Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ώρα ντέρμπι

Μεγάλο ντέρμπι στο Ολυμπιακό Στάδιο
Μεγάλο ντέρμπι στο Ολυμπιακό Στάδιο, ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΠΑΟ και ΑΕΚ κοντράρονται στο πιο σημαντικό ματς της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Εκτός αποστολής ο Νίνης, “ντόπες” από Πατέρα. Οι εντολές του Μπάγεβιτς για τα μαρκαρίσματα.

Ντέρμπι γοήτρου αλλά και με μεγάλο κίνητρο για τις δύο ομάδες που σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, φέτος έχουν διαφορετικούς στόχους. Οι “πράσινοι” θέλουν τη νίκη για να κρατήσουν την διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του και να κάνουν ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Από την άλλη οι “ κιτρινόμαυροι” δεν έχουν περιθώρια για άλλες απώλειες εάν θέλουν να συμμετάσχουν σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση την επόμενη σεζόν.

 
Προεδρικές “ντόπες” στην Παιανία
 
Το Σάββατο στις εγκαταστάσεις της Παιανίας βρέθηκε ο Νίκος Πατέρας ο οποίος θέλησε να εμψυχώσει τους παίκτες. “ Δίνουμε έναν καθοριστικό αγώνα αλλά εγώ πιστεύω σε σας. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και επιβάλλεται να είστε συγκεντρωμένοι. Θέλω να τα δώσετε όλα. Είναι υποχρέωση σας να πάρετε τη νίκη και διατηρήσετε την διαφορά από τον Ολυμπιακό”, ήταν τα λόγια του ισχυρού άνδρα της “πράσινης” ΠΑΕ.
 
Έξω ο Νίνης- Μέσα ο Ζιλμπέρτο
 
Στα αγωνιστικά τώρα για τους γηπεδούχους εκτός αποστολής έμεινε ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος συμμετείχε κανονικά στις τελευταίες προπονήσεις αλλά κρίθηκε ανέτοιμος. Αντίθετα ετοιμοπόλεμος δήλωσε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα που αναμένεται να δώσει κανονικά το παρών στην βασική ενδεκάδα.
 
Πιθανή ενδεκάδα του Παναθηναϊκού:
 
Ο Νίκος Νιόπλιας αναμένεται να παρατάξει τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα θα βρίσκονται δεξιά ο Βύντρα, αριστερά ο Σπυρόπουλος και στο κέντρο ο Σαριέγκι με τον Καντέ. Στην μεσαία γραμμή την τριάδα θα αποτελέσουν οι Κατσουράνης, Καραγκούνης και Ζιλμπέρτο Σίλβα, ενώ στην επίθεση αριστερά θα είναι ο Λέτο, δεξιά ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Σισέ.
 
Οι εντολές του Μπάγεβιτς
 
Στην ΑΕΚ τώρα χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έδωσε “ειδικές” οδηγίες στους παίκτες του για τα μαρκαρίσματα με στόχο να εξουδετερώσει τα “ατού” των πρασίνων. Πιο συγκεκριμένα, ο Σερβοέλληνας τεχνικός ζήτησε ιδιαίτερη προσοχή από τους πλάγιους μπακ στις προσπάθειες των Λέτο και Σαλπιγγίδη για να μην δημιουργηθούν ρήγματα στην άμυνα. Στην τελευταία προπόνηση πριν το ντέρμπι οι παίκτες της “Ένωσης” είδαν σε βίντεο τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Άρη εστιάζοντας στις προσπάθειες των Κατσουράνη, Καραγκούνη και Ζιλμπέρτο Σίλβα, ενώ “ειδικές” οδηγίες δόθηκαν και στο δίδυμο των κεντρικών αμυντικών για την αντιμετώπιση του Τζιμπρίλ Σισέ.
 
Με ανεβασμένη ψυχολογία
 
Το κλίμα στις τάξεις των παικτών είναι εξαιρετικό μετά την είσπραξη των οφειλομένων τους από την διοίκηση, ενώ επιπλέον κίνητρο αποτελεί το πριμ ων 150.000 ευρώ που θα τους καταβληθεί σε περίπτωση νίκης.
 
Πιθανή ενδεκάδα της ΑΕΚ:
 
O Μπάγεβιτς προσανατολίζεται να παρατάξει την “Ένωση” με τον Αραμπατζή στο τέρμα. Στην άμυνα δεξιά θα βρίσκεται ο Αραούχο, αριστερά ο Καράμπελας και δίδυμο στο κέντρο ο Μαϊστόροβιτς με τον Ζεράλντο Άλβες. Αμυντικά χαφ θα είναι ο Γιάχιτς και ο Καφές, στα δύο άκρα οι Σκόκο και Μαντούκα και το επιθετικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Μπλάνκο και Τζιμπούρ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε