Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ούτε τώρα! – Κινδυνεύει με αποκλεισμό η Ιταλία

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Η Ιταλία δεν κατάφερε ούτε τώρα να νικήσει τους Κροάτες (1-1) αν και προηγήθηκε με τον Πίρλο και πλέον θέλει οπωσδήποτε νίκη κόντρα στην Ιρλανδία για να έχει ελπίδες πρόκρισης. Ο Μάντζουκιτς σκόραρε για τρίτη φορά στην τελική φάση του Euro και διατήρησε στην πρώτη θέση την Κροατία.

Δείτε το LIVE του αγώνα
 
Η Ιταλία παρατάχθηκε με σαφώς πιο επιθετικούς προσανατολισμούς σε σχέση με το πρώτο της ματς στο Euro κόντρα στην Ισπανία και απείλησε δύο φορές ως το 11ο λεπτό. Στην πρώτη ο Μπαλοτέλι αστόχησε από καλή θέση και στη δεύτερη το σουτ του Μαρκίζιο πέρασε λίγο άουτ.
 
Οι Κροάτες δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Μπουφόν και με εξαίρεση την προβολή του Γέλαβιτς στο 20′ δεν απείλησε άλλη φορά.
 
Οι Ιταλοί ανέβασαν την απόδοση τους μετά το 30′ και αφού πρώτα έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με Κασάνο και Μαρκίζιο, έφτασαν στο γκολ που έψαχναν στο 39′. Ο Πίρλο με εκπληκτικό φάουλ, πέτυχε το πρώτο τέρμα από απευθείας χτύπημα φάουλ σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μετά το 2004! και το τέρμα του Χάιντς κόντρα στη Γερμανία.
 
Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Μπίλιτς μπήκαν αποφασισμένοι να επιστρέψουν στο ματς και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με τον Μάντζουκιτς στο 72΄Ο Κροάτης στράικερ κατέβασε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και με κοντινό σουτ νίκησε τον Μπουφόν, σκοράροντας για 3η φορά στο Euro.
 
Η Ιταλία πλήρωσε τη χαλάρωση της στο δεύτερο ημίχρονο και έμεινε χωρίς νίκη κόντρα στους Κροάτες.
 
Η Κροατία έφτασε στους 4 βαθμούς και την τελευταία αγωνιστική κόντρα στους Ισπανούς διεκδικεί την πρόκριση αλλά και την πρώτη θέση του ομίλου.
 
Ιταλία: Μπουφόν, Μάτζο, Κιελίνι, Μπονούτσι, Τιάγκο Μότα (63′ Μοντολίβο), Μαρκίζιο, Τζικερίνι, Ντε Ρόσι, Πίρλο, Μπαλοτέλι (70′ Ντι Νατάλε), Κασάνο (83′ Τζιοβίνκο).
 
Κροατία: Πλετικόσα, Στρίνιτς, Τσόρλουκα, Σκίλντενφελντ, Ράκιτιτς, Βουκόγεβιτς, Μόντριτς, Σρνα, Πέρισιτς (68′ Πράνιτς), Γέλαβιτς (83′ Εντουάρντο), Μάντζουκιτς (92′ Κράνιτσαρ).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε