Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ομπράντοβιτς: Δεν έφυγα για τα λεφτά

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Ζοτς διέψευσε πως έφυγε από τον Παναθηναϊκό λόγω χρημάτων, ενώ μίλησε για το γιο του και το μέλλον της Ευρωλίγκας.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο ισπανικό περιοδικό «Gigantes del Basket»:

«Εγώ είχα από καιρό στο μυαλό μου το να ξεκουραστώ για έναν χρόνο. Aυτό το καλοκαίρι, και ύστερα από 13 χρόνια στον Παναθηναϊκό, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλό και για τους δύο, για τον σύλλογο και για μένα, ένας τέτοιος χρόνος», ήταν τα πρώτα λόγια του Ζοτς.

Στην συνέχεια ο Σέρβος τεχνικός πρόσθεσε: «Ξέρω ότι μίλησαν με τον μάνατζέρ μου, αλλά η απόφαση είχε παρθεί και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι ποτέ δεν θα κινιόμουν με γνώμονα τα λεφτά. Μετά από 21 χρόνια προπονώντας ξέρω τι μπορώ να ζητήσω από μια ομάδα για να αισθάνομαι ευτυχισμένος, αλλά μέσα σε αυτά που μπορώ να ζητήσω, δεν είναι τα χρήματα. Θα αποτελούσε κίνητρο ένα πρότζεκτ που θα με ενθουσίαζε. Και για να γίνει αυτό, θα έπρεπε να μου προσφέρει την δυνατότητα να είμαστε ανταγωνιστικοί, να μπορούμε να διεκδικούμε τίτλους στην Ευρώπη. Και, πάνω απ’ όλα, να θέλει η οικογένειά μου να πάμε στο μέρος απ’ όπου θα έρθει αυτή η πρόταση, Αλλά για να αποφασίσω για κάποια επιλογή, απομένει ακόμα πολύς χρόνος».

Αναφορά υπήρξε και στον 13χρονο γιό του Τζόρτζε, ο οποίος αγωνίζεται στους μικρούς της Μπανταλόνα και, όπως ο πατέρας του, παίζει στην θέση του πλέι μέικερ: «Τι θέση θα μπορούσε να παίζει άλλωστε; Δεν τον βλέπω πολύ να παίζει γιατί θέλω να τον αφήσω να πάρει τον δρόμο του. Προπονείται δύο φορές την εβδομάδα, παίζει και διασκεδάζει. Αν καθοδηγεί όπως εγώ μέσα στο γήπεδο; Διαθέτει, πάντως, αρκετό. τσαμπουκά»

Για να προσθέσει ότι: «Οπου και αν δούλεψα ήμουν ευτυχισμένος, γιατί είμαι ένας πολύ ανοιχτός άνθρωπος που προσαρμόζεται στον τόπο όπου φτάνει. Να βάζεις έναν πόντο περισσότερο από τον αντίπαλο (σ.σ. Γελάει). Η ομάδα πρέπει να είναι οικογένεια και ότι συμβαίνει στα αποδυτήρια να μην βγαίνει προς τα έξω. Πρέπει να υπάρχει μεγάλος σεβασμός μεταξύ όλων των μελών της ομάδας».

O Ζέλικο Ομπράντοβιτς πρότεινε κάτι και για… το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ: «Μια κλειστή Ευρωλίγκα. Δεν βλέπω άλλη λύση. Αν δεν το κάνουμε, θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα έρθει το ΝΒΑ, θα δημιουργήσει μια περιφέρεια στην Ευρώπη και αυτό θα σημάνει τον θάνατο του ευρωπαϊκού μπάσκετ ως τέτοιου. Είναι καλύτερα να φανούμε εμείς ικανοί στο να οργανωθούμε και να φέρουμε εις πέρας αυτό το πρότζεκτ».

Για να καταλήξει λέγοντας πως: «Στα πρωταθλήματα θα αγωνίζονταν οι ομάδες που δεν παίρνουν μέρος στην Ευρωλίγκα και αυτές της Ευρωλίγκας θα συμμετείχαν στην τελική φάση των πρωταθλημάτων, εκεί περί τον Μάιο».

“Βόμβα” στον Παναθηναϊκό! – Αποχωρεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος – “Με πρόδωσε το ίδιο μου το αίμα, ο Θανάσης”! (VIDEO)

Συγκλονιστική αποθέωση στον Μπατίστ (VIDEO) – Επιβλητική νίκη του Παναθηναϊκού

Δεν απάντησε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Αφέθηκε ελεύθερος ο Μπατίστ!

Στον οικονομικό εισαγγελέα μετά τη σύλληψη για χρέη ο Μάικ Μπατίστ

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ο Μπατίστ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε