Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ορμπάιθ: Ολυμπιακός όπως… Ρεάλ Μαδρίτης!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Ο Βάσκος μέσος χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό, Ρεάλ Μαδρίτης της Ελλάδας, ενώ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ανέφερε πως πρόκειται για… πόλεμο!

 Σε δηλώσεις του στα Μέσα της πατρίδας του, ο Πάμπλο Ορμπάιθ μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις από την Ελλάδα, την ατμόσφαιρα του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και τις σκέψεις του για παραμονή στους Πειραιώτες.

 
Οι δηλώσεις του Πάμπλο Ορμπάιθ στο “noticiasdenavarra”:
 
-Πώς είναι η ζωή με την πίεση μίας ομάδας που πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα; 

«Όλα είναι καλά. Ο Ολυμπιακός είναι τεράστιο μέγεθος στην Ελλάδα, αντίστοιχο με αυτό της Ρεάλ στην Ισπανία. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και παρότι κάποιες ομάδες δεν είναι πολύ δυνατές, οι υπόλοιπες είναι πολύ ανταγωνιστικές. Υπάρχει επίσης το κλασικό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό».
 

-Πώς έζησες το πρώτο σου ντέρμπι; 

«Κάποια παιχνίδια είναι τελείως διαφορετικά από ό,τι είχε συνηθίσει στο ισπανικό πρωτάθλημα. Δεν είναι παιχνίδι αυτό με τον Παναθηναϊκό. Είναι ένας πόλεμος, που είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε, και υπάρχει πολλή πίεση. Στο γήπεδο υπάρχουν πολλές φωτοβολίες, πολλοί αστυνομικοί, η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη και ο αγώνας μπορεί να διακοπεί δυο-τρεις φορές. Αυτό είναι φυσιολογικό και δεν με εξέπληξε, γιατί μου το είχαν πει. Εσύ αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μείνεις συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και να μην επιτρέψεις σε αυτά τα πράγματα να σε επηρεάσουν».
 
-Όλο και αυξάνονται οι Ισπανοί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έχεις προπονητή τον Ερνέστο Βαλβέρδε και συμπαίκτες, όπως ο Γέστε… 

«Έτσι είναι. Πολλοί Ισπανοί έρχονται στην Ελλάδα. Μπορεί να μην είναι το πιο δυνατό πρωτάθλημα στην Ευρώπη, αλλά είναι ελκυστικό για έναν ποδοσφαιριστή».
 
-Μέχρι τώρα η ομάδα σου είναι πρώτη και εσύ αγωνίζεσαι συνέχεια. Τι άλλο να ζητήσεις; 

«Για την ώρα η ομάδα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες. Είναι ωραία, αλλά πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω».
-Έχεις προσαρμοστεί ομαλά στη ζωή στην Ελλάδα; 

«Μένω με τη σύζυγό μου και την κόρη μας στη Βούλα, ένα προάστιο που απέχει 20 λεπτά από την Αθήνα. Είναι ένα τουριστικό μέρος, αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό. Η Ελλάδα έχει ιδιαιτερότητες σαν χώρα, αλλά οι άνθρωποι είναι καλοί κι ευγενικοί. Ο καιρός είναι πολύ καλός».
 
Ένας ποδοσφαιριστής αντιλαμβάνεται την κρίση στην Ελλάδα; 

«Όλοι επηρεάζονται σε κάποιο βαθμό, αλλά με ρωτούν και για την κατάσταση στην Ισπανία».
 
-Έχεις σκεφτεί πόσο καιρό θα μείνεις; 

«Βιώνω μία όμορφη εμπειρία και ακόμη δεν το έχω σκεφτεί. Φυσικά, όταν λείπεις από την πατρίδα σού λείπει η οικογένειά σου, το φαγητό… όμως όταν περνάς καλά εκεί που βρίσκεσαι δεν σε πειράζει».
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε