Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ουρουγουάη-Ολλανδία: “Η μάχη των αήττητων”

ΦΩΤΟ REUTERS

Η μαχητική Ουρουγουάη και η ταχύτατη Ολλανδία αποδείχθηκαν πολύ σκληρές για να..πεθάνουν, αλλά στη σημερινή αναμέτρηση τους ταιριάζει μόνο το… “ο θάνατος σου, η ζωή μου”.

“Έχει έρθει η σειρά μας για να κατακτήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο”, δηλώνει ο Γουέσλι Σνάιντερ. Την ίδια στιγμή, στο αντίπαλο “στρατόπεδο” ο Ντιέγκο Φορλάν δηλώνει ότι σε ματς όπως αυτό “η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη”. Και αυτό είναι η μόνο αλήθεια, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για έναν ημιτελικό Μουντιάλ και μάλιστα ανάμεσα σε δυο ομάδες που δεν έχουν “γευθεί” την ήττα στο φετινό Μουντιάλ.

Η παράδοση θέλει την Ουρουγουάη να υπερτερεί. Τρείς νίκες και μόλις μια ήττα απέναντι στην Ολλανδία, αλλά αυτά είναι στα χαρτιά και τα σημερινά δεδομένα είναι διαφορετικά. Ο Όσκαρ Ταμπάρες έχει μια πολύ σημαντική απουσία, αυτή του Σουάρες,αλλά και των Φουτσίλε και Λοντέιρο, ενώ αμφίβολος είναι και ο Ντιέγκο Λουγκάνο.

Για τον Μπερτ φαν Μάαρβαϊκ, οι Φαν ντερ Βιλ και Ντε Γιόνγκ θα είναι απόντες λόγω τιμωριών. “Τα παιδιά μου υποσχέθηκαν ότι θα προκριθούμε στον τελικό και έτσι θα επιστρέψω”, τόνισε ο Φαν ντερ Βιλ και αυτή η δήλωση είναι ενδεικτική της αισιοδοξία που υπάρχει. Ωστόσο, ο τεχνικός των “οράνιε” είναι πιο συγκρατημένος. “Η Ουρουγουάη είναι μια ομάδα μαχητών και ξέρει να επιβιώνει”.

Φαν Μάαρβαϊκ: Επικίνδυνη η Ουρουγουάη

Όλα θα φανούν στην πράξη στις 21:30, στο “Green Point Stadium” του Κέιπ Τάουν. Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Ραβσάν Ιρμάτοφ απο το Ουζμπεκιστάν.

Πιθανές εντεκάδες:

Ουρουγουάη: Μουσλέρα, Μ. Περέιρα, Γκοντίν, Βικτορίνο (Λουγκάνο), Κάσερες, Πέρες, Γκαραγκάνο, Αρεβάλο, Α. Περέιρα, Φορλάν, Καβάνι.

Ολλανδία: Στεκέλενμπουργκ, Μπουλαρούζ, Χαϊτίνγκα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ, Ντε Ζέου, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Κάουτ, Φαν Πέρσι.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε