Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε: Με τέσσερα καλάθια στο δεύτερο μέρος, δεν κέρδισε κανείς!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

– Ανεπανάληπτο μπλακ άουτ στο ΟΑΚΑ!
– Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 16 πόντους (47-31) στο τρίτο δεκάλεπτο και κατάφερε… να χάσει με κάτω τα χέρια (58-71), πετώντας στα… σκουπίδια το πλεονέκτημα έδρας
– Τέσσερα καλάθια πέτυχαν οι “πράσινοι” στο δεύτερο μέρος, το οποίο άνηκε ολοκληρωτικά στους Τούρκους
– Τρομερά διαβασμένη η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, η οποία είναι πλέον το απόλυτο φαβορί για πρόκριση στο Final 4 της Euroleague

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ένα ονειρικό δεύτερο δεκάλεπτο, κατάφερε να ξεφύγει ακόμα και με 16 πόντους στην τρίτη περίοδο, ωστόσο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τον… εξαφανισε από το παρκέ μέχρι και το φινάλε του αγώνα, έχοντας για οδηγούς τα δύο αγαπημένα του παιδιά, τους δύο Σέρβους Μπογκντάνοβιτς και Κάλινιτς.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο! Το “τριφύλλι” πέτυχε από οκτώ πόντους στα δύο τελευταία δεκάλεπτα (!), ενώ το επιμέρους σκορ στο δεύτερο μέρος ήταν 16-43 (!). Οι 16 πόντοι που πέτυχε σ’ ένα ημίχρονο αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στην ευρωπαϊκή ιστορία του Παναθηναϊκού.

Ο “Ζοτς” έδεσε κόμπο τον Πασκούαλ και τους παίκτες του, με τους “πράσινους” να πετυχαίνουν μόλις 4 καλάθια (!) στο δεύτερο μέρος (ένα στο τελευταίο δεκάλεπτο).

Από τους “πράσινους” μόνο οι Μάικ Τζέιμς (13π.) και Κέι Σι Ρίβερς (16π.) κατάφεραν να ολοκληρώσουν με διψήφιο αριθμό πόντων. Πρώτος σκόρερ των νικητών ο “δήμιος” του Παναθηναϊκού από τα 6.75 στην τρίτη περίοδο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς με 23 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση ο παίκτης-κλειδί του αγώνα Νίκολα Κάλινιτς (16π.) και ο Μπόμπι Ντίξον (13π.).

Η Φενέρμπαχτσε έκανε το πρώτο από τα τρία βήματα για την πρόκριση στο Final 4 της Πόλης, με τις δύο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού του για την Πέμπτη (20/4) και πάλι στο ΟΑΚΑ.

Ο αγώνας:

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού δημιούργησαν τρομερή ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ από τα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, ωστόσο η “τρέλα” των οπαδών του “τριφυλλιού” δεν πέρασε στο ξεκίνημα στους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ.

Οι “πράσινοι” ήταν πολύ νευρικοί στο ξεκίνημα, έκαναν λάθη, δεν έβρισκαν εύκολα τον διάδρομο προς το καλάθι της Φενέρμπαχτσε, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να προτιμάει να περιορίσει τη δημιουργία του Καλάθη και να “αφήσει” τον διεθνή Έλληνα γκαρντ πιο ελεύθερο στο εκτελεστικό κομμάτι. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού σκόραρε συνέχεια, ωστόσο οι Τούρκοι, οι οποίοι ήταν πολύ εύστοχοι από την περιφέρεια στο ξεκίνημα, είχαν βραχυκυκλώσει τους υπόλοιπους παίκτες των γηπεδούχων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Φενέρμπαχτσε να ξεφύγει με διψήφια διαφορά (6-16) στα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου, με τον Παναθηναϊκό, πάντως, να καταφέρνει με σερί 9-0, να μειώσει στον πόντο (15-16) στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην στο δεύτερο δεκάλεπτο. Το σχήμα με Τζέιμς, Ρίβερς, Παππά, Γκάμπριελ και Μπουρούση στο παρκέ άλλαξε τα δεδομένα της αναμέτρησης, με τους “πράσινους” να κάνουν “όργια” και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Οι παίκτες του Πασκουάλ έπαιξαν τρομερή άμυνα, με τους Ρίβερς και Τζέιμς να παίρνουν… φωτιά στην επίθεση και να “εκτελούν” από παντού τους Τούρκους. Με το σκορ στο 23-23, ο Παναθηναϊκός έτρεξε σερί 12-0 και ξέφυγε με 35-23 στο 17′, χάρη σε μεγάλα σουτ του Ρίβερς. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη στην επίθεση πήρε ο Τζέιμς, ο οποίος έφερε το “τριφύλλι” στο +14 (42-28) στο τέλος του ημιχρόνου.

Στις αρχές της τρίτης περιόδου ο Παναθηναϊκός έχασε τη συγκέντρωση του στην επίθεση και στις περιστροφές του στην άμυνα, με τους Μπογκντάνοβιτς (3/3τρ.) και Ντίξον (1/1τρ.) να το εκμεταλλεύονται και να διαμορφώνουν με τη βοήθεια του Βέσελι κοντά στο καλάθι το 49-48 στο 29΄, μετά το εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 7-20! Ωστόσο, 1/2 βολές του Παππά βοήθησαν τους “πράσινους” να κρατήσουν το προβάδισμα μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου (50-48).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός απλά δεν υπήρχε στο παρκέ. Οι Τούρκοι προστάτευσαν άψογα το καλάθι τους, μιας και δέχθηκαν μόλις ένα δίποντο στην τελευταία περίοδο κι 6 βολές, ενώ ολοκλήρωσαν με εξαιρετικό τρόπο όλους τους αιφνιδιασμούς που έβγαλαν, κάνοντας πάρτι στο ΟΑΚΑ.

Η διαφορά ανέβηκε σε διψήφια επίπεδα, ενώ έφτασε μέχρι και τους 16 πόντους (55-71), μετά τα τελευταία λεπτά να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 42-28, 50-48, 58-71.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 3, Νίκολς, Ρίβερς 16 (3), Τζέιμς 14 (2), Παππάς 5, Φελντέιν 3 (1), Γκιστ 1, Γκάμπριελ 4 (1), Μπουρούσης 3, Καλάθης 9.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Ούντο 8, Μαχμούτογλου, Άντιτς, Μπογκντάνοβιτς 23 (5/6 τρίπ.), Σλούκας, Νάναλι, Βέσελι 8, Κάλινιτς 16 (4), Ντίξον 13 (3), Ντατόμε 3 (1).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε