Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το επιβλητικό “χαστούκι” και η… τραγική βραδιά

ΦΩΤΟ intime.gr
ΦΩΤΟ intime.gr

Ικανοποίηση από τη μία πλευρά, κατήφεια από την άλλη. Το πρώτο ντέρμπι “αιωνίων” της Stoiximan.gr Basket League μας έδειξε την ετοιμότητα – αποφασιστικότητα του Ολυμπιακού και τα “χτυπητά” προβλήματα του Παναθηναϊκού.

Δεν ήταν ντέρμπι, αλλά ένα “ερυθρόλευκο” γλέντι με.. θύμα τον Παναθηναϊκό. Η φανταστική άμυνα του Ολυμπιακού σε συνδυασμό με την πολύ καλή βραδιά που βρέθηκε η “τριπλέτα” Πρίντεζης (18 π., 5 ριμπ.), Λοτζέσκι (15 π. , 3/5 τρ.) και Γκριν (14 πόντους, 2/2τρ.) του έδωσαν μια άνετη νίκη στους “ερυθρόλευκους” με διαφορά +25 πόντων (88-63).

Ο Σφαιρόπουλος προσπαθεί να φτιάξει μια ακόμα πιο γρήγορη ομάδα και κόντρα στο “τριφύλλι” αυτό φάνηκε σε μεγάλο βαθμό. Οι “ερυθρόλευκοι” έπαιξαν λες και η ήττα από την Ρεάλ δεν έγινε ποτέ και έκαναν… σκόνη και θρύψαλα τους “πράσινους” μέσα στο ΣΕΦ. Μεγάλο “όπλο” των Πειραιωτών τα 19 επιθετικά ριμπάουντ, ένα μόλις λιγότερο από τα 20 αμυντικά των αντιπάλων, αλλά και στα 9 κλεψίματα που οδήγησαν σε πολλούς εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Την ίδια ώρα, ο Σπανούλης δεν “μάτωσε” το αντίπαλο καλάθι, αλλά οι δημιουργίες του εξέθεσαν πολλές φορές την αντίπαλη άμυνα.

Απ’ την άλλη, ο Παναθηναϊκός ήταν αλλά.. τραγικός! Τόσο σε άμυνα, όσο και στην επίθεση το “τριφύλλι” δεν έβγαλε πάθος και δύναμη, δηλαδή δεν ήταν ομάδα “Πεδουλάκη”. Οι “πράσινοι” τα “έσπασαν” με (18/40 διπ, 6/19 τρ. και 9/16 βολές) ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν… άφαντοι και αμυντικά.

Παρά τις προσπάθειες του Παππά, στο πρώτο ημίχρονο ο Μπουρούσης πάλευε μόνος του αλλά στο δεύτερο μισό του αγώνα έπεσε δραματικά η απόδοση του, σημειώνοντας μόλις ένα πόντο. Μέσα σε όλα αυτά, βρέθηκε σε τραγική βραδιά και ο Νικ Καλάθης. Παρότι μοίρασε 5 ασίστ, εκτελεστικά δεν έβαζε ούτε την μπάλα σε.. βαρέλι (1/4 δίποντα και 1/5 τρίποντα) και πολύ γρήγορα έχασε την αυτοπεποίθηση του. Ελαφρυντικό, αλλά… μικρό, η απουσία του Μάικ Τζέιμς, αλλά και τα πολλά νέα πρόσωπα στην ομάδα σε σχέση με τον αντίπαλο.

Για τον Ολυμπιακό, το απίστευτο +25 ήταν απαραίτητη… ένεση αυτοπεποίθησης μετά την ήττα της Μαδρίτης και πριν τη συνάντηση με την Εφές. Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, το προσεχές διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο. Στο ματς της Παρασκευής με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα το “τριφύλλι” θα πρέπει να δείξει τουλάχιστον πάθος και σε -πιθανή- περίπτωση ήττας, αυτή να μην έρθει με.. κάτω τα χέρια.

Οι πιο κρίσιμες “εξετάσεις” των “πρασίνων” έρχονται την επόμενη εβδομάδα, που περιλαμβάνει τους αγώνες με Μπάμπεργκ στη Γερμανία και Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ μέσα σε διάστημα τριών ημερών (26 και 28 Οκτωβρίου).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε