Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ορμπάιθ: Σεβόμαστε τον ΠΑΟΚ

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Μονόδρομο χαρακτήρισε τη νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ο Ισπανός μέσος του Ολυμπιακού που αναφέρθηκε και στον Καζίμ Καζίμ.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο Ορμπάιθ στην κάμερα της NOVA:

Πάμπλο, πως λειτουργεί στην ψυχολογία σας το γεγονός πως από εδώ και έπειτα ο Ολυμπιακός χρειάζεται μόνο νίκες στο πρωτάθλημα;

«Πιστεύω πως σ’ αυτήν την ομάδα πάντα υπάρχει αυτή η υποχρέωση. Είναι μία ομάδα που πάντα παίζει για να κερδίζει. Αυτή τη στιγμή οι συνθήκες μάς έχουν φέρει σε μία κατάσταση όπου είναι πια υποχρέωση να κερδίζουμε. Είναι αναγκαστικό να κερδίζουμε εξαιτίας της βαθμολογίας που έχει διαμορφωθεί. Αλλά η ψυχολογία των παικτών ήταν πάντα αυτή».
 
Στο πρώτο μισό της περιόδου, πάντως, η πίεση που είχατε απ’ τη συνεχόμενα ματς λειτούργησε ευεργετικά στην ψυχολογία σας, καθώς είχατε ικανοποιητική συγκομιδή βαθμών σε Ελλάδα και Ευρώπη. Συμφωνείς;

«Πάντα οι ποδοσφαιριστές νιώθουν την πίεση για να φέρνουν καλά αποτελέσματα. Και γι’ αυτό το λόγο ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που είναι, δηλαδή ένας τόσο μεγάλος σύλλογος. Οι ποδοσφαιριστές το δέχονται αυτό ως κάτι φυσικό. Και πάντα παίζουν για τη νίκη».
 
Για τον ΠΑΟΚ, τι άποψη έχεις σχηματίσει;

«Πιστεύω πως είναι μία πολύ καλή ομάδα με καλούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές. Το παιχνίδι που θα παίξουμε θα είναι δύσκολο και σκληρό. Είναι μία ομάδα η οποία τα πηγαίνει καλά. Θα είναι δύσκολο το παιχνίδι της Κυριακής».
 
Η «καυτή» ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, μπορεί να επηρεάσει τις ισορροπίες του αγώνα;

«Πιστεύω πως όχι. Σεβόμαστε πάρα πολύ το γήπεδό τους, τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ και την ατμόσφαιρα που δημιουργούν. Όμως εμείς έχουμε στο μυαλό μας μόνο τη νίκη. Και θα πάμε για να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε».
 
Στις προπονήσεις έχεις έναν νέο συμπαίκτη, τον Καζίμ Ρίτσαρντς. Τι εικόνα έχεις σχηματίσεις;

«Όπως όλοι οι συμπαίκτες μου, έτσι και εκείνος έχει έρθει με πολύ όρεξη και πολύ θέληση για να βοηθήσει και προσφέρει στην ομάδα. Του εύχομαι να έχει τύχη και να μπορέσει να πάει καλά. Γιατί έχει πράγματα να προσφέρει».
 
Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα προς τον κόσμο για τη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη;

«Το μήνυμα είναι πάρα πολύ ξεκάθαρο. Η ομάδα θα προσπαθήσει να τα κερδίσει όλα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Να τα πάει καλά. Γιατί πιστεύουμε πως έχουμε την ικανότητα να τα καταφέρουμε. Και να κάνουμε τον κόσμο μας περήφανο για την ομάδα του».

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε