Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ουρτάδο: Εδώ σκοτώνουν για τη νίκη!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Σε μία συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης ο μέσος του Ολυμπιακό μίλησε για θετικά και τα αρνητικά των Ελλήνων, τις διαφορές με την Ισπανία και την ζωή σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.
Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε ο Μόισες Ουρτάδο στην “AS”:
 
Αισθάνεσαι ότι πλέον έχεις ενταχθεί πλήρως στη νέα σου ζωή στην Αθήνα;
“Αναμφίβολα. Η Ελλάδα είναι μία πολύ ευχάριστη χώρα για να ζεις, στην οποία όλα γίνονται πιο εύκολα και με φιλοξενία. Η ομάδα, οι συμπαίκτες, η πόλη, η ατελείωτη ιστορία της… Όλα είναι θετικά για να εκμεταλλευτώ αυτήν την περιπέτεια που μου παρουσιάζεται”.
 
Θα το πίστευες αυτό, αν στο έλεγαν πριν από ένα χρόνο;
“Απίθανο να το φανταστώ. Τα κομμάτια άρχισαν να μπαίνουν σιγά-σιγά στη θέση τους το καλοκαίρι, περίοδο κατά την οποία σκεφτόμουν μόνο την Εσπανιόλ. Ωστόσο, πέρασε το τρένο και αποφάσισα να ανέβω σ’ αυτό”.
 
Με τον Βαλβέρδε, εκ νέου, ο οποίος έχει τα ηνία του Ολυμπιακού.
“Ένας προπονητής που τον θέλουν πολύ εδώ. Έχει να επιδείξει ενδιαφέρον ποδόσφαιρο και οι υποστηρικτές της ομάδας είναι ενθουσιασμένοι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος”.
 
Αντιλαμβάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε μία μεγάλη ομάδα;
“Απολύτως. Από τις εγκαταστάσεις, από την πολιορκία του Τύπου, από την ικανότητα που έχουν οι φίλαθλοι να μετακινούνται και να ακολουθούν την ομάδα”.
 
Μέσα σε όλα θα μπορούσε να βοηθήσει το ότι υπάρχουν πολλοί Ισπανοί στην ομάδα.
“Ναι, σαφώς, αυτό βοηθά. Αλλά με γνωρίζετε, ξέρετε ότι μου αρέσει να σχετίζομαι και να μαθαίνω από όλο τον κόσμο”.
 
Πώς αξιολογείς την αλλαγή;
“Αυτές οι περιπέτειες πάντα σου ανοίγουν το μυαλό και γίνεσαι πιο ανεκτικός με όλα. Πριν από λίγες ημέρες ήμουν στη Βαρκελώνη και αντιλήφθηκα τις αλλαγές στην κουλτούρα, στον τρόπο που ενεργούν οι άνθρωποι. Τότε κατάλαβα ότι στην Ελλάδα, οι άνθρωποι έχουν χρόνο για να καθήσουν ήρεμα και να πιούν έναν καφέ, αβίαστα. Μιλούν, συζητούν, ξέρουν πως να απολαύσουν το χρόνο τους”.
 
Σου φαίνεται περίεργο να είσαι πρωτοπόρος σε ένα πρωτάθλημα;
“Όχι. Ξέρεις ότι έχεις πίεση να κερδίσεις παιχνίδια και ότι είναι σκληρή η μέρα που φέρνεις ισοπαλία ή χάνεις. Εδώ σκοτώνουν για τη νίκη”.
 
Ωραία, όπως στην Ισπανία.
“Σαφώς, αν και το επίπεδο στη “Liga” είναι καλύτερο από το πρωτάθλημα εδώ”.
 
Και υποτίθεται, με αυτήν την έννοια, ότι τώρα συνειδητοποιείς τις διαφορές με την Εσπανιόλ.
“Δεν το νομίζω. Έχω την εντύπωση ότι στη Βαρκελώνη επίσης ζουν τα πάντα στο όριο. Αν νικούσες 1-0, παρατηρούσες ότι οι άνθρωποι ζητούσαν περισσότερα. Αν έφερνες ισοπαλία, σε πίεζαν επειδή δεν νίκησες. Κι αν έχανες… όλα ήταν σαν Γολγοθάς”.
 
Διατηρείς επαφές με ανθρώπους στην Εσπανιόλ;
“Αναμφίβολα! Υπάρχουν σπουδαίες προσωπικότητες στην ομάδα, σπουδαία άτομα και φίλοι. Η επαφή με τα κοινωνικά δίκτυα έχει προχωρήσει αρκετά και το τηλέφωνο είναι απόλαυση σε τέτοιες περιπτώσεις. Μιλάω με συμπαίκτες, ανθρώπους του τεχνικού τιμ, κλπ…”.
 
Και με τον Ποτσετίνο;
“Η σχέση μαζί του, βασικά είναι επαγγελματική, αν και ελπίζω να συνεχίσουμε να τα πηγαίνουμε πολύ καλά”.
 
Για τον Κορομίνας φαίνεται ότι τα πράγματα είναι πιο δύσκολα.
“Μιλάω μαζί του συχνά”.
 
Και τι του λες;
“Πολλά πράγματα. Κατ’ αρχήν του δίνω κουράγιο να συνεχίσει να παλεύει. Ο Φεράν είναι εδώ και καιρό στην ομάδα κι έχω την εντύπωση ότι το θέμα του Ντάνι Χάρκε τον βαραίνει αρκετά. Του λείπει. Τον επηρεάζει και του έχει στοιχίσει. Ήταν ο κολλητός του.Μπορεί ο ίδιος να μην δίνει σημασία στο θέμα, αλλά υπάρχει πάντα στο μυαλό του. Αλλά είναι έξυπνος, είναι πολύ συγκεντρωμένος και ξέρει τι χρειάζεται”.
 
Τότε;
“Θα συμβούλευα, όχι μόνο τον Κορομίνας, αλλά όλο τον κόσμο, να πάρει την ευκαιρία να φύγει από τη χώρα, αν του παρουσιαστεί. Αυτό σου ανοίγει το μυαλό”.
 
Πόσους αγώνες της ομάδας έχεις δει;
“Όχι πολλούς και αυτούς που είδα, η ομάδα έχασε, και γι’ αυτό αποφάσισα να μην συνδεθώ άλλο. Απ’ έξω φαίνονται πολύ καλά, δυνατοί εντός έδρας, με τοCornellà-El Prat να αποδίδει ως έδρα”.
 
Έξι στα έξι εντός έδρας, ένα ρεκόρ.
“Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη συγκομιδή της ιστορίας, αλλά η ομάδα έχει ήδη κάνει τη μισή δουλειά. Αυτό είναι το κλειδί. Πρώτα να σιγουρέψουμε την παραμονή και από εκεί και μετά ό,τι έρθει”.
 
Πού στηρίζεται η επιτυχία;
“Στην αλληλοκάλυψη, στο επιθετικό παιχνίδι, στην εκμετάλλευση των γκολ που μπαίνουν, στους οπαδούς, που πάντα είναι εκεί, ενθαρρύνοντας ασταμάτητα”.
 
Είναι τέταρτη, με 12 γκολ υπέρ και 13 κατά.
“Νούμερα που υποστηρίζουν τη θεωρία ότι εκμεταλλεύονται τα γκολ που βάζουν”.
 
Φαίνεται ότι η “Liga” θα εξελιχθεί σε μία μονομαχία μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ.
“Είναι κάτι που συμβαίνει στα μεγάλα πρωταθλήματα. Όταν έχει χρήματα για να κάνεις μεταγραφές, στο τέλος τα παίρνεις όλα.Έπειτα, υπάρχουν τέσσερις ή πέντε ομάδες που ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες”.
 
Θα δεις το clasico;
“Θα προσπαθήσω να το κάνω, με τον Παρντο (τερματοφύλακας του Ολυμπιακού) και τον Νταβίδ Φουστέρ (πρώην της Βιγιαρεάλ)”.
 
Είστε αχώριστοι.
“Αισθανόμαστε καλά οι τρεις μαζί, με τις φίλες μας να έχουν συνηθίσει να περνούν τις μέρες μαζί”.
 
Μιλώντας για ζευγάρια, στη δικιά σου λείπει η Βαρκελώνη;
“Υποθέτω, αλλά από την αρχή ήθελε να είναι μαζί μου, κάτι που εκτιμώ δεδομένου ότι η θυσία και η απόφαση ήταν μεγάλες και σημαντικές”.
 
Και οι σπουδές της δημοσιογραφίας;
“Μου λείπουν λίγα μαθήματα κι εδώ έκανα πρακτική στην τηλεόραση για το Πανεπιστήμιο. Επίσης μαθαίνω ελληνικά, εξασκούμαι στα αγγλικά, γλώσσα που εδώ χρησιμοποιείται πολύ σε όλες τις ηλικίες. Αυτό πρέπει να το αντιγράψουμε στην Ισπανία”.
 
Διαβάζεις κάτι;
“Έφερα κάτι του Eduardo Punset κι έχω “βουτήξει” στην ελληνική ιστορία”.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε