Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: Δεν δεχόμαστε υποδείξεις

Οι πράσινοι εξέδωσαν ανακοίνωση με αφορμή πρωτοσέλιδο εφημερίδας που ανέφερε ότι μόνη λύση για τον πάγκο του Παναθηναϊκού είναι ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Διαβάστε και την απάντηση της εφημερίδας.

Φερέιρα: “Το θέμα είναι να αποφασίσει η διοίκηση τι ομάδα θέλει”

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:

“Με έκπληξη ενημερωθήκαμε σήμερα από το πρωτοσέλιδο και το βασικό τίτλο της εφημερίδας SportDay, ότι «μόνη λύση» (για τον Παναθηναϊκό) είναι η πρόσληψη του κ. Κούπερ. Ένας τίτλος, βασισμένος σε σχετικό άρθρο γνώμης.

Είναι αυτονόητο ότι σεβόμαστε απόλυτα κάθε γνώμη που διατυπώνεται μέσω του Τύπου και εκφράζει προφανώς την άποψη του εκάστοτε υπογράφοντος. Αρκεί βεβαίως, κάτι που ισχύει και στη συγκεκριμένη περίπτωση, να πρόκειται για γνώμη που εκφράζεται τεκμηριωμένα και χωρίς εμπάθεια, ακόμα κι αν διαφωνούμε με την επιχειρηματολογία. Η μεταφορά ωστόσο ενός τίτλου σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας ως βασικό θέμα, με ιδιαίτερη έμφαση και μάλιστα με ύφος υπόδειξης προς την ΠΑΕ συνιστά αναμφισβήτητα υπέρβαση των εσκαμμένων.
Προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου ο Παναθηναϊκός δεν ψάχνει λύσεις για τον πάγκο της ομάδας. Έχει αναθέσει αυτόν το ρόλο στον κ. Φερέιρα, έναν προπονητή εγνωσμένης εμπειρίας και αξίας, ο οποίος εργάζεται σκληρά σε καθημερινή βάση και, θυμίζουμε, μετρά μόλις κάτι περισσότερο από 60 μέρες στην ομάδα.
Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από κανέναν, ούτε και μπορούμε να ανεχόμαστε να χρησιμοποιείται και να θίγεται ο Παναθηναϊκός και τα στελέχη του για λόγους εφήμερου εντυπωσιασμόυ.

Η απάντηση της «SportDay»

«H «SportDay» υποδέχεται με κατανόηση την ανακοίνωση της ΠΑΕ. Από τη στιγμή που δεν αμφισβητείται το δικαίωμά της να σχολιάζει και να ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ, όπως έκανε και στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι υποχρεωμένη να αποδέχεται και να μην υποβαθμίζει την κριτική που της ασκείται.
 
Στο παρελθόν η «SportDay», εκτός από προτάσεις όπως η συγκεκριμένη του Χρήστου Σωτηρακόπουλου, έχει προχωρήσει και σε υποδείξεις. Είναι, άλλωστε, ένα από τα βασικά στοιχεία της αδέσμευτης δημοσιογραφίας να κρίνει, να προτείνει, αλλά και να υποδεικνύει όταν το κρίνει απαραίτητο
.
Στην προκειμένη περίπτωση, η «SportDay» είναι στην ευχάριστη θέση να διαθέτει αρθρογράφους με κύρος και αναγνώριση που της δίνουν το δικαίωμα να κάνει την αρθρογραφία τους πρώτο θέμα στην εφημερίδα. Αντί να ασχοληθούμε με την εσωστρέφεια που απασχολεί τον σύλλογο, μετά και την παραίτηση του κ. Πατέρα, επιλέξαμε να αναφερθούμε στο μέλλον της ομάδας, αναδεικνύοντας το άρθρο του καταξιωμένου αρθρογράφου της.
Από το δικαίωμά μας να κάνουμε κρίσεις αλλά και υποδείξεις για διάφορα θέματα και καταστάσεις ΔΕΝ πρόκειται να παραιτηθούμε.

Γιώργος Χελάκης”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε