Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ομιλία Αλαφούζου στους παίκτες – Η ευθύνη, η συγγνώμη και ο πόλεμος

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μετά το φιλικό με την Κράσνονταρ ο επικεφαλής της “Παναθηναϊκής Συμμαχίας” μάζεψε τους παίκτες στο ξενοδοχείο και έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα, έθεσε τους στόχους για τη νέα σεζόν, ενώ για τον Ολυμπιακό τόνισε: «Είναι ευθύνη μας να πολεμήσουμε αυτό το σαθρό οικοδόμημα»!

Ο Γιάννης Αλαφούζος ανέφερε αρχικά στην ομιλία του: «Γίνεται απ’ όλους μας μια μεγάλη προσπάθεια και ο πρώτος στόχος ήταν και είναι η επιβίωση του συλλόγου. Στις δύσκολες στιγμές που περάσαμε, αν δεν υπήρχαν ο κ. Γόντικας, ο προπονητής και όλη η ομάδα υποστήριξης, θα είχαμε ήδη διαλυθεί. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλά βήματα. Πήραμε την άδεια από την ΕΠΟ και την UEFA, ενώ καταφέραμε να σας πληρώσουμε και ένα μέρος των οφειλών μας. Γενικώς είναι απαράδεκτο να καθυστερούν οι πληρωμές και σας ζητάμε συγγνώμη για ό,τι έγινε.

Σήμερα αισθανόμαστε σίγουρα πιο ασφαλείς σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Η προσπάθεια με την εγγραφή των μελών πάει σταθερά καλά. Εξίσου καλά πηγαίνει και η διάθεση των διαρκείας, ενώ έχουμε και μια σειρά από έξτρα κινήσεις που θα βοηθήσουν ακόμη περισσότερο την αλλαγή εικόνας που επιδιώκουμε. Επίσης, είναι πολύ κρίσιμο για την ομάδα και θα επιταχύνει την οικονομική εξυγίανση η πρόκρισή μας στους ομίλους των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αλλά αυτό το ξέρετε εσείς καλύτερα απ’ όλους μας.»

Για το μοντέλο της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, τόνισε: «Η Παναθηναϊκή Συμμαχία έχει δημιουργήσει μια διαφορετική ιδιοκτησιακή προσέγγιση, είναι ένα έντιμο μοντέλο με αρχές. Η επιτυχία μας εξαρτάται από εσάς, εξαρτάται από εμάς, εξαρτάται και από τους οπαδούς μας. Είναι δηλαδή ευθύνη όλων μας»

Για τον Ολυμπιακό και την διαιτησία, σχολίασε: «Όσο για αυτά που ακούγονται για τον Ολυμπιακό, τις διαιτησίες και το σαθρό κατεστημένο που επικρατεί εδώ και 15 χρόνια, είναι χρέος μας να το πολεμάμε σε κάθε επίπεδο. Είναι θέμα αρχής και τιμής και δεν θα ανεχτούμε αυτή την κατάσταση. Βέβαια, πέρσι το πρωτάθλημα δεν το χάσαμε μόνο απ’ αυτό. Το χάσαμε και από δικά μας λάθη, αλλά και των οπαδών μας σε κάποια παιχνίδια που επέφεραν τιμωρία. Θέλω να σας πω πάντως ότι η Παναθηναϊκή συμμαχία θεωρεί τους οργανωμένους οπαδούς, ως τον σκληρό της πυρήνα και είμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία μαζί τους, ώστε να έχουμε κοινή δράση και πορεία με στόχο φυσικά το καλό του Παναθηναϊκού»

Από εκεί και πέρα, έστειλε ένα ενωτικό μήνυμα: «Αυτό που πρέπει να έχετε είναι πίστη στην ιστορική ανωτερότητα και στις αρχές του Παναθηναϊκού. Υπάρχει μόνο ένας Παναθηναϊκός και όχι πολλοί, ούτε και παρατάξεις. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να πω ότι είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε κοντά μας τον κύριο Φερέιρα, ο οποίος αποτελεί την προσωποποίηση του ήθους και της εντιμότητας. Θα ήθελα τέλος να σας πω ότι η ευθύνη για όλους μας είναι πολύ μεγάλη και ειδικότερα για εμένα. Σήμερα το πρωί δύο φίλαθλοι του Παναθηναϊκού από την Γερμανία έκαναν 400 χιλιόμετρα, για να γραφτούν στη Συμμαχία δίνοντας από 200 ευρώ ο καθένας. Για όλους αυτούς λοιπόν πρέπει να κάνουμε το καλυτερο».

Στην συνέχεια, πήρε τον λόγο ο Ζεσουάλντο Φερέιρα και είπε: «Θέλω να σας επιβεβαιώσω ότι η προσπάθεια και το κουράγιο του κυρίου Αλαφούζου έσωσαν την ομάδα που βρισκόταν μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Πιστεύω ότι έπειτα απ’ όλα αυτά ο Παναθηναϊκής θα γίνει και πάλι μεγάλος. Η ομάδα είναι στα χέρια των οπαδών και των ποδοσφαιριστών και όλοι θα πρέπει να την μεγαλώσουμε ξανά»

Το έσωσε ο Πετρόπουλος

Διαβάστε όλα τα νέα από τις προετοιμασίες των ομάδων

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε