Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Ολυμπιακός: Τα σενάρια πρόκρισης

Ολυμπιακός: Τα σενάρια πρόκρισης

Η δεύτερη νίκη επί της Μονπελιέ (3-1) σε συνδυασμό με το 2-2 στο Σάλκε-Άρσεναλ έβαλαν για τα καλά τον Ολυμπιακό στη μάχη της πρόκρισης στους 16 του Champions League. Διαβάστε τα σενάρια πρόκρισης ενόψει των δύο τελευταίων αγωνιστικών.

Οι “ερυθρόλευκοι” υπολείπονται πλέον δύο βαθμών της γερμανικής ομάδας και ενός της αγγλικής, ως εκ τούτου όλα είναι ρευστά στο Β’ Όμιλο.

Η βαθμολογία μετά από 4 αγώνες:

Σάλκε 8 (8-5)
Άρσεναλ 7 (7-6)
Ολυμπιακός 6 (7-7)
Μονπελιέ 1 (5-9)

Επόμενη αγωνιστική (5η):

Σάλκε-Ολυμπιακός
Άρσεναλ-Μονπελιέ

Το ιδανικό σενάριο για τους πρωταθλητές προβλέπει να νικήσουν τη Σάλκε στο Γκελζεκίρχεν. Σε αυτήν την περίπτωση, θα κρατούν την τύχη στα χέρια τους, έχοντας μάλιστα την ευχέρεια, με νίκη επί της Άρσεναλ, να προκριθούν ως πρώτοι του ομίλου.

Αν ο Ολυμπιακός ηττηθεί από τη Σάλκε, θα χρειάζεται οπωσδήποτε βαθμολογική απώλεια της Άρσεναλ εντός έδρας με τη Μονπελιέ έτσι ώστε στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τους “κανονιέρηδες” στο Φάληρο να έχει την ευκαιρία να τους προσπεράσει στην κατάταξη και να τερματίσει δεύτερος.

Η ισοπαλία στην έδρα της Σάλκε δεν θα είναι αρνητικό αποτέλεσμα για την ελληνική ομάδα, αφού ό,τι κι αν συμβεί στο Άρσεναλ-Μονπελιέ, ο Ολυμπιακός θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του. Θα χρειαστεί, ωστόσο, όχι μόνο να νικήσει τους Λονδρέζους, αλλά ταυτόχρονα να καλύψει την ήττα με 3-1 του αγώνα στο “Εμιρέιτς”. Εκτός αν την ίδια ώρα η Σάλκε αφήσει βαθμούς επί γαλλικού εδάφους.

Δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας στους 10 βαθμούς, το οποίο θα αναλυθεί -αν χρειαστεί- μετά το πέρας 5ης αγωνιστικής.

Ο Ολυμπιακός του Ζαρντίμ όταν πιεστεί…θυμάται τον Βαλβέρδε

Μένουμε…Ευρώπη! – Έσπασε με τριάρα τη γαλλική “κατάρα” ο Ολυμπιακός

Μαρινάκης: Απάντηση στα σκουπίδια!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε