Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Παίρνει φορολογική ενημερότητα ο Άρης

Παίρνει φορολογική ενημερότητα ο Άρης

Η “κιτρινόμαυρη” ΠΑΕ κατάφερε να εκταμιεύσει από τον ΟΠΑΠ 520.000, τα οποία έδωσε απευθείας στην εφορία ούτως ώστε να ξεπεραστεί ο σκόπελος που υπήρχε και να συμμετάσχει κανονικά στο νέο πρωτάθλημα.

Τα έγγραφα θα κατατεθούν την Τρίτη στην ΕΕΑ στην καταληκτική ημερομηνία που έδωσε η Επιτροπή και ο Άρης θα πάρει την πολυπόθητη άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα της Super League που αρχίζει σε λίγες μέρες.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωση που εξέδωσε, η ΟΠΑΠ Α.Ε. ξεκαθαρίζει ότι δεν λειτούργησε μεροληπτικά υπέρ των «κίτρινων», αλλά ότι στηρίζει συνολικά το ποδόσφαιρο χωρίς να κάνει διακρίσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εξ αφορμής δημοσιευμάτων στα ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά) με τα οποία επιχειρείται να δοθεί απολύτως λανθασμένη εντύπωση αναφορικά με την ανταπόκριση της ΟΠΑΠ Α.Ε. στο αίτημα της ΠΑΕ Άρης για προκαταβολή ποσών που προβλέπονται από τη μεταξύ τους χορηγική σύμβαση, είναι αναγκαίο να διευκρινιστούν τα ακόλουθα:

1. Η ΟΠΑΠ Α.Ε. στηρίζει το ποδόσφαιρο στο σύνολό του, δίχως διακρίσεις και πάντα εντός των προβλεπομένων από τις υφιστάμενες με τις ομάδες χορηγικές συμβάσεις.

2. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ζήτησε να εισπράξει προκαταβολικώς το ποσό των 344.400 ευρώ, το οποίο κανονικώς θα καταβαλλόταν την 1η Σεπτεμβρίου (την επόμενη εβδομάδα) και επιπλέον 175.000 ευρώ έναντι της δόσης της χορηγικής σύμβασης η οποία προβλέπεται να καταβληθεί την 1η Νοεμβρίου. Το αίτημα βρίσκεται εντός του πλαισίου της χορηγικής σύμβασης, μπορεί και θα ικανοποιηθεί με βάση προδιαγεγραμμένες προβλέψεις (π.χ. παρακράτηση χρηματοοικονομικού κόστους της προκαταβολής κ.α.).

3. Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια υπεύθυνη στάση – διευκόλυνση των ομάδων, με ταυτόχρονη εξασφάλιση όλων των αυτονόητων και νομίμων εγγυήσεων της ΟΠΑΠ Α.Ε. – τήρησε η διοίκηση της εταιρείας έως σήμερα απέναντι στις ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ενώ αντίστοιχο αίτημα έχει υποβληθεί και έχει γίνει αποδεκτό για την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

4. Επισημαίνουμε ότι σε κάθε περίπτωση δεν απαιτήθηκε προηγούμενη παρέμβαση ή «εντολή» προς τη διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. απ’ οπουδήποτε, διάσταση την οποία επιδιώκουν κάποιοι να δώσουν στο θέμα, παρά μόνο η κατάθεση του αιτήματος από την κάθε ενδιαφερόμενη ΠΑΕ η οποία έχει υπογεγραμμένη χορηγική σύμβαση.

5. Με αφορμή τα σχετικά δημοσιεύματα των ημερών, η ΟΠΑΠ Α.Ε. θέλει να επαναλάβει όσα διατύπωσε με ανακοίνωσή της την 1η Ιουνίου 2012 και να καταστήσει γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι ενεργεί πάντα με γνώμονα το επιχειρηματικό της συμφέρον, κατά τρόπο απολύτως νόμιμο, που διασφαλίζει τους μετόχους της. Ταυτόχρονα, ως Μέγας Χορηγός και κύριος στυλοβάτης του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, επιδιώκει να υπάρχει ένα ανταγωνιστικό ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και να μετέχουν ελληνικές ομάδες σε διεθνείς διοργανώσεις, γεγονός που – όπως είναι ευνόητο – εξυπηρετεί τα συμφέροντά της ως εταιρείας, αλλά πρωτίστως τον κύριο σκοπό των συγκεκριμένων χορηγικών συμβάσεων, που δεν είναι άλλος από την προβολή των προϊόντων της. Όλα αυτά εντός αυστηρού πλαισίου, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, ρήτρες βίας και διαφάνειας, που αποσκοπούν στην άμεση και έμμεση αποφυγή ενεργειών που βλάπτουν συνολικά το ποδόσφαιρο.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε