Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ομπράντοβιτς: “Όλα οφείλονται στη δουλειά των παικτών μου”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Τα εύσημα στους παίκτες του, με ειδική αναφορά στον Έκπε Ούντο, απένημε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου στο ΟΑΚΑ, μετά το 2-0 της Φενερμπαχτσέ επί του Παναθηναϊκού, στα πλέι οφ της Euroleague.

«Είναι προφανές ότι σε 48 ώρες όλοι προσπαθούν να αλλάξουν πράγματα και καταστάσεις. Ηταν διαφορετικός ο Παναθηναϊκός όπως περιμέναμε, πιο επιθετικός σε άμυνα και επίθεση. Το μας ήταν διαφορετικό σε αμυντικό και επιθετικό τομέα. Λίγο-πολύ και εμείς προσπαθήσαμε να ανταπεξέλθουμε στο εξαιρετικό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού. Ηταν πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε ην ψυχραιμία μας. Πιστεύω ότι βρήκαμε τρόπο να ελέγξουμε το παιχνίδι. Βλέποντας τη στατιστική μπορούσε και ο Παναθηναϊκός να νικήσει. Στις λεπτομέρειες κρίθηκαν όλα, στις δύο τελευταίες άμυνες που παίξαμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, αλλά όπως τους είπα ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ο Παναθηναϊκός θα έρθει στην Πόλη για να κάνει ό,τι μπορεί».

Για το γεγονός πως η Φενέρ έγινε η πρώτη ομάδα με μειονέκτημα έδρας που πετυχαίνει 2 νίκες στα δύο πρώτα παιχνίδια στην έδρα του αντιπάλου στα πλέι οφ, ο «Ζοτς» απάντησε: «Πράγματα πάντα συμβαίνουν για πρώτη φορά. Είναι σωστό ότι παίξαμε σε ένα πολύ δύσκολο γήπεδο, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Πριν από αυτό το παιχνίδι δεν σκεφτόμασταν το 2-0. Σκεφτόμασταν ένα παιχνίδι τη φορά. Ημασταν συγκεντρωμένοι και σήμερα και αυτός ήταν ο τρόπος. Όλα οφείλονται στη δουλειά των παικτών μου. Ηταν συγκεντρωμένοι και έπαιξαν δυνατά και σκληρά και γι’ αυτό το αποτέλεσμα ήταν αυτό που είδαμε. Ολη η δόξα ανήκει στους παίκτες».

Ο τεχνικός της Φενέρ κλήθηκε να καταθέσει την άποψή του ως προς το ότι η ομάδα του δείχνει να αποδίδει καλύτερα εκτός έδρας: «Είναι προφανές ότι ισχύει αυτό και πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Είναι ένας ακόμα λόγος να είμαστε ακόμα πιο συγκεντρωμένοι στο επόμενο παιχνίδι. Ενας εκ των βοηθών μου είπε ότι σε αυτά τα τέσσερα χρόνια έχουμε νικήσει εκτός έδρας όλες τις μεγάλες ομάδες, αλλά είχαμε χάσει από κάποιες άλλες. Αλλά αυτό συμβαίνει. Πρέπει να σκέφτεσαι έτσι ώστε να μη νιώθεις τόσο μεγάλη πίεση. Σε 23 αγώνες παίξαμε χωρίς έναν, δύο ή τρεις παίκτες και αυτό πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας».

Στο τέλος, ρωτήθηκε και για την απόφασή του να μη χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του και στα δύο παιχνίδια: «Θα ήμουν ο πιο ευτυχής άνθρωπος στον κόσμο αν μπορούσα να χρησιμοποιήσω 12 παίκτες και να έχω ίσο χρόνο για όλους. Αυτό όμως είναι όνειρο, γιατί η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Παίρνεις τις αποφάσεις βάσει του πώς εξελίσσεται το παιχνίδι και ποιους παίκτες χρειάζεσαι κάθε φορά. Αν ο Ούντο έπαιξε έτσι μετά από 48 ώρες που είχε κάνει άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση, αυτό είναι κάτι ξεχωριστό. Το ίδιο ισχύει και με άλλους παίκτες. Τον ρώτησα αν είναι κουρασμένος, αλλά μου είπε όχι. Αν ήταν δυνατόν όλοι θα ήθελαν να παίζουν 40 λεπτά. Το παιχνίδι σου δίνει την απάντηση για το rotation που πρέπει να έχεις».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε