Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Μπιλμπάο: “Αυτοκτόνησαν” οι “πράσινοι”!

Παναθηναϊκός – Μπιλμπάο: “Αυτοκτόνησαν” οι “πράσινοι”!
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Από τον παράδεισο στην κόλαση βρέθηκε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με την Μπιλμπαό στην κατάμεστη Λεωφόρο, για τα πλέι οφ του Europa League. Οι “πράσινοι” προηγήθηκαν με 2-0, ωστόσο κατάφεραν… να δεχθούν τρία γκολ μέσα σε επτά λεπτά. Το αποτέλεσμα; Ήττα με 2-3 κι όπως όλα δείχνουν “αντίο” στην Ευρώπη από το καλοκαίρι.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση για 60 λεπτά. Είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, προηγήθηκε με 2-0 κι όλα έδειχναν ότι θα έκανε ένα αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στους ομίλους του Europa League. Η Μπιλμπάο, όμως, είχει διαφορετική άποψη.  Οι Βάσκοι εκμεταλλεύτηκαν ένα εξάλεπτο μπλακ-άουτ του “τριφυλλιού” και “χτύπησαν” τρεις φορές. Οι φιλοξενούμενοι, όχι μόνο έφεραν το παιχνίδι στα ίσια, αλλά κατάφεραν να φύγουν και με το διπλό από τη Λεωφόρο, όντας με το 1,5 πόδι στους ομίλους της διοργάνωσης.

Από την πλευρά τους, οι “πράσινοι” θα πρέπει να κάνουν ένα θαύμα στην Ισπανία, αν δεν επιθυμούν να αποχαιρετήσουν πρόωρα την Ευρώπη τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Ένα μήνα εκτός ο Ρέι

Ενός κακού μύρια έπονται στον Παναθηναϊκό, ο οποίος ηττήθηκε από τη Μπιλμπάο κι έχασε με τραυματισμό τον Νούνο Ρέις.  Ο Πορτογάλος έχει υποστεί θλάση στον τετρακέφαλο του δεξιού του ποδιού και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου έναν μήνα.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, προσπαθώντας να αιφνιδιάσει τους Βάσκους. Στο 6′ ο Κουτρουμπής λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ, ωστόσο ο Ερερίν έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ, πριν προλάβει ο Έλληνας αμυντικός να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Μπιλμπάο. Οι φιλοξενούμενοι ήταν παντελώς ακίνδυνοι στο πρώτο ημίχρονο, μιας και δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά τον Βλαχοδήμο.

Η πίεση του Παναθηναϊκού απέφερε καρπούς στο 30′, όταν ο Μολίνς έκανε την κεφαλιά, ο Λουντ πήρε την μπάλα και με πολύ ωραία ατομική ενέργεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, όπου ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο.

Παρόμοια ήταν η εικόνα του αγώνα και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με τους “πράσινους” να συνεχίζουν να πιέζουν τους Βάσκους, οι οποίοι αδυνατούσαν να αντιδράσουν. Στο 55′, ο Καμπέσας  με εντυπωσιακό πλασέ έκανε το 2-0 κι έβαλε βάσεις πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό. Η Λεωφόρος πήρε… φωτιά κι όλα έδειχναν ότι το “τριφύλλι” θα ζούσε ένα ονειρικό βράδυ.

Ωστόσο, οι Βάσκοι είχαν άλλη άποψη. Μέσα σε λίγα λεπτά, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν από τον παράδεισο στην κόλαση.Οι παίκτες του Ουζουνίδη έπαθαν μπλακ άουτ, με την Μπιλμπάο να το εκμεταλλεύται και πετυχαίνει τρία γκολ μέσα σε 6 λεπτά! Στο 68′ ο Αντούριθ μείωσε σε 2-1 και τρία λεπτά αργότερα ο Ντε Μάρκος έκανε το 2-2. Στο 74′ ο Αντούριθ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι έκανε το τελικό 2-3. Με όσα ψυχικά αποθέματα είχαν, οι παίκτες του Ουζουνίδη προσπάθησαν να αντιδράσουν, έχασαν δύο καλές ευκαιρίες με τους Ζέκα και Δώνη για να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Πλέον την ερχόμενη Πέμπτη ο Παναθηναϊκός χρειάζεται νίκη με δύο τέρματα διαφορά για να προκριθεί.

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Ρέις, Μολέντο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Λουντ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Καμπέσας (84′ Δώνης), Άλτμαν (51′ Λουτσιάνο), Μολίνς (72′ Χατζηγιοβάνης).

ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Χοσέ Άνχελ Θιγάντα): Ερερίν, Όσκαρ ντε Μάρκος, Ετσέιτα, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγκα, Βέσγκα, Μπενιάτ (77′ Σαν Χοσέ), Λέκουε (57′ Γουίλιαμς ), Ραούλ Γκαρσία, Μουνιαΐν (85′ Σουσαέτα ), Αντούριθ.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις