Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ομπράντοβιτς-Ιτούδης: “Αυτή είναι η ιστορία με τον Σπανούλη”

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Οι προπονητές του Παναθηναϊκού μίλγησαν για την ιστορία της μεταγραφής του Σπανούλη στον Ολυμπιακού και για ποιον λόγο δεν θα τον χαιρετούσαν.

Αναλυτικά ο διάλογος, όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα contra.gr:

Είχατε πει ότι δεν θα χαιρετούσατε τον Σπανούλη στο δρόμο. Γιατί;

Ομπράντοβιτς: Δεν χρειάζεται να κάνω κανένα σχόλιο. Δεν θα τον χαιρετήσω.

– Γιατί υπάρχει ακόμη αυτή η αντιπαράθεση;

Oμπράντοβιτς: Ξέρει ο ίδιος για ποιο λόγο, γιατί δεν θα τον χαιρετούσα, δεν χρειάζεται να το συνεχίσουμε.

– Περιμένετε ένα συγγνώμη από τον Σπανούλη;

Ομπράντοβιτς: Δεν πιστεύω ότι υπάρχει αυτό ως θέμα. Δεν χρειάζεται να το κάνουμε θέμα, ούτε εσύ να το κάνεις θέμα. Να το αναπαράγεις.

– Εσύ Δημήτρη Ιτούδη θα τον χαιρετούσες;

Ιτούδης: Γιατί να τον χαιρετήσω; Αυτός θα με χαιρετούσε; Απορώ γιατί το χρησιμοποιείς αυτό το θέμα.

Ομπράντοβιτς: Αν θες να το κάνουμε θέμα (επεμβαίνει εκνευρισμένος), ας το κάνουμε. Διαφωνώ όμως με αυτό το θέμα.

Ιτούδης: Είχαμε μια ωραία συζήτηση και εσύ γυρνάς το θέμα σε ένα άνθρωπο και για το αν θα τον χαιρετούσαμε. Εδώ συνέβησαν πράγματα και θάματα εκείνο το καλοκαίρι, εμείς είμαστε άνθρωποι που ακολουθούμε αυτό που λέμε και όταν ιδιαίτερα έχει να κάνει με την δουλειά μας, δεν λέμε και ξελέμε. Αφού θες λοιπόν να τα αναπαράγεις, δεν ξέρω ποιος είναι ο στόχος σου, δεν ξέρω αν δεν σε έχει βάλει ο Σπανούλης να το κάνεις αυτό το πράγμα.

– Coach, αυτό που είπες τώρα δεν ισχύει!

Ιτούδης: Τότε άσε με να μιλήσω. Αφού την έκανες την ερώτηση, θα πάρεις μία απάντηση.

– Όμως δεν ισχύει αυτό που είπες.

Ιτούδης: Δεν είπα, ρώτησα.

– Σαφώς, στο ξαναλέω όμως, δεν με έβαλε ο Σπανούλης.

Ιτούδης: Άρα λοιπόν, αφού δεν υπάρχει αυτό το θέμα, δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, έχουμε εδώ τόσους αθλητές, ρώτα γι’ αυτούς. Ο Σπανούλης είναι αθλητής άλλης ομάδας, δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε. Να σου πω όμως την ιστορία αφού τη θες. Εκείνη την περίοδο υπήρχε μια διαπραγμάτευση και από την πλευρά της διοίκησης υπήρχε μια προσφορά η οποία κάλυπτε πλήρως το τι περιμέναμε εμείς να κάνει ως προσφορά η διοίκηση σε αυτόν τον αθλητή.

Για την αξία του, για την προσφορά του στον σύλλογο. Ήταν μια πολύ καλή προσφορά, του ύψους και της αίγλης που αρμόζει σε έναν τέτοιο αθλητή. Προσφορά η οποία ικανοποιούσε τον προπονητή Ομπράντοβιτς, τον προπονητή Ιτούδη και το σωματείο. Ο Βασίλης Σπανούλης βοήθησε τα μέγιστα τον Παναθηναϊκό, όπως και ο Παναθηναϊκός τον Βασίλη Σπανούλη.

Έδωσε τίτλους, έπαιξε εκπληκτικά και ο Βασίλης εξελίχθηκε και ως αθλητής και ως άνθρωπος μέσα από αυτή την οικογένεια που λέγεται Παναθηναϊκός. Έγινε λοιπόν μια εκπληκτική προσφορά, είχαμε συζητήσεις με τον παίκτη, ιδιαίτερα εγώ, ο Ζέλικο είχε μία συζήτηση μαζί του και με τον ατζέντη του.

Στη συζήτηση που έγινε 21 Ιουνίου ελέχθη ότι είναι ικανοποιημένος με την προσφορά που και εμείς είμαστε ικανοποιημένοι. Και να σου πω δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη προσφορά από τη διοίκηση, για τρία χρόνια συνεργασία. Στη συζήτηση που έκανε ο Ζέλικο και εγώ άλλες 5-6 φορές με τον Σπανούλη, είχαμε μια θετική αύρα, μια θετική στάση για την προσφορά αυτή.

Μίλησε (Ομπράντοβιτς) μετά με τον ατζέντη του κυρίου Σπανούλη για να επιβεβαιώσει αυτό το κομμάτι, μείναμε στις 21 Ιουνίου, ότι ο Βασίλης χρειάζεται τρεις ημέρες για να απαντήσει, σεβαστό και 5 και 10 μέρες για να αποφασίσει, είναι μια απόφαση ζωής. Εννοείται. Αν θυμάμαι εκείνη την εποχή παντρευόταν και ο αδερφός του.

Από τις 21 Ιουνίου, εγώ έκανα ένα τηλεφώνημα πριν ταξιδέψουμε για Βαρκελώνη στον Βασίλη και μου είπε ότι ο τελευταίος άνθρωπος που θα μιλήσω πριν αποφασίσω οτιδήποτε θα είσαι εσύ. Αφού μιλήσω με τη γυναίκα μου, την οικογένεια μου, τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου, οποιαδήποτε είναι αυτή η απόφαση. Και λέω Βασίλη πάρε την απόφαση όσο γίνεται γρήγορα θα είναι καλό και για σένα. Στις 21 Ιουνίου όλα αυτά, ξέρεις πότε ήταν η επόμενη επικοινωνία με τον Βασίλη Σπανούλη; ΠΟΤΕ».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε