Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Ομπράντοβιτς: Επιτέλους θα παίξουμε μπάσκετ

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκου δεν έκρυψε την ανυπομονοσία του για την πρεμιέρα των πρωταθλητών Ευρώπης στην Ευρωλίγκα.

Η Μάλαγα έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά στην Ισπανία και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς γνωρίζει ότι το έργο των παικτών του θα είναι δύσκολο αφού δεν έχουν επίσημα ματς στα πόδια τους.

Γι΄αυτό ζήτησε να δώσουν παραπάνω από το 100% ώστε να ξεκινήσουν με το δεξί. Ο Ζοτς μίλησε…

Για την έναρξη της Ευρωλίγκας: «Επιτέλους θα αρχίσουμε να παίζουμε. Με μόνο ένα επίσημο ματς, αυτό με το Μαρούσι για το Κύπελλο, ξεκινάμε την Ευρωλίγκα. Πέντε μήνες μετά τη Βαρκελώνη, όπου είχαμε κατακτήσει τον τίτλο. Από εκείνο το σημείο και μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά. Είμαστε μια διαφορετική ομάδα, που το καλοκαίρι προσπάθησα να τη διατηρήσω, αλλά ήταν αδύνατο».

Για τα προβλήματα στην προετοιμασία: «Είναι δύσκολη περίοδος και θα πρέπει να αφήσουμε τα προβλήματά μας πίσω. Κι εγώ νόμιζα πως η περσινή ήταν η δυσκολότερη σεζόν που είχα. Είναι σίγουρα η πιο δύσκολη πρεμιέρα από τότε που ήρθα στον Παναθηναϊκό. Στο αυριανό παιχνίδι έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Παίζουμε χωρίς πέντε παίκτες που ήταν σημαντικοί πέρυσι. Οι τρεις είναι αυτοί που φύγανε, Φώτσης, Νίκολας και Τέπιτς, ενώ θα απουσιάσουν Τσαρτσαρής και Περπέρογλου. Ειδικά τον Περπέρογλου, πρέπει να τον βοηθήσουμε να αποθεραπευτεί γρήγορα, να γυρίσει και να βοηθήσει την ομάδα. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι αργήσαμε να κάνουμε προπόνηση όλη μαζί η ομάδα χωρίς προβλήματα. Πάντα πριν αρχίσει η κανονική περίοδος κάναμε προετοιμασία έξι εβδομάδων. Τώρα με τα προβλήματα έχουμε φτάσει στις επτά. Έχουν συμβεί πολλά τη φετινή χρονιά. Μία παίζαμε χωρίς τον Μπατίστ, μία χωρίς τον Διαμαντίδη, μία χωρίς τον Νικ Καλάθη, χωρίς τον Καϊμακόγλου, τον Βουγιούκα… Η κατάσταση που επικρατεί είναι πολύ δύσκολη για να φτάσει η ομάδα στο επίπεδο που θέλουμε».

Για τον αγώνα με τη Μάλαγα: «Θέλω οι παίκτες μου να βγουν στο παρκέ και να δώσουν πάνω από το 100% για να κερδίσουν τη Μάλαγα. Γιατί δεν φτάνει το 100%. Η Μάλαγα είναι η μοναδική που έχει κάνει το 3-0 στην ACB κι έχει παίξει σημαντικά ματς πριν την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας. Στο ρόστερ της έχουν γίνει κάποιες αλλαγές, αλλά η υπόλοιπη ομάδα είναι σχεδόν ίδια με πέρυσι. Μετά το ματς με το Μαρούσι, όλοι οι παίκτες προσπάθησαν να δουλέψουν σκληρά κι ελπίζω να έρθει σύντομα η μέρα που θα είναι όλοι έτοιμοι. Ελπίζω να έχουμε τον κόσμο μας μαζί, να μας στηρίξει, όπως στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς με τον Ολυμπιακό».

Για το επίπεδο ετοιμότητας του Παναθηναϊκού: «Αν πω ότι η ομάδα είναι στο 50% αυτό που θέλω, θα λέω ψέματα στον εαυτό μου. Υπάρχουν πολλοί καινούριοι παίκτες και μας προέκυψαν πολλά προβλήματα. Όλοι οι νέοι παίκτες θα πρέπει να καταλάβουν τι σημασία έχει να παίζεις στον Παναθηναϊκό και να τον δουν σαν ευκαιρία ζωής. Εγώ κι όλο το σταφ είναι εδώ για να τους βοηθήσουν να προσαρμοστούν. Αύριο ίσως είναι η μέρα που οι νέοι θα δείξουν αν αξίζουν να παίζουν για τον Παναθηναϊκό. Δικαιούνται να κάνουν ένα άσχημο παιχνίδι, αλλά οφείλουν να δώσουν και την ψυχή τους στο παρκέ. Αυτό ισχύει για όλους τους παίκτες. Όχι μόνο για τους καινούριους».


Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε