Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών για την ΑΕΚ!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Το ενδιαφέρον από Έλληνες επενδυτές για την αγορά της ΑΕΚ αποκάλυψε ο Σταύρος Αδαμίδης που τόνισε πως ο επικεφαλής τους θα συναντηθεί μέχρι την Κυριακή με τον Νοτιά, ενώ ζήτησε στήριξη στην “πρωτοβουλία Τροχανά” και υπογράμμισε πως δεν θα βρίσκεται στο νέο διοικητικό σχήμα.

Αρκετές ειδήσεις έβγαλε η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Σταύρος Αδαμίδης το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ μίλησε για όλα τα “καυτά” ζητήματα στην “κιτρινόμαυρη” ΠΑΕ, αλλά αυτό που ξεχώρισε ήταν η αποκάλυψε πως ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών έχουν κάνει κρούση για την αγορά της ομάδας. Μάλιστα τόνισε πως ο επικεφαλής της ομάδας αυτής ( ο οποίος κατοικεί στο εξωτερικό και είναι ένθερμος οπαδός της “Ένωσης”) θα έχει συνάντησει με τον Νίκο Νοτιά μέχρι την Κυριακή (τότε θα γίνει και το όνομα του γνωστό).

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σταύρος Αδαμίδης:

“Δεν θα ήθελα να μπούμε σε πολλές ερωτήσεις. Θα γίνει νέα συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της θητείας μου. Θα είμαι κοντά στον νέο πρόεδρο και το νέο Δ.Σ. ώστε να γίνει ενημέρωση. Θα είναι καθοριστική η συνάντηση της Κυριακής. Πιστεύω πως αν ήμασταν ενωμένοι είμαστε ανίκητοι. Η πρόταση του κ. Τροχανά μπορεί να δώσει λύση, αρκεί να πιστέψουμε. Ο κόσμος ας αποτελέσει τώρα την εγγυήτρια δύναμη της ΑΕΚ. Από την πρώτη μέρα μας προσπαθήσαμε να βρούμε επενδυτή που να βοηθήσουν εκτός των κ.κ. Παππά – Νοτιά που είτε το θέλουν είτε όχι κάποιοι έχουν προσφέρει οικονομικά.

Με την Petit Chateux είχαμε κάποιες επαφές, αλλά δεν προσκόμισαν τα έγγραφα. Υπήρξαν, επίσης επαφές με την οικογένεια Σαμπάνσι έγιναν επαφές στην Κωνσταντινούπολη. Επίσης, υπήρξε ο κ. Ξενιάδης, ο οποίος προτάθηκε μέσω του κ. Στράτου. Κάναμε κάποιες συζητήσεις,  αλλά άμεσα διακόψαμε την επαφή μας.

Έγινε συνάντηση μεταξύ του κ. Άντζελος και του κ. Κασνακίδη πριν μερικές εβδομάδες δεν υπήρξε επίσημη πρόταση όμως.

Επίσης, μας έχει γίνει κρούση από ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και περιμένουμε κίνηση τους τις επόμενες 48 ώρες. Ο επικεφαλής είναι ένθερμος ΑΕΚτσής, θα έρθει μέσα στο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, θα συναντηθεί με τον κ. Νοτιά. Είναι ενήμερος για την πρωτοβουλία του κ. Τροχανά και είναι θετικός. Δεν υπήρχαν επαφές με Ισραηλινούς, το Κατάρ και Κινέζους”.

Οι μετοχές νομικά δεν ανήκουν στη Morgan Stanley, αλλά στα φυσικά πρόσωπα και στους supporters. Έχουμε συμφωνία για την αποπληρωμή του δανείου. Η Morgan Stanley δεν έχει καμία μα καμία επιθυμία να εμπλακεί στα της ΑΕΚ. Θέλει μόνο ένα μικρό ποσοστό από τον νέο επενδυτή για να φύγει.

Δεν υπάρχει κάποιος που χρηματοδοτεί την ΠΑΕ. Έχουμε μείνει μόνοι μας. Ο κ. Νοτιάς βοηθάει όσο μπορεί. Ο κ. Παππάς δεν υπάρχει. Δεν θα αλλάξουν γνώμη. Η λύση που υπάρχει είναι μαζική συμμετοχή του κόσμου με στρατηγικούς επενδυτές. Δεν υπάρχει κάποιος που χρηματοδοτεί την ΠΑΕ. Έχουμε μείνει μόνοι μας. Ο κ. Νοτιάς βοηθάει όσο μπορεί. Ο κ. Παππάς δεν υπάρχει. Δεν θα αλλάξουν γνώμη. Η λύση που υπάρχει είναι μαζική συμμετοχή του κόσμου με στρατηγικούς επενδυτές. Πιο σύγχρονη. πιο λειτουργική. Πήραμε το ρόστερ με 17,5 εκατ. ευρώ και τώρα είναι 11,5 παρότι διπλασιάστηκε η φορολογία. Η μείωση στα συμβόλαια είναι ανάγκη, όχι επιλογή. Το ίδιο κάνουν όλες οι ομάδες. Δυστυχώς τα έσοδά μας έχουν μειωθεί και δεν υπάρχει χρηματοδότηση. Ελάχιστα έσοδα από εισιτήρια. Η ΑΕΚ στον αγώνα με την Ξάνθη πήρε 13.000 ευρώ. Μπαίνουμε μέσα σε κάθε αγώνα στο ΟΑΚΑ. Καταλαβαίνουμε τον κόσμο, αλλά πρέπει να καταλάβει πως αν δεν έρθει, δεν μπορεί να προχωρήσει. Ο κόσμος είναι η καλύτερη λύση. Τους τελευταίους μήνες έχουμε δώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ποδοσφαιριστές που εγώ δεν έχω γνωρίσει ποτέ. Δεν είναι μομφή για προηγούμενες διοικήσεις, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα χρέη είναι 35 εκατ. ευρώ, αλλά αυξάνονται κάθε μέρα. Μπορεί να πέσουν όμως, λόγω συμφωνίας με Morgan Stanley: 150 εκατ. χρέη πριν το άρθρο 44. Μετά μειώθηκαν στα 26, σήμερα είναι 35 εκατ. ευρω.

Το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι καθαρά ταμειακό. Μπορούσε να γίνει καλύτερη διαχείριση από όλους μας από το 2004 και μετά. Σίγουρα… Εγώ δεν έχω εκατομμύρια ευρώ. Αν τα είχα, θα έπαιρνα την ΑΕΚ μόνος μου. Έχω όμως αγάπη και θέλω να φροντίσω για το μέλλον της. Σίγουρα έχουν γίνει λάθη, σίγουρα θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα, αλλά όλα έγιναν με γνώμονα το καλό της ΑΕΚ. Η συνάντηση της Κυριακής είναι καθοριστική για το μέλλον της ΑΕΚ.

Αν όλοι πάμε και έχουμε καλή διάθεση και βάλουμε τους εγωισμούς μας, λύση θα βρεθεί.

Υπάρχει ενδιαφέρον, με σοβαρότερο αυτό των Ελλήνων επιχειρηματικών”.

Για το πόσα χρήματα χρειάζεται η ΑΕΚ:

“350.000 ευρώ από τους μετόχους και κάποια από τους supporters έχουν μπει. Μέχρι 31/3 6 εκατ. ευρώ και μέχρι τον 6ο άλλα 2 εκατ. ευρώ. Θέμα γενικών συνελεύσεων δεν υπάρχει. Η Morgan δεν έχει καμία επιθυμία να εμπλακεί με την ΑΕΚ. Θέλει ένα ποσό για να αποπληρώσει το δάνειο και να φύγει.

Μηδαμινά έσοδα από εισιτήρια, να κάνουμε μεταγραφές, να μην πουλήσουμε κανέναν. Δεν γίνεται αυτό. Οι μειώσεις έγιναν το καλοκαίρι όταν έφυγαν βαριά συμβόλαια και πουλήθηκε ένας ποδοσφαιριστής.

Η ΑΕΚ πρέπει να μειώσει κι άλλο τα έξοδά της, όπως τα μειώνουν όλες οι εταιρίες. Κι όταν βρεθεί επενδυτής, τα λεφτά να πάνε στην ενίσχυση της ομάδας.

Δύσκολες οι συνθήκες για τον κόσμο, αλλά είναι η μόνη εγγυήτρια δύναμη για την ΑΕΚ. Καλύτερα να βάλουν πολλοί από λίγα. Αν η συνάντηση της Κυριακής στεφθεί με επιτυχία, θα δώσουν το καλύτερο παράδειγμα στον κόσμο. Το να λέμε να έρθει ο ένας ο άλλος ο παράλλος χωρίς να κάνουμε κάτι, δεν βγάζει πουθενά”.

Για εξαγορά ΑΦΜ άλλης ομάδας:

“Δεν έχει γίνει ποτέ τέτοια κουβέντα. Αν θέλανε Παππάς και Νοτιάς μπορούσαν να καλύψουν υποχρεώσεις. Αλλά δεν θέλουν. Είτε επιμένουμε λοιπόν είτε ψάχνουμε λύση. Ο κ. Νοτιάς τον Νοέμβρη πλήρωσε 1,5 εκατ. δολάρια για ένα δάνειο της ΑΕΚ. Δεν είμαι εδώ για να καταλογίσω ευθύνες. Σας λέω πως είναι η κατάσταση. Τα χρήματά που χρειάζονται δεν είναι πάρα πολλά για το μέγεθος της ΑΕΚ. Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά αναστρέψιμη. Δεν ζητάμε 40 εκατ. Τα έξοδα έχουν μειωθεί. Αν όλοι κάτσουν σε ένα δωμάτιο δύο ώρες, λύση θα βρεθεί.

Κόσμος υπάρχει και ενδιαφέρον από επενδυτές. Αν προσπαθήσουμε όλοι, λύση θα βρεθεί. Τα χρέη ήταν περισσότερα το 2010 όταν αναλάβαμε. Το ταμειακό έλλειμμα μειώνεται συνεχώς. Η τάση είναι καθοδική από πλευράς χρεών και υποχρεώσεων. Όποιος έχει λύση, όποιος θέλει να γίνει πρόεδρος της ΑΕΚ να το πει. Η ΑΕΚ βρίσκεται σε διαδικασία επαναρύθμισης χρεών προς την εφορία για να αυξηθούν οι δόσεις. Αν θέλαμε, παίρναμε φορολογική ενημερότητα”

Για τη Ριζούπολη:

“Δεν θα ήθελα να παίζουμε σε γήπεδο 12 χιλ. θέσεων. Υπήρχαν ενστάσεις από φιλάθλους μας το καλοκαίρι. Τα ποσά που χρειάζονταν να γίνουν διορθώσεις χλοοτάπητα και κερκίδες και 40,000 ευρώ ανά αγώνα που ζητούσε ο Απόλλωνας, το κόστος έβγαινε ίσως και λίγο μεγαλύτερο σε σχέση με το ΟΑΚΑ. Θα έλεγα για τη λύση Ριζούπολης μόνο αν σε 18 μήνες πηγαίναμε σε δικό μας γήπεδο.Αν ο κόσμος δεν επαναδραστηριοποιηθεί, η ΑΕΚ δεν μπορεί να προχωρήσει. Πρέπει να παίζει στο ΟΑΚΑ”.

Για Καράμπελα – Λεονάρντο:

“Και οι δύο ήθελαν να μείνουν στην ΑΕΚ. Μου προκάλεσαν εντύπωση τα πρωτοσέλιδα που έστελναν τον Λεονάρντο στον Ολυμπιακό. Έγινε ένας διακανονισμός και κατάλαβαν πως είναι καλύτερο να μείνουν στην ΑΕΚ. Ο κ. Νοτιάς μας έχει πει πως θα βρεθεί στην Ελλάδα και θα δώσει το παρών στην συνάντηση που τον έχει καλέσει ο κ. Τροχανάς, την Κυριακή”.

Για την ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών:

“Είμαι αισιόδοξος γιατί τα νούμερα δεν είναι μεγάλα, αλλά η προοπτική της ΑΕΚ είναι τεράστια. Αν είχα εγώ τα χρήματα, θα το έκανα μόνος μου. Έχουν δείξει θερμό ενδιαφέρον. Προέκυψε την προηγούμενη εβδομάδα. Τους έγινε ενημέρωση. Θα έρθει να μιλήσει με τον κ. Νοτιά και αν θελήσει να είναι στη συνάντηση της Κυριακής. Παρουσιάζουμε την ΑΕΚ σε όποιον σοβαρό επιχειρηματία ενδιαφέρεται και οι συγκεκριμένοι έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον. Υφίσταται το ενδιαφέρον κι άλλων, όπως σας είπα στην αρχή”.

Για ενδιαφέρον των παικτών της ΑΕΚ από άλλες ομάδες:

“Για τον Μπερνς δώσαμε 500.000 ευρώ, έχει συμβόλαιο 320.000. Δύσκολο να ενδιαφερθεί κάποιος. Για τον Γκέντσογλου είχαμε πρόταση πέρυσι, αλλά δεν ευοδώθηκε. Για ποδοσφαιριστές που έφυγαν δεν υπήρχαν προτάσεις. Γλιτώσαμε πολλά όμως με τα βαριά συμβόλαια. Οι ποδοσφαιριστές που παίζουν είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες. Έχουν κάνει τεράστια υπομονή. Ξέρουν πως έχουν προτεραιότητα σε ό,τι έσοδα έχουμε. 1,2 εκατ. ευρώ από τα τέλη Νοεμβρίου. Πολλοί που έχουν έρθει φέτος είναι πληρωμένοι μέχρι τον τελευταίο μήνα. Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω παίκτες και προπονητές. Σίγουρα αξίζουν καλύτερης μεταχείρισης. Δεν υπήρχαν προτάσεις για ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Παίκτες όπως ο Σάχα, ο Γιάχιτς είχαν υψηλά κασέ αλλά δεν είχαν φέρει καμία πρόταση για να τους πουλήσουμε. Η ΑΕΚ γλίτωσε τα υψηλά συμβόλαια τους”.

Για τον Έλληνα επιχειρηματία:

“Είναι φανατικός ΑΕΚτζής, έχει υπαρκτή εταιρεία, κύκλο εργασιών και θέλει να συναντηθεί με τον κ. Νοτιά το Σαββατοκύριακο”.

Τέλος, ο Στ. Αδαμίδης έστειλε το εξής μήνυμα:

“Κάνω έκκληση σε όλους τους ΑΕΚτζήδες να κάνουμε όλοι μαζί ενωτικά μία προσπάθεια γιατί το αξίζει η ΑΕΚ”

Μια “ανάσα” από την Έβερτον ο Μανωλάς!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε