικός των “ερυθρόλευκων” έστειλε το μήνυμα για την φιλοσοφία με την οποία θέλει να δει την ομάδα του να αγωνίζεται. “Σε τέτοια ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν κατεβαίνεις για ένα αποτέλεσμα, πχ για ισοπαλία, γιατί κρύβουν παγίδες αν τα αντιμετωπίζεις έτσι. Θα παίξουμε για να νικήσουμε”.
 
Ο Λίνεν επεσήμανε πως για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει άλλος στόχος παρά η πρόκριση, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν υπολογίζει για την αρχική ενδεκάδα τους Τοροσίδη, Παπαδόπουλο και Ιμπαγάσα, άφησε να εννοηθεί πως δεν θα είναι στο βασικό σχήμα, λέγοντας: “Θα αποφασίσω πριν τον αγώνα, αλλά ας μην ξεχνάμε πως έχουμε παίκτες που έχουν παίξει φιλικά και έχουν επτά εβδομάδες προετοιμασία”.
 
Για τον Ριέρα, που έμεινε εκτός αποστολής, εξήγησε: “Έχει κάνει μία εβδομάδα προπονήσεων και έπαιξε 45 λεπτά σε ένα φιλικό που στο τέλος ήταν σχεδόν νεκρός από την κούραση. Δεν θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά σε αυτό το ματς”. Τέλος, σε ερώτηση Ισραηλινού ρεπόρτερ αν θέλει να ξεπεράσει σε κατορθώματα τον συμπατριώτη του Ότο Ρεχάγκελ, απάντησε με χιούμορ: “Είμαι 15 χρόνια μικρότερος, άρα έχω καιρό ακόμα…”
 
Τους “ερυθρόλευκους” παίκτες εκπροσώπησε ο Όλαφ Μέλμπεργκ που στάθηκε στο γεγονός πως η Μακάμπι σκόραρε στο Καραϊσκάκη: “Το πρόβλημα είναι πως δεχθήκαμε γκολ και σε τέτοια ματς δεν πρέπει να δέχεσαι γκολ στην έδρα σου. Εμείς, δεν τα καταφέραμε και μάλιστα δεχθήκαμε πρώτοι και αυτό μας στοίχισε, μας αποδιοργάνωσε”.
 
Στην ερώτηση αν τον φοβίζει πως αύριο στο γήπεδο θα είναι 30.000 οπαδοί της Μακάμπι, απάντησε ξεκάθαρα: “Δεν έχετε εικόνα για το τι σημαίνει 35.000 οπαδοί του Ολυμπιακού στο “Καραϊσκάκη”. Έτσι λοιπόν δεν με απασχολεί που το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Πάντως, προτιμώ να παίζω σε γεμάτο γήπεδο, ακόμα και ως φιλοξενούμενος και όχι μπροστά σε άδεια καθίσματα”. 

Διαιτητής του σημερινού αγώνα είναι ο Ιταλός Λούκα Μπάντι, με βοηθούς τους Μασιμιλιάνο Γκρίλι και Αντρέα Μαρζαρόλι.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε