Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: “Όλα έγιναν σύμφωνα με το νόμο”

Ο Ροντρίγκο Ντε Σόουζα.
Ο Ροντρίγκο Ντε Σόουζα.

Οι “πράσινοι” εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία δίνουν απάντηση στα περί υπεξαίρεσης της αποζημίωσης για την κατάρτιση του Ροντρίγκο Ντε Σόουζα, από τους μάνατζερ του.

Στην ανακοίνωση τους, οι “νταμπλούχοι” παραθέτουν όλα τα στοιχεία, με ημερομηνίες, θέλοντας να ξεκαθαρίσουν ότι όλα έχουν γίνει νομότυπα, σε σχέση με τον Βραζιλιάνο παίκτη, ο οποίος αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό το 2008(4 συμμετοχές, 1 γκολ). 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟ:

Με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, τα οποία εμπλέκουν και τον Παναθηναϊκό σε μια υπόθεση φερόμενης υπεξαίρεσης αποζημίωσης κατάρτισης για τη μετεγγραφή του ποδοσφαιριστή Rodrigo de Souza Cardoso, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ παραθέτει την ακριβή ακολουθία των γεγονότων και των διαδικασιών που αποδεικνύουν με τον πλέον σαφή και αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι τα στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος που χειρίστηκαν την υπόθεση κινήθηκαν όπως πάντα αφενός με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό και αφετέρου σύμφωνα με όλες τις ισχύουσες διατάξεις.

•Την 23.10.2008 λάβαμε επιστολή από τον κ. Paulo Texeira, επίσημο διαμεσολαβητή της FIFA, αδειοδοτημένο από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βραζιλίας, με την οποία αιτούνταν την καταβολή αποζημίωσης κατάρτισης για τον ποδοσφαιριστή στην ομάδα CR Vasco da Gama, σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA. Η επιστολή επίσης συνοδευόταν από εξουσιοδότηση της ομάδας προς τον ίδιο, υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο της ομάδας, Carlos Alberto Dinamite de Oliveira.

•Την 05.11.2008 λάβαμε νέα επιστολή, αυτή τη φορά από την εταιρεία Δικηγόρων Machado, Meyer, Sendacz e Opice, η οποία επίσης μας καλούσε να καταβάλλουμε την αποζημίωση κατάρτισης στην ομάδα CR Vasco da Gama, σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA. Και αυτή η επιστολή συνοδευόταν από εξουσιοδότηση της ομάδας προς την εν λόγω εταιρεία για να αιτηθεί και να λάβει το δικαιούμενο προς την ομάδα ποσό, υπογεγραμμένη επίσης από τον Πρόεδρο της ομάδας Carlos Alberto Dinamite de Oliveira.

•Την 23.01.2009 αποστείλαμε έγγραφο προς την ομάδα, κοινοποιούμενο στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και στα δύο εξουσιοδοτημένα για τον ίδιο σκοπό από την ομάδα πρόσωπα (διαμεσολαβητή και εταιρεία), με την οποία αναλύαμε την κατάσταση, και ζητούσαμε αποσαφήνιση από την ομάδα ως προς το ποιος από τους δύο ήταν ο νόμιμος εκπρόσωπός της, δηλώνοντας ότι δεν θα προβούμε σε καμία πληρωμή, εάν δεν διευκρινιστεί ποιο πρόσωπο παραμένει εξουσιοδοτημένο από την ομάδα.

•Την ίδια μέρα, 23.01.2009 λάβαμε από τη CR Vasco da Gama επιστολή που μας παρουσίαζε την εξουσιοδότηση προς τον Paulo Texeira υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο της Carlos Alberto Dinamite de Oliveira για την παραλαβή της αποζημίωσης κατάρτισης.

•Την 27.01.2009, σε συνέχεια της επικοινωνίας μας με την ομάδα, απαντήσαμε εγγράφως για να επιβεβαιώσουμε ότι σύμφωνα με τις οδηγίες της θα επικοινωνήσουμε με τον κ. Texeira για την καταβολή της αποζημίωσης. Η επιστολή είχε παραλήπτες την ομάδα, τον κ. Texeira, την εταιρεία δικηγόρων που είχε παρουσιάσει την άλλη εξουσιοδότηση και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

•Ως τελική απάντηση λάβαμε την 02.02.2009 επιστολή από την ομάδα, υπογεγραμμένη από τον πρόεδρο της Carlos Alberto Dinamite de Oliveira και τον δικηγόρο και νομικό σύμβουλο της ομάδας, Luiz Americo de Paula Chaves, η οποία μας επιβεβαίωνε ότι έπρεπε να καταβάλλουμε το ποσό της αποζημίωσης στο διαμεσολαβητή της FIFA, Paulo Texeira και συγκεκριμένα στην εταιρεία που διατηρεί ο ίδιος (εδρεύουσα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και την οποία έχει δηλώσει στην FIFA για τις συναλλαγές του.

•Την 06.03.2009 έγινε η κατάθεση του ποσού της αποζημίωσης κατάρτισης, σύμφωνα με τις τελευταίες και τελικές οδηγίες της ομάδας και του εκπροσώπου της, όπως αυτές περιγράφηκαν παραπάνω.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε