Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Σταντάρ Λιέγης: Συντριβή, αποδοκιμασίες και Ολυμπιακός!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Εκτός Europa League τέθηκε ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός από την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων μετά την βαριά εντός έδρας ήττα από τη Σταντάρ Λιέγης με 0-3 στο «Απόστολος Νικολαΐδης. Το γκολ του Σισέ στο 61΄ και του Μπελφοντίλ στο 75΄, 93΄ χάρισαν μεγάλη τη νίκη τους Βέλγους, που έφτασαν στους 5 βαθμούς, ενώ οι «πράσινοι» με μόλις έναν για να περάσουν θα πρέπει να συμβούν «σημεία και τέρατα».

Με 10 παίκτες τελείωσαν το ματς οι γηπεδούχοι λόγω της αποβολής του Εμποκού με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 77΄, με τους “πράσινους” να χάνουν με τραυματισμό και τον Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός επιθετικός υπέστη τράβηγμα στον δικέφαλο και η παρουσία του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Όπως ήταν φυσικό, μετά το τέλος του αγώνα, ο κόσμος του Παναθηναϊκού αποδοκίμασε την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι, ζητώντας, παράλληλα,  επιτακτικά τη νίκη με τον Ολυμπιακό.

Ο αγώνας:

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι κι έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία για γκολ στο τέταρτο λεπτό, με τον Κουλιμπαλί, παρότι βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή, να κάνει άσχημο κοντρόλ και κατά συνέπεια κακό τελείωμα. Στο 10′ ο Μπεργκ έπιασε ένα ωραίο σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα “χτύπησε” στο σώμα του Σολτζ κι έφυγε κόρνερ.

Από το 15ο λεπτό και μετά, η Σταντάρ Λιέγης πήρε τον έλεγχο του αγώνα, με τον Παναθηναϊκός να αδυνατεί να κυκλοφορήσει την μπάλα και να γίνει απειλητικός. Ο Στιλ σταμάτησε τον Μπελφοντίλ σε τετ-α-τετ στο 26′, ενώ στο 30′ οι “πράσινοι” αναγκάστηκαν να κάνουν την πρώτη τους αλλαγή στο παιχνίδι, καθώς ο Μπεργκ αποχώρησε με ενοχλήσεις στον δικέφαλο και τη θέση του πήρε ο Λέτο. Η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου άνηκε και πάλι στην Σταντάρ Λιέγης, με τον Ράχμαν να κοντρολάρει ανενόχλητος στην περιοχή του Παναθηναϊκού, αλλά το γυριστό σουτ του να περνά ψηλά άουτ στο 39′.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ δυνατά και στο δεύτερο μέρος, με τον Εμποκού να χάνει δύο καλές ευκαιρίες για γκολ στι 49′ και στο 50′. Στην πρώτη φάση, ο Ουμπέρ απέκρουσε δύσκολα το σουτ του άσου του “τριφυλλιού”, ενώ στη δεύτερη φάση ο Εμποκού σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της Σταντάρ Λιέγης με απευθείας εκτέληση φάουλ.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή ευκαιρία του Παναθηναϊκού, καθώς στη συνέχεια κατέρρευσε, με τους Βέλγους να πετυχαίνουν τρία γκολ και να φεύγουν με το σπουδαίο διπλό από τη Λεωφόρο. Στο 61′ ο Σισέ έκανε το 1-0 με τρομερό σουτ, ενώ ο Μπελφοντίλ “χτύπησε” ακόμα δύο φορές (75′, 93′), τιμωρώντας τα κενά στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Χουχούμης, Μέστο (77’ Χατζηγιοβάννης), Μολέδο, Ιβανόφ, Κουτρουμπής, Κουλιμπαλί, Λουντ, Εμποκού, Ιμπάρμπο (86’ Ρινάλντι), Μπεργκ (30’ Λέτο)

Σταντάρ Λιέγης: Ουμπέρ, Έλντερσον (46’ Φιόρε), Ραχμάν, Σολτζ, Εντμίλσον, Τρεμπέλ, Φάι, Σισέ, Λαΐφης, Ορλάντο Σα, Μπελφοντίλ

Η βαθμολογία σε 4 αγώνες

Άγιαξ 10
Θέλτα 5
Σταντάρ Λιέγης 5
Παναθηναϊκός 1

Η επόμενη (5η) αγωνιστική (24/11)

Θέλτα – Σταντάρ Λιέγης

Άγιαξ – Παναθηναϊκός

Η τελευταία (6η) αγωνιστική (8/12)

Σταντάρ Λιέγης – Άγιαξ

Παναθηναϊκός – Θέλτα

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε