Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Όρθιος με Νίνη στης Τούμπας το “καμίνι”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου, δραπετεύοντας από τη Θεσσαλονίκη με 1-0. Ο ΠΑΟΚ έχασε πολλές ευκαιρίες, ειδικά όσο έπαιξε με παίκτη παραπάνω. Αποβλήθηκαν Σπυρόπουλος και Κοντρέρας.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Κατσουράνης: Είχαμε πάθος και άμυνα “γρανίτη”

Γκαρσία: Το ποδόσφαιρο είναι άδικο

Το μεγάλο ματς της Τούμπας μπορεί να είχε μόλις ένα τέρμα αλλά ήταν χορταστικό. Ο Παναθηναϊκός κράτησε την ουσία και ο ΠΑΟΚ τις εντυπώσεις από την εξαιρετική εμφάνιση. Η αποβολή του Σπυρόπουλου στο 44′ έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να επιτεθούν κατά κύματα, αλλά η άμυνα των πράσινων πήρε άριστα. Στο 74′ αποβλήθηκε και ο Κοντρέρας και το ντέρμπι βάφτηκε πράσινο.

Η ατμόσφαιρα στην Τούμπα ήταν εκπληκτική αφού οι φίλοι του ΠΑΟΚ είχαν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν την πρόκριση της ομάδας τους στα ημιτελικά του κυπέλλου. Το γιορτινό κλίμα όμως “χάλασε” το εκπληκτικό τέρμα του Σωτήρη Νίνη.
 
Ο νεαρός μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Χαλκιά και στο 10′ έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του που έπαιξε χωρίς τον Σισέ και με τον Γκοβού στην κορυφή της επίθεσης.
 
Μετά το γκολ χρειάστηκε να περάσουν 15 λεπτά για να συνέλθει ο ΠΑΟΚ που είχε μέχρι τότε φλύαρη κατοχή της μπάλας.
 
Στα τελευταία 20 λεπτά του πρώτου μέρους η πίεση των γηπεδούχων ήταν ασφυκτική. Στο 26′ ο Ίβιτς προ κενής εστίας δεν μπόρεσε να στείλει με το κεφάλι τη μπάλα στα δίχτυα αφού αυτή βρήκε στην πλάτη του Καντέ.
 
Στο 37′ ο κεραυνός του Βιεϊρίνια σταμάτησε στο δοκάρι του Τζόρβα ενώ 5 λεπτά αργότερα το δυνατό σουτ του Γκαρσία απέκρουσε ο τερματοφύλακας των πράσινων.
 
Στο 44′ ο Σπυρόπουλος έκανε επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Ετό και ο Τριτσώνης του έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας τον Παναθηναϊκό με 10 παίκτες.
 
Ο Ιωαννίδης πήρε τη θέση του Γκοβού και ο Χριστοδουλόππουλος πήγε στην κορυφή της επίθεσης, ενώ με την αρχή του δεύτερου μέρους ο Χάβος έριξε στη μάχη του Μουσλίμοβιτς αντί του Σνάουτσνερ.
 
Ο δικέφαλος συνέχισε να πιέζει αλλά τα μακρινά σουτ των Μουσλίμοβιτς, Γκαρσία δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Τζόρβα.
 
Στο 59′ ο Ίβιτς έχασε τεράστια ευκαιρία όταν ο Λίνο τον βρήκε στην καρδιά της περιοχής αλλά το πλασέ του Σέρβου έφυγε άουτ.
 
Ο Χάβος έκανε ακόμη πιο επιθετικό το σχήμα του με την είσοδο του Αθανασιάδη αντί του Τσουκαλά και ο ΠΑΟΚ έχασε ακόμη δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Αθανασιάδη και τον Μουσλίμοβιτς.
 
Η άμυνα του Παναθηναϊκού λειτουργούσε άψογα και οι επιθέσεις του δικεφάλου σταματούσαν πριν χρειαστεί να επέμβει ο Τζόρβας.
 
Στο 74′ οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν όταν ο Κοντρέρας αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.
 
Ο Χάβος δεν άλλαξε το σύστημα του, έπαιξε με τρεις στην άμυνα και άφησε τους Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη και Μουσλίμοβιτς στην επίθεση. Στο τέλος έπιασε δουλειά και ο Τζόρβας που αντέδρασε εντυπωσιακά στο δυνατό σουτ του Γκαρσία.
 
Ο Παναθηναϊκός είχε τη δυνατότητα να σφραγίσει τη νίκη του στο 88′ αλλά ο Κώστας Κατσουράνης αστόχησε από πλεονεκτικότατη θέση.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ (46′ Μουσλίμοβιτς), Λίνο, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Τσουκαλάς (60′ Αθανασιάδης), Ετό, Βιεϊρίνια, Ίβιτς (83′ Αρίας), Σαλπιγγίδης.

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Κστσουράνης (92′ Σιμάο), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Νίνης (69′ Καραγκούνης), Γκοβού (45′ Ιωαννίδης), Χριστοδουλόπουλος, Λέτο

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε