Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Panathinaikos is here! – Ο Βιτόλο “εκτέλεσε” τη Μάριμπορ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Ισπανός μέσος ευστόχησε στο ένα από τα δύο πέναλτι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός, οι “πράσινοι” πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ επικρατώντας με 1-0 της Μάριμπορ και με νίκη στο Λόνδινο απέναντι στην Τοτεναμ την τελευταία αγωνιστική προκρίνονται στην επόμενη φάση. Με παίκτη λιγότερο για 45 λεπτά αγωνίστηκαν οι Σλοβένοι. Τραυματίστηκε ο Κουίνσι

Το LIVE του αγώνα

Με τον Ρότσα να ακολουθεί την επιτυχημένη συνταγή που εφάρμοσε στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός φόρεσε (μετά από καιρό) το ευρωπαϊκό του κουστούμι και έφτασε στην πρώτη του φετινή νίκη στο Γιουρόπα Λιγκ.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε καλό ρυθμό η μοναδική καλή φάση ήρθε από… σπόντα στο 43΄. Ο Ιμπραίμι έδωσε πάσα στον Τοτσέ ο οποίος αν και είχε όλο το χρόνο πλάσαρε πάνω στον Χαντάνοβιτς. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όμως, έγινε η φάση που άλλαξε τον αγώνα. Ο Μέγιατς βρήκε τη μπάλα με το χέρι σε προσπάθεια του Ζέκα και βλέποντας την δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε τρία λεπτά πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια.

Με την σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε και το γκολ ήταν θέμα χρόνου. Στο 53΄ο Άργκους βρήκε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι. Ο Βιτόλο, όμως, σημάδεψε το δοκάρι. Στο 62΄ μετά από φάση διαρκεία ο Τοτσέ σταμάτησε πάνω στη γραμμή το σουτ του Μαυρία και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Βιτόλο κέρδισε το δεύτερο πέναλτι. Ο Ισπανός ανέλαβε ξανά την εκτέλεση αλλά αυτή τη φορά ήταν εύστοχος δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Ρότσα έχασαν σημαντικές ευκαιρίες να αυξήσουν το προβάδισμα τους αλλά δεν τα κατάφεραν και λίγο έλειψε να το πληρώσουν στις καθυστερήσεις όταν η Μάριμπορ έχασε την καλύτερη ευκαιρία της με τον Μπέριτς.

Να σημειωθεί πως στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου αποχώρησε τραυματίας ο Κουίνσι. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο Γκανέζος έχει υποστεί τράβηγμα στον δικέφαλο και την Παρασκευή θα υποβληθεί σε εξετάσεις.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα οι “πράσινοι” προσπέρασαν τη Μάριμπορ στην βαθμολογία του ομίλου και σε συνδιασμό με το 0-0 ανάμεσα στην Λάτσιο και την Τότεναμ έχουν την ευκαιρία με νίκη την τελευταία αγωνιστική στο Λονδίνο να προκριθούν στην επόμενη φαση.

Η βαθμολογία μετά από 5 αγωνιστικές

1) Λάτσιο 9 (5-1)
2) Τότεναμ 7 (5-3)
3) Παναθηναϊκός 5 (6-6)
4) Μάριμπορ 4 (5-6)

Η τελευταία αγωνιστική – Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου

22.05 Τότεναμ-Παναθηναϊκός
22.05 Μάριμπορ-Λάτσιο

Παναθηναϊκός (Ρότσα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό(80’ Μαρίνος), Μαυρίας, Κουίνσι(35’ Φορναρόλι), Τοτσέ (72’ Πετρόπουλος) 

Μάριμπορ (Μίλανιτς):
Χαντάνοβιτς, Μίλετς(69’ Βίλερ), Μέγιατς, Άργκους, Ραΐσεβιτς, Φιλίποβιτς, Μέρτελι, Τσβιγιάνοβιτς(46’ Πότοκαρ), Ταβάρες(77’ Ντόντλεκ), Ιμπραΐμι, Μπέριτς 

Αλαφούζος: Στην Ελλάδα τα ζάρια είναι πειραγμένα!

Πρώτος ο Αλάφουζος, εκτός ο Παναγόπουλος, νίκη της “13”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε